Viktig byderby mot Manglerud Star søndag

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Kampen om seriegullet er helt åpen, men vi sitter i førersetet med begge henda på rattet og blikket godt festa på veien. Neste stopp er Manglerud, avstigning venstre side.

Vi var 37 sekunder unna å i praksis avgjøre kampen om seriemesterskapet i Furuset Forum i går kveld. Litt uoppmerksomhet slapp til Storhamar og de utligna før de stakk av med to poeng og lot ett poeng ligge igjen i Oslo.

Forbanna surt! Et meget godt besøkt Furuset Forum fortjente bedre. Takk til EngaTifo og hockeyfolket for flaggtifoen.  

Men vi kan ikke la oss irritere over det tapet særlig lenge, vi kaster hele kampen på giljotinen og ser fremover - etter først å ha oppsummert ståa på tabellen.

Det er ingen tvil om at vi sitter i førersetet på vei til seriegull, men det er vanskelig å kjøre rett fram når Oilers slår oss i bakhodet fra baksetet og Storhamar gir oss prikkedøden fra passasjersetet. 

Vi leder med 4 poeng på Storhamar og 8 poeng på Oilers. Storhamar har en kamp mer spilt enn Oilers og oss. Storhamar har tre kamper igjen mens vestlandsfanden og vi har fire.

Oilers kan få maks 103 poeng, Storhamar kan få maks 104 poeng i årets grunnspill.

Vi har 99 poeng nå - med fire kamper igjen. 

Vi møter Manglerud Star i garasjen deres på søndag. Seier vil ta oss et gigantisk skritt mot seriegullet. Med 102 poeng før de siste tre kampene ser det meget, meget lyst ut.

Så lyst at det er reine påskeværet, med folketomme gater, utepils, shorts og solbriller - men været kan være skikkelig dårlig i påsken også. Det veit vi gamle grinebitera alt om.

Så jeg mener bestemt at du seriøst må vurdere å ta turen opp i garasjen på Manglerudfjellet og støtte gutta på søndag.

Vi har vaska isen med M/S i årets sesong. 15 poeng på fem kamper er full pott så langt og 29-7 i målforskjell er meget overbevisende.

Vi troner på tabelltopp, M/S ligger på 7 plass. Vi har tatt 51 poeng mer enn dem.

På søndag betyr ikke det noe som helst.

En pessimistisk anlagt sjel jeg kjenner sier at alt ligger til rette for at vi skal tryne i denne kampen. 

M/S vil elske å stikke kjepper i jula på Vålerengatoget og kommer til å gjøre sitt ytterste for å forsøke å få en seier mot oss. Det er byderby, det handler om å redde litt ære og de kommer ikke til å gi seg på harde møkka, denne seieren vil de ha.

Oilers skal ut mot Lillehammer hjemme på lørdag. Storhamar skal ut mot Frisk Asker hjemme på søndag.

Vinner Oilers og Storhamar og vi taper kommer begge to ubehagelig nære. Storhamar er poenget bak oss. Oilers 5 poeng bak, og de møter oss til uka - seier der så er de to poeng bak. Et scenario fra helvetes innerste pøler.

Jeg skal ikke svartmale altfor mye, det er mange mulige ulike utfall av neste serierunde. Helgen kan gi oss helt andre opplevelser også, for i den andre enden av gledeskalaen venter et nydelig faktum.

Om Oilers taper mot Lillehammer lørdag og Storhamar mageplasker fra stupetårnet i Mjøsa mot Frisk Asker på søndag samtidig som vi gjør jobben i garasjen er vi seriemester.

Jeg bare nevner det, så nære er vi. 

Pucken droppes i garasjen 17.00 søndag. Vi sees!

 

  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!