Stang ut for iskrigerne og Oilers på snørra igjen

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Kvartfinale 2 er historie, en dårlig en for vår del - men det er ny kamp i morgen

Kvartfinalene ruller videre og det er liten tid til restitusjon for både spillere og supportere. Det er nesten ikke tid til å bli mentalt ferdig med en kamp før man sitter på t-banen på vei til den neste. Morgendagen bringer oss hjemmekamp i Furuset Forum. Kom, kom! 

Gårsdagens kvartfinaler gikk nok ikke helt etter planen hverken i garasjen, i Sparta Amfi eller Askerhallen. Storhamar var åpenbart ute etter oppreisning i Stjernehallen og fikk det til gangs. I de tre andre kampene ble det tett og jevnt.

Igjen ble en av kvartfinalene meget lang og vi spør oss selv om det er lov å ta med egen sovepose og nistepakke inn på tribunen i sluttspill så man kan ta en cowboystrekk og en matbit i pausene selv om kiosken går tom for vafler. 

Vi gyver på de øvrige kampene med fasthet i blikket før vi stirrer hardt og brutalt på egen misere i garasjen til slutt.

Sparta - Stavanger Oilers 2-1 (2-0 i kamper)

Oilers tok ledelsen i første periode og holdt den til den tredje perioden var i gang. Sparta putta to ganger og avgjorde i ordinær tid på egen is. De vinner skuddstatistikken 33-23. Dermed har Sparta noe overraskende festa et meget godt grep om denne finaleserien selv om det kan være full fyr i teltet igjen om Oilers vinner på hjemmeis i morgen. Taper Oilers der er nok denne serien kjørt. En exit mot Sparta i kvarten vil være en meget pinlig affære for den hardt satsende oljepengeklubben fra vest. De som kan kjøba heile Oslo om de vil, vet du. Som alltid var det dommerens skyld når Oilers taper, i alle fall om du spør spillere og supportere.

Stjernen - Storhamar 1-11 (0-2 i kamper)

Storhamar ville vise at det er klasseforskjell mellom Stjernen og dem etter at de brukte nesten 6 perioder på å avgjøre den første kvartfinalekampen. De klarte det, for 11-1 (skudd 16-49) er pissing på motstander av de uringule fra flatbygdene ved Mjøsa. Der Stjernens keeper var en levende vegg på Hamar var han nok mer i retning matrix-bevegelsene til Neo i går. Storhamar styrer dermed mot semi med seier i sine to første kamper. 

Frisk Asker - Lillehammer 2-3 (1-1 i kamper)

Det blir tett og jevnt i denne serien og Lillehammer henta tilbake hjemmebanefordelen i går. Det gjør dem til en ørliten favoritt igjen i mine øyne. Frisk må ha nok en seier oppe ved OL-ringene og det blir en utfordring selv om keeper Dahlberg tilsynelatende har våkna fra dvalen. Kampen ble ikke avgjort i ordinær tid i går heller, og lagene trengte hele seks perioder på å kåre en vinner. Der trakk Lillehammer det lengste strået og skuddstatistikken endte på jevne 50-47.

Manglerud Star - Vålerenga 2-1 (1-1 i kamper)

Vi har slitt oppe i garasjen før og vi pleier å pådra oss et tap eller to mot M/S i løpet av sesongen. Dette tapet var sesongens første og av det mer uheldige slaget. Vi hadde skudd i tverrligger og stenger, puck som trilla på streken og bom på puck på åpent mål i alle fall to ganger. Sjansene var der, men pucken vile ikke inn. Vi vant skuddstatistikken 32-17 og i tillegg til vår unøyaktighet hadde sinna-Joyce (han forlot buret i rent raseri mot oss tidligere i sesongen - da sto det 5-0 til oss) dagen og sto meget godt i tillegg. Vi mangla marginene, men M/S sto opp, spilte klokt og gjorde det vanskelig for oss. Samtidig var ikke vi helt påskrudd, og noen prosent ned i intensitet og innsats gir tap.

Vi har imidlertid råd til en dårlig dag på jobben. Det betyr at vi har igjen minst tre kamper i denne serien og at kasserer i Vålerenga smiler over inntekter for minst en ekstra hjemmekamp mot byrivalene. 

Samtidig er dette en stor vitamininnsprøytning for M/S og de får troa på at at de kan slå ut Vålerenga. Det betyr at kvartfinaleserien lever og at du må ake deg ut av godstolen og støtte gutta våre frem mot semi. Det passer seg dårlig at seriemester ryker i kvart så vi må ta vår oppgave på tribunen på alvor. Cred til de som laga stemning i garasjen i går.

Kvartfinale 3 mot M/S går i Furuset Forum mandag 19.00. Vi sees der og billetter fikser du her. Jeg blir meget forundret om det ikke står 2-1 til oss i kamper mandag kveld.

Oppsummering best av sju: 

Vålerenga - Manglerud Star, 1-1 i kamper

Storhamar - Stjernen, 2-0 i kamper

Stavanger Oilers - Sparta, 0-2 i kamper

Lillehammer - Frisk Asker, 1-1 i kamper

Oppsummering kvartfinale 1 finner du her

  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!