Vålerenga tilbake på vinnersporet

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Kvartfinale 3 ble spilt i går. Vålerenga vant, Storhamar vaska is med Stjernen igjen og det er tett og jevnt i de øvrige seriene. 

Tre runder av maksimalt sju kvartfinaler er unnagjort og gårsdagen ga oss tre hjemmeseire. De høyest rangerte lagene spilte hjemme, så det er ikke veldig overraskende. Det står 2-1 i kamper i tre av fire kvartfinaleserier og det gir oss spenning og moro i noen kamper til, det hadde vært kjedelig om det sto 3-0 i kamper for favorittene.     

Det diskuteres ofte om det er best å feie motstander av isen med 4-0 i kamper eller om det er fint å holde laget, kropper og intensitet i gang med noen flere kamper før man gyver løs på semi eller finale. Jeg har ikke svaret på det, og mest sannsynlig vil det variere fra lag til lag. Har man mange gamling..eh..rutinerte spillere i troppen vil kanskje behovet for litt lenger restitusjon mellom seriene være til stede. Småskader skal leges og slitne kropper skal hviles. Det blir gjerne mer kroner til klubb om det blir flere kamper, men det er jo synd om det går utover det sportslige. Man vil ha et mest mulig tent og spilleklart lag hele veien, for i enden av sluttspilltunnelen skinner bøtta og den er det ultimate målet for alle klubber i Get-ligaen.

Det gjenstår minimum 3 kamper for Vålerenga i år. Noe som riktignok vil være en stor skandale og en skuffelse uten like. Da har vi røket ut for M/S. Samtidig kan det også være igjen hele 18 kamper om vi kommer til finale og alt går til syv kamper.

Faktum er dog at om Vålerenga vinner resten av hjemmekampene sine er Vålerenga Ishockey norgesmestere og bøtteløftere. Det er maks 10 hjemmekamper igjen.

Det er noe å tenke på, vi har tapt veldig få kamper i Furuset Forum i år. 

Vi tar deg kjapt gjennom gårsdagen:

Storhamar - Stjernen 6-2 (3-0 i kamper)   

Storhamar fosser videre og møter som ventet liten motstand i Stjernen. Stjernen måtte la de best betalte spillerne sine gå (og da presumptivt de beste) tidligere i sesongen grunnet svak økonomi. Samtidig har treneren slutta så de sitter med sportsjef Gulliksen som trener ut sesongen, Den sesongen varer nok i bare en kamp til og Storhamar er videre til semifinale som første lag allerede i morgen. Gårsdagens 6-2 er en komfortabel seier og skuddstatistikken på 45-18 viser at det ikke var tilfeldig at det gikk som det gikk. Målforskjellen er 19-4 på tre kamper og det er jo ren utklassing. Vi spår (ikke overraskende) Stjernen som første lag ut i sommerferie.

Stavanger Oilers - Sparta 3-2 etter forlengning (1-2 i kamper) 

Oilers tok tidlig ledelsen, men Sparta snudde og leda 2-1 til det gjenstod få minutter av kampen. Oilers utligna og viste seg sterkest i forlegningen. De tok dermed sin første seier i sluttspillet og reduserte til 1-2 i kamper. Den seieren var nok helt nødvendig for Oilers, tap i går og 0-3 i kamper hadde sannsynligvis vært kroken på døra for årets sesong. I stedet er det nå spenning igjen selv om Sparta har hjemmebanefordel og trenger (bare) to seire for å dytte Oilers ut av NM. Skuddstatistikk 42-23 forteller at  Oilers-seier ikke var aldeles ufortjent i denne kampen. Så får vi se om Sparta makter å vinne på egen is i morgen, gjør de det må Oilers vinne resten av kampene.    

Lillehammer - Frisk 2-3 etter forlengning (1-2 i kamper)

Også den tredje kampen måtte til forlengelse for å få en avgjørelse og som i de to foregående oppgjørene var det bortelaget som stakk av med seieren. Det betyr at hjemmebanefordelen igjen ligger i Askerhallen. Frisk tar dermed tilbake favorittstempelet i mine øyne. Klarer Frisk å bryte mønsteret med hjemmeseier i morgen tror jeg løpet er kjørt for Lillehammer. De kommer dog ikke til å gi seg uten kamp. Oppgjørene preges av få scoringer så det mest effektive laget vil ta seg videre til semifinale. Det er gøy at underdogen har føringa.      

Vålerenga - Manglerud Star 4-0 (2-1 i kamper) 

Vålerenga er igjen på rett kjøl etter forliset i garasjen på lørdag. I går var det klasseforskjell mellom lagene og oppgjøret lignet veldig på det syv andre oppgjørene vi har vunnet mot dem i år. Vålerenga vant skuddstatistikken 19-3 i første periode, men likevel sto det 0-0 i målprotokollen. Andre periode ga oss 10-8 i skudd, men Vålerenga vant perioden 3-0 - det gjør seg med litt effektivitet i ny og ne. Siste periode ble en transportetappe men vi var frempå en gang til uten at de maktet å redusere. 4-0 er et hyggelig resultat.

Dessverre måtte Martin Laumann Ylven forlate banen med store smerter etter en takling tidlig i kampen. Jeg har ikke funnet ut om han er alvorlig skadet eller hvor lang tid han eventuelt er ute. Enn så lenge er jeg optimist og håper han er klar igjen i morgen. 

Etter tre kamper står det 2-1 til oss, og vi har 10-3 i målforskjell på de tre. Målforskjell har ingen verdens ting å si i sluttspillet, men vi noterer oss at det er i overkant av tre mål rett vei og 1 mål feil vei per kamp. Helt greit. 

Onsdag er det ny kamp i garasjen og siden Vålerenga allerede har sklidd på sesongens bananskall mot M/S forventer jeg at Vålerenga vinner og øker ledelsen i kamper til 3-1.

Ta gjerne turen opp på Manglerud for å støtte gutta, pucken droppes 19.00. Klanens Webradio sender kampen om du ikke har anledning til å være der. Spiller finner du på alle Klanen.no sine sider og kommentator er selveste Rune Hjesus og sidekick er undertegnede.

      

Det er tre spennende serier og en som ser ut til å gå mot slutten. Drømmen om bøtte lever fortsatt for sju av åtte kvartfinalelag.      

Oppsummering best av sju kamper: 

Vålerenga - Manglerud Star, 2-1 i kamper

Storhamar - Stjernen, 3-0 i kamper

Stavanger Oilers - Sparta, 1-2 i kamper

Lillehammer - Frisk Asker, 1-2 i kamper


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!