Vålerenga festa grepet om semifinale i garasjen

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Vi leder 3-1 i kamper og vi vinker god ferie til Stjernen. Det harder til i de to siste kvartfinaleseriene. 

Kvartfinale 4 er unnagjort, ett lag er videre til semi og det betyr tidlig ferie på et annet lag. Alle forhåndsfavoritter spilte bortekamp og det ble fire borteseire så runden var kjedelig forutsigbar sånn sett.

Vi gyver løs på kampene.

Stjernen - Storhamar 0-6 (Storhamar videre til semifinale etter fire strake seire) 

Det ble med kraftanstrengelsen i kamp 1 for Stjernen, resten av kampene ble de overkjørt fullstendig av årets serietoer. La oss håpe Stjernen bruker sommeren godt og finner en god trener som evner å heve laget noen hakk. Med litt flaks dukker det opp noen kroner til forsterkninger også. Frikk Juell, treneren til Vålerengas ferske seriemesterne i U21 skal være i samtaler med Stjerner om hovedtrenerjobben. Vi beholder Frikk mer enn gjerne, men hovedtreneransvaret for en Getliga-klubb må unektelig virke spennende for den unge treneren.      

Uansett, denne kvartfinaleserien er over. Storhamar dukker opp igjen når semifinalene starter, Stjernen er første lag ut i ferie. Farvel bønder, farvel.

Sparta - Stavanger Oilers 3-6 (2-2 i kamper)

Sparta vant de to første oppgjørene og Oilers har tatt de to siste. Det må spilles minst to kamper til i denne serien, og Oilers har tatt tilbake hjemmebanefordelen. Lillegrend var keeper for Sparta i går, og hadde nok ikke helt dagen. En redningsprosent på 76,9 er ikke mye å skryte av. Til tross for mange utvisninger til Oilers klarte ikke Sparta å vinne på egen is. Da blir veien til semi straks mye tyngre for særpingene. Neste vinner i denne serien trenger bare en seier etter det så det er en virkelig nøkkelkamp i DNB Arena på fredag.    

Frisk Asker - Lillehammer 1-4 (2-2 i kamper)

Igjen vinner bortelaget i denne serien, det har ikke være en eneste hjemmeseier så langt. Fortsetter det slik går Frisk videre i kamp 7, og det er i så fall utrolig merkelig. Laget som klarer å bryte mønsteret og vinne en hjemmekamp fikser dette. Lillehammer vant denne kampen 4-1 og det høres jo overlegent ut. Faktum er at de to siste målene kom i åpen kasse etter at Frisk tok ut keeper for å spille med en ekstra mann på isen i sluttminuttene for å få en utligning.

Det fikk de ikke og Lillehammer scora to enkle mål som sementerte seieren i Askerhallen. 

Manglerud Star - Vålerenga 1-5 (1-3 i kamper)

Jeg er helt sikker på at gameplan til M/S var å forsøke å gå ut og drepe kampen fra første dropp i går. Det medførte gode rom for Vålerenga og effektive iskrigere sørga for at vi leda 3-0 før halve perioden var spilt. Keeper Joyce hadde ikke sin beste dag på jobb heller. Finfin åpning for oss og kampen var i realiteten avgjort. 

Laumann Ylven var i hallen, men så kampen fra utsiden av pleksiglasset. Kaptein Tobias Lindström sto over grunnet noe smårusk. Trygg var kaptein i går og løste den oppgaven utmerket. Stene erstattet Tobbe i førsterekka og viste seg tilliten verdig med assists på begge Røymark sine mål. Det funker bra mellom de to, for det gnistra av dem da de var rekkekamerater i starten av sesongen også.

Seieren i går var helt etter planen og jeg regner med at Vålerenga spiller seg ferdig med kvartfinalene i Forum fredag kveld. Da har M/S fått være med på leken lenge nok. Vålerenga er vesentlig bedre enn østkantnaboene og lørdagens tap var ikke annet enn en dårlig dag på jobben for våre gutter. 

Start helga i Furuset Forum og la deg glede over seriemesteren sine ferdigheter på is. Billetter kjøper du her eller i døra på vei inn om du elsker å stå i kø. 

Får jeg vilja mi er dette siste kamp før første semifinale 21. mars. Det betyr takk og farvel til M/S i sluttspillet også.

Det lever vi godt med. 

Oppsummering best av sju kamper: 

Vålerenga - Manglerud Star, 3-1 i kamper

Storhamar - Stjernen, 4-0 i kamper - Storhamar videre

Stavanger Oilers - Sparta, 2-2 i kamper

Lillehammer - Frisk Asker, 2-2 i kamper

 

       


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!