Vålerenga er Vålerenga

(c) VIF
(© VIF)

Stadionåpninga skaper engasjement, på godt og vondt. 

I takt med at bilder og videoer fra ny stadion på Valle øker i omfang øker også engasjementet for åpningshelga. Det er fint det, og det aller, aller meste er utelukkende positivt.

Men jammen er det mye underlig som dukker opp også.

Siden Vålerenga er Vålerenga så kan man ikke bare glede seg til ny stadion og en fantastisk helg med masse gode opplevelser. Her skal sutres, egne meninger rettferdiggjøres og andres meninger pisses på. 

Noen er forbanna fordi de som bygger stadion og eier stadion - Vålerengas breddeavdeling i fotball - har frekkhetens nådegave og våger å åpne sin egen stadion. Åpne sin egen stadion! Makan! 

Ja, det er sant - noen er faktisk sure og bitre for det.

Noen er forbanna fordi åpninga skal skje i forbindelse med en damekamp - siden de selv ikke bryr seg om damefotball. 

Andre igjen er forbanna på grunn av begge ovenstående saker og har flytta inn i sin egen boble der den eneste rette og rene sannhet er at lørdagens åpningssermoni ikke eksisterer, og at damekampen er en form for generalprøve. Det er søndag, da herrene spiller som er åpninga, fordi det passer dem inne i bobla best.

Det er høyt under taket i Vålerenga så folk får mene akkurat det de vil.

Det er dog lov å minne om at om du tror Vålerengas A-lag i fotball er Vålerenga og at de andre klubbene i foreninga egentlig ikke er en del av Vålerenga så er du kanskje en smule ute og kjører.

Prøv å fortell de over 1500 aktive fra over 70 nasjoner i breddefotballen at de ikke spiller i Vålerenga. Si det til foreldrene deres også.

Prøv å fortell hockeyfolket at de ikke er Vålerenga. At de er klubben med flest mesterskap i lagidrett i verden er ikke verdt noe for deg, for de er ikke A-laget i fotball.

Si det til håndballfolket, skiløperne, skihopperne, de som spiller amerikansk fotball, innebandyspillerne og basketfolket. Si det til alle som driver sport med Vålerengalogoen på brystet.

Si det til de flere hundre frivillige som er frivillige i Vålerenga for andre enn Vålerenga Fotball Elite.

Fortell dem at de ikke er Vålerenga.

De vil svare at du tar feil, og at det er det er de som er Vålerenga, og at du har ingenting skjønt.

Jeg er tilbøyelig til å være enig. Vi er klubben for alle, heldigvis er det plass også for dem som ingenting har skjønt.

Jeg håper at åpningshelga på Valle har plass til alle som er Vålerenga. Vi har to dager på å feire, la oss bruke dem godt. La oss fylle stadion to dager på rad. Bedre åpning kan vi knapt få.

Derfor ble jeg en smule opprørt da jeg i går kveld fikk nyss om at seriestarten i hockey i Furuset Forum mellom Vålerenga og Storhamar er lagt til 9. september 16:00.

9. september er jo åpning av stadion!

Hockeyfolka skal jo på Valle! Laget, administrasjonen, trenera, supportera, bredden. Jeg vil ha alle til Valle! Det er en festdag for hele foreninga! 

Da jeg våkna i dag tidlig var jeg fortsatt opprørt over at håkki kræsjer, men jeg har funnet ut at det nok ordner seg. Vi må ha troa. Det er såpass mange oppegående folk klubbene våre at den kampen flyttes til et tidspunkt der vi kan fylle Forum til seriestart som håkkien fortjener, og samtidig feire ny stadion uten at noe kommer i veien. 

Det er jeg helt sikker på at vi får til.

Like sikker som jeg er på at vi får en vidunderlig og verdig åpning av ny stadion både på lørdag og på søndag.  

Jeg skal på de to første kampene som arrangeres på vår nye stadion, og jeg gleder meg like mye til begge. Jeg skal være der da stadion høytidelig åpnes og jeg skal være der da Vålerenga Fotball Elite erklærer sin nye hjemmebane for åpnet.

Noe annet skulle tatt seg ut!  

Heia Vålerengens Idrettsforening!

Heia VIF!