Vålerenga - over alt og over alle

(c)
(© )

Vålerenga sine hockeylag leder alle tabeller som finnes i Norge på herresiden - det er ikke tilfeldig.   

Dame- og jentelag får ha meg unnskyldt, denne saken tar for seg herresiden i Vålerenga. Når dette skrives er ishockeytabellene meget hyggelig lesning. Vålerenga sine ungdomskull blomstrer og faktisk leder Vålerenga Hockey alle ligaer det føres tabeller i. Hør her: 

  • Førsteplass i U14
  • Førsteplass i U15
  • Førsteplass i U16
  • Andreplass i U18, ett poeng bak serieleder men med to færre kamper spilt.
  • Førsteplass i U21
  • A-laget leder GET-ligaen 

Det er langt i fra tilfeldig. I 2016 besluttet man å satse på å foredle egne talenter i en helt annen grad enn tidligere. Bort med korttidskontrakter for dyre importspillere som kanskje eller kanskje ikke slo til og inn med dyktige, lønna trenere og spillerutviklere nedover i årsklassene. Tanken var at man ved å øke kompetansen blant trenere skulle utvikle talentene til et høyere nivå gjennom hele oppveksten.

Det ser ut til å fungere aldeles utmerket! 

Fruktene av dette arbeidet begynner å høstes nå. Vålerenga dominerer i samtlige årsklasser, spillerne som kommer opp på U21 får spilletid i Getligaen, faktisk har seks spillere fra U21 vært på is og to i troppen i den øverste og beste ligaen Norge har. De to kommer nok til å få sjansen på is de også. Det er rett og slett grisegøy! Jeg rapper lett dette avsnittet fra Dolph sin sak om Vålerenga-Sparta i Forum torsdag kveld - hele saken leser du her.

"For å krydre det hele litt ekstra, så har Roy Johansen og Espen Knutsen benyttet seg av hele 8 unggutter som til daglig spiller for Vålerengas U21 lag. Lars Erik Francke-Enersen, Emil Hybertsen, Emil Holm Larsen, Sander Frøberg, Filip Lalande, Joachim Andre Martinsen, Espen Hermanrud og Calle Spaberg Olsen har alle fått prøve seg denne sesongen. I tillegg Har unggutter som Marcus Ekberg, Joachim Sommer Nielsen og Petter Grønstad fått mange kamper i år."

Husk at Vålerenga faktisk er et lag som leder serien og likevel finner rom til verdifull istid på det høyeste nivået til så mange unggutter. Det er helt nydelig!

Det jobbes meget bra blant trenere, ledere og spillere. Godt skolerte spillere er smarte spillere og det går en rød tråd gjennom treningene hele oppveksten fra unga snører på seg skøytene for første gang til de forhåpentligvis tar ansvar og er lederskikkelser på Vålerengas A-lag noen år fram i tid. Teori, holdninger, kosthold, hvile og alle de andre fine orda toppidrettutøvere krøller tærne i begeistring over å høre er hverdagen for disse gutta. Da gjør man veien så kort som mulig til Sverige og andre europeiske land samt NHL for de aller, aller beste spillerne. 

Det er naturlig nok ikke plass på A-laget til alle som kommer opp, så denne satsingen vil hele hockeynorge dra nytte av. Man sier at det ikke er nok gode spillere i Norge til å dekke en 10-lagsserie uten holde på en hel haug av utlendinger. Den jobben Vålerenga gjør nå må være resepten for å få opp flest mulig norske spillere til høyt GET-nivå. De som ikke får plass i troppen til Vålerenga bør således være meget attraktive for andre klubber.

Det er et privilegium å få følge med på det som skjer i klubben nå. Parallelt med satsingen på unggutta ruster klubben samtidig opp for å være en strømlinjeforma organisasjon sportslig og administrativt innen man omsider kan flytte inn i nye Jordal Amfi i 2020. 

Om Vålerenga presterer så godt som klubben gjør nå, til tross for vanskelige forhold med dårlige treningsfasiliteter med midlertidig hall og alt ektraarbeidet venteperioden medfører - tenk på hva fremtiden bringer når klubben er samla og kan stå (og slå) samla fra ett sted. 

Vær bekymret bønder, vær veldig bekymret. Det er ikke snakk om at Vålerenga kommer tilbake som regelmessige bøtteløftere eller ikke - det er snakk om når.

Det kan bli allerede i vår - minst ett år før planen og da tror jeg nesten at jeg kommer til å dø.

Av lykke!                 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!