Til krig mot Korona - seriestart fotball i fare

(c) VIF Fotball
(© VIF Fotball)

Hockeysluttspillet er utsatt, det nærmer seg seriestart fotball og vi må krige - med fornuft og såpe. 

I dag kom meldinga vi frykta. Sluttspill hockey er utsatt. I min verden er det ingen mulighet for at koronaviruset trekker seg ut av Norge i løpet av de neste to-tre ukene så det blir nok avlyst til slutt. Hockey-VM i mai i Sveits henger i en tynn tråd. Hockey-VM for damer i Canada er allerede avlyst, det skulle gått i april.

Å ta bort sluttspillet for oss som elsker hockey kan sammenlignes med å gi oss julegave og så ta den tilbake før vi rekker å få av papiret. Det er helt uhørt og usigelig trist men er det riktig av forbundet og klubbene å utsette/avlyse i dagens situasjon?

Ja!

Det er riktig fordi det forebygger spredning av koronaviruset. Dette sier folkehelseinstituttet:

- Nå har vi enkelttilfeller. På et tidspunkt tror vi at epidemien begynner. Spørmålet da er hvor mange som blir smittet i perioden. Det kan være 20-40 prosent, men det er vanskelig å spå hvor mange det vil bli. Det kan i perioden være 22 000 personer som skal på sykehus. 

Sitat slutt.

Viruset er ikke spesielt dødelig, de fleste overlever å bli sjuke av det. Jeg overlever, sikkert du også så hvorfor bry seg?

Denne saken skrives for å gråte på vegne av min syke mor, bestemødre og andre med svake immunforsvar. Det er dem det er viktig for og de er mange. 

Du kan utgjøre en forskjell. Den forskjellen utgjør du ved å ikke bli smitta, jo færre smittebærere jo mindre spredning. Det er lett å skjønne.

Koronaviruset smitter ved dråpesmitte via luftveiene. Er du forkjøla ikke nys eller host mot noen andre. Hoster eller nyser du ikke, hold deg unna de som gjør det.  

Vask hendene ofte og hver gang du kommer hjem/inn på jobb o.l. Om du tar på et gelender, dørhåndtak eller vegg en smitta har tatt på får du med deg viruset videre. Tar du på ditt eget eller andres ansikt setter viruset seg der. Da er veien kort til munn, nese eller øyne og smittefaren er ekstremt stor. Den klemmen du gir bestemor kan i verste fall være dødsstøtet hennes. 

Tenk litt over det.

Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt: 116 117

Unngå steder der du veit det er stor sjanse for å bli smitta om du kan. T-banen eller busser i rushtiden for eksempel. Er du sjuk og nyser i en tettpakka t-bane er du faen meg en vandrende virusbombe. Ikke vær den fyren eller dama, og gjør ditt beste for å ikke være i nærheten av sånne bomber heller. 

Om du av en eller annen grunn fnyser av alle tiltakene som settes inn og kaller det hysteri og overformynderi tenk over dette: Avlysningene gjøres for å unngå spredning av viruset. Det er ikke ondt eller slemt ment, men fornuftig utifra dagens situasjon og det man vet om viruset per nå.

Om du hjelper til og bidrar for å hindre smitte kan du forhåpentligvis slå deg på brystet i ettertid og si "Det var det jeg sa, det ble ikke noe stort utbrudd. Jævla overformynderi, ass! Idiotiske hysterikere!"

Jeg håper du kan det. Da har vi alle vunnet.

Og om mange nok av oss tar dette på alvor og gjør vårt til at smitta ikke sprer seg så dør dette ut raskere enn om vi bare turer på som vanlig.

Da kan det til og med hende at vi kan gå og se Vålerenga-Molde på Valle til seriestart også. 

Det hadde vært noe!         

All info om koronaviruset er henta fra Folkehelseinstituttet   

Har du lest helt hit så fortjener du å vite at når jeg gråter for min syke mor er det fordi jeg nettopp har mista sluttspill i hockey og ikke vil miste fotball også.

Faen, alt jeg vil er å se Vålerenga spille fra tribunen sammen med venner så vask henda dine!   


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!