Vålerenga vant, Oilers snubla og Storhamar sleit

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Vi ser på de fire kvartfinalene etter første kamp. Sluttspillet er i gang!

Endelig er sluttspillet i gang, og Klanen.no tar mål av seg til å begå en kort oppsummering av ståa i alle kvartfinalene dagen etter hver kamp.

Første kvartfinale ga oss et par overraskelser og en forlengning at det lange slaget. Tre av kampene gikk til forlengning før man kunne avgjøre hvem som vant.

Sluttspillet skiller seg ut fra serien ved at det er første lag til fire seire som er videre. Vålerenga valgte Manglerud Star, Storhamar pekte på Stjernen før Oilers valgte Sparta og Lillehammer satt igjen med Frisk Asker. Vinnerne går til semifinale.

Hver kamp skal ha en vinner og går kampene til forlengning spilles kampen til det ene laget scorer - uansett hvor lang tid det tar. For ett par år tilbake avslutta Storhamar og Sparta kampen ca halv tre på natta - i ellevte periode. Det var verdensrekord i lang kamp, men jeg mener den er slått nå. I motsetning til grunnserien spilles forlengningen med fulle lag.   

Vi er jo noen høflige rabagaster fra møblerte hjem så vi starter med de øvrige kampene før vi tar for oss Vålerenga - M/S til slutt.  

Stavanger Oilers - Sparta 4-5 etter forlengning (0-1 i kamper) 

Denne kvartfinaleserien kan bli mer jevn enn hva meningmann ser for seg og Sparta viste det til fulle ved å rappe hjemmebanefordelen til Oilers i kamp 1. En sterk prestasjon som fort kan gi grunnlag for avansement. Mye kan sies om Tommy Kristiansen, men sarpsborgeren har spilt for Oilers og er kjent for å være en røver i forlengning. Selvsagt var det nettopp han som senka gamle lagkamerater, en hyggelig takk-for-sist som setter Sparta i førersetet.

Lillehammer - Frisk Asker 2-3 etter forlengning (0-1 i kamper)    

Ingen i hele hockeynorge blir overrasket om disse to lagene trenger sju kamper for å kåre en semifinalist, men også her stakk gjestene av med hjemmebanefordelen i kamp 1. Det kan vise seg å bli viktig, for Lillehammer er vanligvis meget gode hjemme, men litt mer slarkete og spede i forsvarsspillet borte. Jeg merker meg at Frisk vant skuddstatistikken såpass klart som 44-29 og det sterkt av askerbøringene. 

Det er all grunn til å følge disse kampene med argusøyne, for mye tyder på at Vålerenga velger vinneren av denne serien som motstander i en eventuell semifinaleserie.

Storhamar - Stjernen 2-1 etter forlengning. Veldig, veldig lang forlengning (1-0 i kamper) 

Også denne kampen gikk til forlengning. Det er overraskende (og derfor desto mer gledelig), for Storhamar skal være et langt bedre lag enn Stjernen. Stjernen scora først og slapp inn bare en puck i ordinær tid selv om Storhamar pressa på. En meget opplagt Tommy Johansen i Stjernenburet klarerte skudd over en lav sko. Lagene trengte hele tre perioder i forlengelsen før avgjørelsen kom. Etterå ha spilt nesten to hele kamper på rad, etter 104 minutter spill,  kom endelig scoringa så folk kunne komme seg hjem. Storhamar scora på sitt 87 skudd i kampen og tok som forventet seieren hjem. Det må ha vært et hardt slag i trynet for underdog Stjernen. Keeper Tommy Johansen hadde redda 85 skudd og hadde 97,5 i redningsprosent i denne kampen. Da er det surt å tape.

Vålerenga - Manglerud Star 5-1 (1-0 i kamper)      

Seriemesteren er storfavoritt til å vinne kvartfinaleserien mot byrival M/S og tok første stikk 5-1. Skuddstatistikk ble 40-15 i Vålerengas favør. Det forteller om et bunnsolid forsvar som ikke slipper til motstandere og at Søberg plukker omtrent alt av det som kommer gjennom blokka. Jeg gidder ikke gjengi kampen her, men henviser mer enn gjerne til Vårt Oslo sitt referat. Ingen medier er i nærheten av å følge opp Vålerenga Hockey like bra som Vårt Oslo. Som det fremgår av referatet imponerte ikke laget vårt, men seier på middels dager, tett forsvar og ei førsterekke som nådeløst leverer varene kan fort holde helt inn.  

Det er fire nye kvartfinaler lørdag og vi gjester garasjen på Manglerud. M/S inviterer både sine egne og Vålerengas supportere til sluttspillfest med øl og pizza i klubbhuset før kampen og dørene åpner 15.30. Kampstart er 18.00 så legg gjerne turen innom der for et par stemmesmørere før kamp.

Vil du kjøre standsmessig til opp kleiva til Manglerud kjører Vertshusbussen fra Bohemen 16.30 og Vålerenga Vertshus 17.00. Den nette sum av 75 penger per skrott frakter deg og dine til og fra. Ingen billetter i forkant, det er bare å møte opp.    

Vi sees i garasjen i morgen og så er vi tilbake med oppsummering etter kamp 2 utpå kveldinga på søndag.

Oppsummering best av sju: 

Vålerenga - Manglerud Star, 1-0 i kamper

Storhamar - Stjernen, 1-0 i kamper

Stavanger Oilers - Sparta, 0-1 i kamper

Lillehammer - Frisk Asker, 0-1 i kamper 

Siden du har vært flink og lest deg helt ned hit fortjener du belønning. Under finner du rykende ferskt bilde av nye Jordal Amfi slik den ser ut i dag.   

 

(c) Utbyggers webkamera på Jordal
(© Utbyggers webkamera på Jordal )


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!