Topplaget Vålerenga Hockey ruller videre

(c) Groruddalen.no
(© Groruddalen.no)

Torsdag møter vi Lillehammer i Forum, vi håper på to indre og vekk me`n.    

Det er full serierunde i kveld, med 9 lag i serien er det umake tall, og da blir det tullball og venting innimellom. Det er vår tur til å stå over nå. 

Det betyr at oljesølet fra Stavanger kan rykke ytterligere fra oss og at vi kan kjenne silostanken fra Storhamar i nakken etter kveldens kamper. De møter henholdsvis M/S og Stjernen så det må mirakler til om de skal snuble i kveld.

Det er tett og spennende i toppen av tabellen og vi er planta midt i tetstriden - det er skikkelig gøy!      

Vi er lette å skjemme bort vi supportere. Jeg var i Forum og så Vålerenga slå Ringerike på søndag, men rusla skuffa hjem til tross for seier. Vi vant 7-4 og likevel rynka jeg på nesa. Det er mest fordi vi glemmer å spille hockey underveis og slipper dem altfor lett til. Det er sjelden vi slipper inn 4 mål i en kamp nå for tida. 

Så da føler jeg meg bortskjemt, seier og 7 mål riktig vei er jo bra. Vi har scora mest av alle lag denne sesongen, og vi har sluppet inn færrest også. 

Nok om kampen mot Ringerike - bygones som en annen skribent på Klanen.no ville sagt.

Torsdag møter vi Lillehammer og må være mye mer konsentrert enn vi tillot oss mot Ringerike. De holder 4. plassen og er 10 poeng bak oss når dette skrives. Vinner vi torsdag øker det til 13 poeng og da er de hekta av for godt. Taper vi er det 7 poeng opp til oss - et hav av forskjell så jeg håper vi haler i land seieren. 3 poeng og kvitte seg med en rival til seriemesterskap i samme slengen er deilig. Men de er gode,så jeg varsler spenning, trøkk og høy underholdningsfaktor. Spennende blir det!  

Lillehammer møter Frisk Asker på hjemmeis i kveld, og jeg regner med at de vinner den - de skaffer med det ei luke på 10 poeng til kveldens motstander og trygger med det 4. plassen.

LIK har mange potensielle målscorere og der vi må lene oss på ei rekke og en skikkelig poengback har de en haug utlendinger som skaffer måla. Tre spillere på topp 10 på poenglista er habilt. Det er i første rekke Benik, Cangelosi og Bowles vi må se opp for, men herrene Hickman, Dineen og norske Noer har også greie poengsnitt. De to første deler 12. plassen og sistemann er på 19. plass.

Lillehammer er et av få lag som har slått oss i Forum i år og jeg håper det blir med den ene gangen.

Våre poengplukkere herjer brutalt på den samme lista, med Ahlholm, Lindström og Espeland på topp tre totalt. Etter dem er det tomt før Røymark dukker opp på 19. plass. Ahlholm, Lindström og Røymark utgjør som kjent førsterekka vår. Det hadde vært fint om de andre rekkene hadde levert i større grad enn de gjør per i dag - skal vi løfte bøtte blir en viktig nøkkel å få bedre uttelling i andre, tredje og fjerderekka også.         

For bøtta er innen rekkevidde i år, vi står ikke tilbake for hverken Storhamar eller Oilers. Det blir et rotterace om seriemestertittelen og det hadde vært nydelig å vært i posisjon til å velge kvart- og semifinale-motstandere først og fra øverste hylle.

Følg gutta fra tribunen torsdag, de varter opp med tidvis glitrende hockey både forover og bakover på banen. Det er klikk-klakk og russerhockey så motstandere rødmer i skam. Og du? Vi møter 4. plassen i en av to toppkamper den kvelden. Storhamar møter Oilers på Hamar samtidig. Det er 1. plass mot 3.plass og 2. mot 4. Bedre hockeytorsdag får du ikke!

Dropp er 18:30 billetter kjøper du i døra om du er glad i kø eller her om du ikke er det.     

Vi sees på tribunen, heia VIF!

 

     


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!