Vålerenga Hockey til semifinale

(c) Groruddalen.no
(© Groruddalen.no)

M/S er sendt på ferie og vi bruker dagen til å røre i vei om semifinalemotstand. Hvem velger Vålerenga?

Vi gratulerer Vålerenga med velfortjent og lite overraskende semifinaleplass. Laget får noen dager til restitusjon mens Lillehammer og Frisk samt Oilers og Sparta gjør opp seg imellom om de to siste semifinaleplassene. Semifinalene starter førstkommende torsdag og Vålerenga spiller garantert hjemme.

Forrige gang vi var i semifinale var tilbake i 2015/2016, da røyk vi 4-1 mot kjøpeskog som senere ble konkursboet oppe på Lørenskog. Grøss, det er blytunge minner!

Nå er vi endelig tilbake og skal spille om retten til å delta i finaleserien i norgesmesterskapet. 

Storhamar er i likhet med oss videre og vi kan ikke velge dem som semifinalemotstander. Det blir altså vinneren av Lillehammer - Frisk Asker og Oilers - Sparta som står på valgmenyen når den tid kommer.

Jeg gjør oppmerksom på at dette er rein synsing og meninger jeg har kåla i hop sjøl. Klubb mener kanskje noe helt annet, og det gjør kanskje du også. Det er fint!

Jeg tenker at det er et par aspekter som spiller inn ved valg av motstander i semifinale. Man må først se på hvordan man har prestert mot de aktuelle motstandere, men også se litt på hvordan motstanderne har gjort det mot Storhamar (som må møte det laget vi ikke velger). Vi vil ha enklest mulig vei til en eventuell finale samtidig som vi ønsker at en eventuell finalemotstander må slite mest mulig for sin rett til å spille finalene. Vi møter heller en mør og sliten motstander enn en som har kosespilt seg i form på vei til finaleserien.

Jeg har noen presiseringer for semifinalene og den aller største er at det ikke finnes noen lette lag å møte i semi. Bunnslammet i Get-ligaen er tømt ut med kvartfinalevannet og de fire beste lagene i Norge står igjen. Lagene er med i semifinale fordi de er gode hockeylag og/eller i kanonform.

Alle lag som kommer seg til semifinale er kapable til å slå ut Vålerenga, det må vi ikke glemme i seriegull-rusen. Vi er seriemester og best i grunnserien så vi er selvfølgelig kapable til å slå ut alle vi også, men det blir ikke enkelt. Det er nå iskrigerne må fram med sitt ypperste og vi håper formkurven til gutta peker oppover. Det er minimum fire og maksimalt 14 kamper igjen av sesongen.   

Det står 2-3 i kamper mellom Lillehammer og Frisk Asker. Frisk kan ta seg til semi ved å vinne hjemme i Askerhallen søndag kveld.

Om Frisk tar seg videre velger Vålerenga Frisk uavhengig av hvordan det går i den andre kvartfinalen. Vålerenga slo Frisk Asker seks ganger av seks mulig i grunnserien og har et godt tak på dem. Om Lillehammer tar seg til semi vil man nok se litt på resultatet av kvartfinaleserien mellom Oilers og Sparta.

Der leder Oilers 3-2 i kamper etter å ha henta seg opp fra 0-2. De går dermed videre i morgen kveld med seier i Sparta Amfi. 

Vinner Oilers velger Vålerenga Lillehammer som semifinalemotstander. Oilers er det eneste laget som tok oss på innbyrdes oppgjør denne sesongen. Roy og Espen gjør dermed klokt i å styre unna Oilers før en eventuell finale. Dessuten er Storhamar-Oilers drømmeoppsett for Vålerenga. Kommer vi selv til finalene har de to argeste konkurrentene slitt hverandre ut i semiene og vi blir kvitt en av dem uten å løfte en finger for å få det til. Det kommer til å koste mye å ta seg til finale fra det oppgjøret.

Vinner Sparta serien mot Oilers blir valget mer komplisert for Vålerenga. Valget mellom Lillehammer og Sparta er vanskelig, men ikke hipp som happ.  

I serien vant vi og Lillehammer tre kamper hver. Lillehammer er et av få lag som slo oss på hjemmeis og de er tradisjonelt meget gode hjemme selv om de ikke har vunnet hjemme i kvartfinaleserien.

Mot Sparta vant vi fire kamper og Sparta vant to i serien. Sparta klarte ikke å slå oss i Furuset Forum. Det taler for Sparta som motstander i semifinalene, men vi vet at om Sparta er videre har de slått ut Oilers. Det betyr at Sparta er i meget god form og at de har vunnet flere kamper i DNB Arena på veien til Semi.

Velger vi formlaget Sparta eller velger vi hjemmesterke Lillehammer som vi vet er i stand til å slå oss i Forum?

Jeg tror Vålerenga da velger Sparta, mest fordi vi har godt grep på dem i Forum og vi har tross alt flere kamper hjemme enn borte via hjemmebanefordelen vi fikk ved å vinne serien.

Med alt dette sagt, så tror jeg Frisk Asker avgjør serien mot Lillehammer søndag kveld og at Oilers trenger sju kamper, men slår ut Sparta.

Da står vi etter mine kalkulasjoner med tanke på vindretning, høyde over havet og solens avstand til jorda klokken 10.57 lørdag 16. mars 2019 igjen med følgende semifinaleserier: 

Vålerenga - Frisk Asker

Storhamar - Stavanger Oilers  

Se det! Der har du fått innblikk i hva som rører seg oppe i hodet til en ivrig hockeysupporter når det drar seg til i sluttspillet. Jeg har oppsummert alle kvartfinalerunder så langt på Klanens sider, men med Vålerenga videre synes jeg at den undertegnede dugnadslasken fortjener noen dager skrive-fri. Du får holde deg oppdatert på de to siste kvartfinaleseriene sjøl og så dukker jeg nok opp igjen i semifinaleserien.  

Avslutningsvis vil jeg gratulere Villiam Strøm med scoringa mot M/S i går. Det er backens første scoring for Vålerenga. Vi minner om at Villiam sitt første møte med oss supporterne var som kliss naken taper av strippestraffene på den første istreninga i høst, fordi han ikke scora. Vi måtte altså vente helt til sluttspillet før han fikk nettkjenning og det betyr at samtlige i troppen har scora i årets sesong. Det er gøy.

Endelig satt den Villiam, endelig!

Vålerengavenner, vi sees i semifinalene.  

         

    


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!