Vålerenga slo tilbake i semifinalene

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Frisk - Vålerenga 2-4. To kamper inn i semifinalene er vi like langt.

Vi er i gang med semifinalene og som ventet er Frisk Asker noen knepp opp på skalaen i forhold til Manglerud Star. De er på ingen måte noen kasteball og viste det til fulle i semifinale 1. Vi leda 3-1 men to kjappe scoringer ga dem utligning og i forlengelsen tok de første stikk i Furuset Forum. Der får første periode godkjent men periode 2, 3 og 4 kan vikke være bekjent av. Vi var rett og slett for dårlige i intensitet, pasningsspill og klokskap.  

I går var vi på besøk i Askerhallen for å revansjere det sure overtidstapet. Vi stanga og stanga uten å overliste en god Dahlberg i mål. I stedet for en fortjent ledelse tok vertene føringen i kampen. Heldigvis var Frisk udisiplinerte og tok noen dumme utvisninger i midtperioden. To mål i overtall og et i det Frisk blir fulltallige fører oss opp i ledelsen med 3-1 og vår fjerde scoring kom også med en mann mer på isen. Dumme utvisninger ble altså matchavgjørende og det er betimelig å nevne at vi må gjøre alt for å unngå sånne selv, for i en så tett og jevn serie kan det fort bli tunga på vektskålen, som i går.

Det står dermed 1-1 i kamper og vi har tatt tilbake hjemmefordelen i best av 7 kamper. 

Frisk er jo et merkelig lag, som gikk videre på bare borteseire i kvarten. De åpna med seier i Forum også, og vi må bryte det mønsteret så rasket som mulig. Aller helst i morgen. Jeg tror at en seier der vil demoralisere Friskspillerne og styrke oss tilsvarende. Det kan gjøre reisa mot en finale litt lettere for oss.

Skulle vi misslykkes og bli slått ut av Frisk har vi fortsatt hatt en strålende sesong. Alt som kommer fremover nå er bonus og det er all grunn til å kose seg med hockey før sesongen ender. 

Jeg har troa på finaler og i den andre semifinaleserien tok Storhamar første stikk mot Oilers. jeg så den kampen på televisjonsapparatet og Storhamar ser fryktinngytende sterke ut. Hvor sterke de er finner vi ut i kveld, da Oilers tar dem i mot i DNB Arena for den andre oppgjøret i den serien.

Det er en genistrek av TV 2 å sende kampene annenhver dag slik at vi får med oss hver eneste dropp. Jeg mener fortsatt at vinneren i den andre serien er favoritter i en finale. Vi eller Frisk blir underdogs i finalene.

Vi har kvaliteter i laget til å gå hele veien til finale og om vi finner en formtopp kan bøtta meget vel havne i hovedstaden igjen. Det hadde vært noe!

Hvem i all verden hadde trodd det før sesongstart? Det er bare å komme seg på kamp, støtte Vålerenga og nyte følelsen vi har savna i mange år. Vi er i semifinaler fordi vi er gode og kan krone sesongen med ei ny bøtte.

Men lett blir det ikke.      

Dropp i Fruruset Forum mandag klokka 19. Vær der!

Billetter her


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!