Vi tok en øl med Ronny på Vålerenga Vertshus

(c) EspenB
(© EspenB)

På torsdag fortalte Ronny Deila at han skulle på Vålerenga Vertshus. Vi kunne ikke være noe dårligere, og med skritt fulle av iver satt vi kursen for Huset.

Det er klart man må ta turen når trerner`n i klubben man har i hjertet åpner for å ta en øl med ham og spørre ham om akkurat hva man vil.

Og Vålerenga Vertshus er et meget trivelig sted der bakgården er et lite smykke i asfaltjungelen. Klanen er medeier, så du drekker for flere enn bare deg sjøl når du er der. Besøk Huset så ofte du kan!

Deila er klar på at Vålerenga som sted er en viktig del av klubbens identitet og viktig for ham. Vålerenga Vertshus har han besøkt flere ganger og det er et sted han trives godt på. Han er opptatt av å ha god kontakt med supporterne og finner en god møteplass med oss på Huset.

Jeg var litt tidlig ute så jeg fikk noen minutter med daglig leder Mona Skogen også. Hun var i sedvanlig godt humør og gleda seg til seansen. Jeg spurte hennne om det var laget noe opplegg for Deila, og svaret var enkelt nok: Nei, dette er første gangen og vi prøver oss litt frem. Vi vil ha det mest mulig nært og ekte.

Ronny kom med VGTV på slep, men de ble avspist med noen minutter på utsiden og et raskt sveip inne. Deila skulle møte supportere, ikke journalister.

Så stilte han seg opp etter en kort innledning fra undertegnede. Midt blandt supportere og vanlige gjester og tok han i mot spørsmål. Han svarte dem alle på strak arm. Det var vi supporterne som satt agendaen ved å stille spørsmål. Det blir ikke mer åpent og fritt enn det. 

Ikke en eneste gang sa han nei. Ikke en eneste gang sa han "det vil jeg/kan jeg ikke svare på". En meget åpenhjertig hovedtrener forklarte spillervalg, spillesytem, hva man ser etter i nye spillere, hvordan man jobber med enkeltspillere og masse andre ting. Det ble litt om Sander Berge, Martin Ødegaard, litt om tiden i Odd, tiden i Godset og litt om tiden i Celtic.

Visste du for eksempel at det er mer spesielt for Deila å møte Odd enn Godset? Vel, det er fakta og nå vet du det.

Det er moro for oss som ler godt av de oppblåste egoene i Drammen. 

Jeg likte formen på møtet og åpenheten veldig godt. Alle andre også, for etter en time og 40 minutter - 40 minutter på overtid - måtte Deila si stopp, ellers måtte han stå skolerett for kona når han kom hjem!

Folk jeg snakka med etterpå var veldig fornøyd med seansen. Det var Deila også, og han vil fortsette i den fomen vi hadde i går. Møtene skal være mest mulig nære, så såfremt antallet supportere ikke blir altfor stort vil han gjerne slippe å snakke i mikrofon. 

Det er meningen han skal gjøre dette hver fredag før hjemmekamp.

Heldigvis er det bare en uke til neste gang han entrer Vålerenga Vertshus, det er dagen før Lillestrøm hjemme og rett etter Godset-kampen. Jeg gleder meg til det!

Ta deg en tur på Vålerenga-Godset på Ullevaal søndag klokka 20, og i stedet for å tenke "hvorfor i all verden gjør de det" om du blir oppgitt over laget kan du heller tenke: Det skal jeg jammen spørre Deila om til fredda`n!  Så har du lada opp ammunisjon i form av spørsmål du kan kaste på Deila på Vålerenga Vertshus.

Det, mine venner, at man kan gjøre det er så sjukt kult! Deila har med dette initiativet tatt med seg en nærhet til supporterne som mangler sidestykke i norsk fotball.

Du har muligheten til å få klare svar fra sjefen sjøl.

Bruk den!