Sesongkort og da damefotball var forbudt

(c) Morten M. Larød
(© Morten M. Larød)

Sesongkortet for damer koster 500 kroner fram til lørdag. 500 spenn! 

(For sesongkortinfo se nederst i artikkelen eller kjøp sesongkort her, men hent deg gjerne en kopp kaffe og les deg ned dit i stedet. Dette er interessante greier!)

Fotball for damer har eksistert like lenge som fotball for herrer, men de har hatt langt vanskeligere kår enn gutta og har dermed ikke fått utvikle seg i samme grad. Faktisk var damefotball så populært at engelske FA så seg nødt til å forby damene å spille organisert fotball og man tror det er nettopp fordi det ble for mange tilskuere. i 1923 spilte Kerr`s Ladies mot St. Helens på Goodison Park foran 53000 tilskuere og man antar at mellom 10 og 14 tusen ikke fikk tak i billett. I 1924 var dameball på offentlige idrettanlegg ikke lenger lov.

Så måtte man altså vente helt til til 1970 før FIFA ville godkjenne damefotball som offisiell sport. Der mista jentene 50 år med utvikling. 

Siden det har sporten utviklet seg gradvis og side om side med herrefotball, men utover mesterskap har det vært vanskelig å oppnå anerkjennelse blant det brede lag i befolkningen. Det er trist men sånn er det.

VM i fjor var en publikumssuksess og sees på av mange som det definitive gjennombruddet for damefotball.

Nå ser vi en bra vind blåse over Europa, der de store herrelagene ser verdien av å ha et godt damelag side om side med herrene og det er meget positivt. Chelsea, Manchester United, Arsenal og Tottenham med flere satser sterkt på dameball og man får en god nivåheving på kjøpet når sporten profesjonaliseres på en helt annen måte enn tidligere.

Tyskland og Frankrike har vært gode på dette i mange år allerede.

Her hjemme har Vålerenga gått i bresjen for det samme. Siden opprykket i 2012 har man jobbet strategisk og bevisst for å skape ett topplag på Valle. Det må vi si har lykkes da fjorårets sesong er den beste gjennom tidene med sølv i serien og andreplass i NM. Sølvet i serien gir kvalik i Champions League denne sesongen. 

For Enga skal til Europa - Hurra, Hurra!

Målet i år er tredelt og enkelt. Gull i serien, cupgull og minst kvalifisere seg til kvartfinalen i Champions League.

Det er høye, hårete mål, men er det realistisk? Spør du meg som har brukt mye tid på å følge damelaget vårt de siste årene er svaret meget enkelt.

JA, det er realistisk, men det er vanskelig.

Med forsterkningene laget har fått i løpet av vinteren tor jeg at seriegull, cupgull og suksess i Europa er tilstede for våre jenter. Jeg har troa på at dette laget kan få til store ting. 

Tilskuere

Det meldes om gode tilskuertall for damefotball ute i Europa og rekorden til Kerr`s Ladies og St. Helens fra 1923 falt i fjor. I Spania så over 60.000 publikummere Atletico Madrid gjøre opp om serietittelen mot Barcelona. Over 77.000 så en privatlandskamp mellom England og Tyskland fra tribuneplass. Det er nydelige, elleville tall!  

Her har Norge og Vålerenga et langt stykke å gå, selv om vi ser tegn til bedring. Det er en helt annen skala på våre kamper, totalt så litt over 36.000 mennesker Toppserien i fjor. Totalt - for alle kampene.

Snittet i Toppserien i fjor var 274 tilskuere per kamp og Vålerenga er publikumslag nummer 1 med sine 488 tilskuere per kamp i snitt, Sandviken fra Bergen er nummer to med 447.

Det er triste tall! Men det er bedre tall enn året før, som hadde bedre tall enn året før der igjen så det går rett vei, men det går sakte. 

Sesongkort 2020

Vet du hvor mange sesongkort Vålerenga Damer solgte inn mot sølvsesongen i fjor? 62 sesongkort. Sekstito. All ære til de som kjøpte sesongkortet men det burde vært flere. Langt flere! 62 er nesten ingen!

Årets sesongkortsalg har vært i gang noen dager og i år ser det bedre ut. I går var antall solgte sesongkort 81 så det er grei økning, men jeg oppfordrer selvsagt alle til kjøp av sesongkort. Noen hundre solgte sesongkort bør vi klare. 

Vålerenga Damer dropper gebyrkåte Ticketmaster som leverandør i år og har knytta seg til TicketCo i stedet. Det kan du lese alt om på klubben sine sider, men jeg skal gi deg hovedpunktet:

- Laster du ned appen til TicketCo og kjøper sesongkort i appen innen 1. mars koster sesongkortet 500 kroner, 250 for unga! Vanlig pris er 800 kr. Og du viser mobilen når du skal inn på kamp, kortet er alltid med. 

Appen laster du ned på Google Play eller App Store for Iphone. 

Tribunen er flyttet til Patriot fra Hovedtribunen i år så du er garantert å være på TV og sol er i år inkludert i prisen. Der hovedtribunen er skyggenes dal er Patriottribunen rivieraen med sol, kos og hygge. I år blir det seire i fleng, alltid pent vær og medvind sesongen igjennom. Helt sikkert. Minst 12 hjemmekamper i sola er 24 timer med heftig inntak av d-vitamin. Blir fin brunfarge av sånt. 

Kiosk er det der også, og nytt av året er at overskuddet av pengene du legger igjen går til laget som har dugnadsjobben og til breddeavdelingen. En fin ordning der du spiser sjokolade og drikker kaffe for flere enn deg sjøl. 

Jeg håper du investerer i sesongkort og gir Vålerenga Damer en sjanse i år. De er gode og ga oss mange herlige øyeblikk i fjor, langt flere enn herrene som spiller for Vålerenga. Bli med på jakta mot seriegull og vær der når vi møter hatlag som Lyn, LSK og RBK. 

Involver deg, bli endel av noe større enn deg sjøl så skal du få se at sjela som alle sier er borte fra Vålerenga ikke er borte i det hele tatt.

Vålerengasjela er hos damelaget den.

Vi sees på tribunen!      

Sesongkortinformasjon fra klubben

Kjøp sesongkort her

      


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!