Seriegullet blinker i det fjerne

(c) Klanen
(© Klanen)

Åtte kamper igjen. 24 poeng skal fordeles, ledelsen er på 6 poeng - for en hysterisk spennende innspurt det blir!

Det er nyttig med en gjennomgang rett før vi skal møte alle lag en siste gang i grunnspillet. Det er åtte kamper igjen før seriemesteren kåres og vi har spilt oss fram til et fantastisk utgangspunkt .

Jeg skriver denne mest for de som ikke er så mye på hockey, for dem som kjenner det iler i ryggraden og hjertet når Vålerenga nærmer seg noe stort. For dem som vil være med på spenninga og moroa fordi det er Vålerenga. Deres tid er nå mine damer og herrer, vi har bare fire hjemmekamper igjen i årets serie. 

Det er nå det drar seg til. Det er nå det skal avgjøres. Det står om seriepokal og det står om best mulig inngang til det etterfølgende norgesmesterskapet - sluttspillet og kampen om bøtta. Seriemesteren har alle fordeler der, seriemesterskapet betyr mye mer enn bare en hysterisk diger Getliga-pokal som bevis på at du var best i grunnserien.

Bøtta er Haralds pokal - beviset på at du er norgesmester og det gjeveste man kan vinne i norsk ishockey. Mer om bøtta og sluttspill senere, på torsdag er grunnspillet i gang igjen.

Vi leder.

Vi har kriga, sloss, spilt strålende hockey og jobba oss fram til en ledelse på seks poeng, og vi har en kamp til gode på røkla. Vi har vunnet 75% av kampene våre denne sesongen, det er tre av fire. Vi har 91 poeng. Like bak kommer Stavanger Oilers og Storhamar halsende. De har vunnet 69% av sine kamper og har begge 85 poeng. 

Våre gjenstående kamper før det settes strek i grunnspillet (nåværende plassering og hjemme/bortekamp i parentes)

Lillehammer (4. plass, borte)

Frisk Asker (5. plass, hjemme)

Sparta (6. plass, borte)

Storhamar (3. plass, hjemme)

Manglerud Star (7. plass, borte)

Stavanger Oilers (2. plass, hjemme) 

Stjernen (8. plass, borte)

Ringerike (9. plass, hjemme)

Tre feilskjær eller mer på de åtte siste kampene kan medføre at de forhatte bønda fra Storhamar eller de kulturløse Oilers spiser oss med hud og hår. Heldigvis møter vi begge to på hjemmeis i Furuset Forum, det er en stor fordel for vi er nesten uslåelige der. Fort Forum har gitt oss trofaste slitere mange herlige opplevelser denne sesongen, innimellom har vi gnidd oss i øya og kløpet oss i armen for å se om det vi opplever ute på isen er sant. Vålerenga har til tider spilt fantastisk hockey. 

Førstefemmeren vår har levert til de grader. Ahlholm har skaffet oss 71 poeng (30 mål + 41 målgivende pasninger) på 40 kamper. Kaptein Lindstrøm er like bak med 67 poeng (39+28) og backen Espeland har 53 poeng (10+43) Det gir dem første, andre og fjerdeplass i poengligaen så langt. Ellevilt!

Det er viktig å huske på at førsterekka ikke har klart å bringe oss til topps alene, det går en stor honnør til andre, tredje og fjerderekka også. Ikke like synlige, men de har uvurderlige bidrag til hver eneste seier.  

På torsdag gjester vi Lillehammer i en meget vanskelig bortekamp. De holder fjerdeplassen og vil sikre seg den for å få hjemmebanefordel i kvartfinalene i sluttspillet.

Torsdagens kamp er i mine øyne den mest vanskelige bortekampen som gjenstår, vi har ofte slitt på Lillehammer og det var dem som kasta oss ut av sluttspillet i fjor. Vi har ett tap og en litt heldig seier der oppe denne sesongen.

Lørdag er det hjemmekamp mot Frisk Asker. Klanen arrangerer hockeylørdag på Vålerenga Vertshus før og etter kamp, og det ryktes at tidligere iskriger markedssjef Glenn Jensen tar med seg noen spillere dit. Det går buss til og fra Forum så det er et glitrende utgangspunkt før kampen. Møt opp, dra på kamp og la deg begeistre av iskrigerne!

Åtte kamper igjen. 24 poeng skal fordeles. Ledelsen er på 6 poeng - for en hysterisk spennende innspurt det blir!

Det beste av alt er at ingen trodde Vålerenga skulle være med helt der oppe i år, uansett resultat til slutt har vi levert en fantastisk sesong.

Klarer vi brasene og kan heve seriemesterpokalen gir det oss en rekke fordeler inn i sluttspillet. Hør bare her:

Seriemester velger motstander i kvartfinale først. Kan velge mellom 7. og 8 plass på tabellen - de to dårligste laga som kom til sluttspill. Kvartfinalene spilles best av sju kamper og seriemester har fire hjemmekamper, motstander tre. (best av sju er første lag til fire seire, kamper etter det spilles ikke)

Om seriemester går til semifinale velger seriemester motstander i semifinale, de to resterende lagene møter hverandre. Semifinalene spilles best av sju kamper og seriemester har fire hjemmekamper, motstander tre.        

Om seriemester går til finale (som også spilles best av sju kamper) har seriemester fire hjemmekamper, motstander har tre.

Det er lett å se at seriemesterskapet er viktig langt utover æren og pokalen, det gir en lettere reise i sluttspillet.

Vålerenga har 26 bøtter og 29 seriemesterskap - det gjør klubben til den mestvinnende i Europa. Det er fryktelig mye laubær, men det er gamle laubær, og man kan ikke leve på gamle laubær.

Vi har ikke løfta bøtta siden 2009 og vi er dermed inne i den lengste perioden uten bøtte i klubbens historie. Det har vært tunge og magre år for klubb, spillere og supportere. Nå legges grunnlaget gjennom å sikre det 30. seriemesterskapet - vårt første siden 2014. Det gir best mulig utgangspunkt for sluttspill, så la det skje!

Vi sees på Vålerenga Vertshus før kampen mot Frisk på lørdag og vi sees på tribunen. Klanen.no kommer tilbake med fyldig omtale av både hockeylørdag og Frisk-kamp i egen sak senere i uka, men hold av lørdagen. Ta med deg venna dine og kom!

For ti ville hester kan ikke holde oss unna denne innspurten. Det er sabla gøy, og det er viktig.

Min våte drøm er å avgjøre serien med seier mot Oilers i Forum i tredje siste serierunde, det må være lov å si.

Men det er langt dit, det er mye som kan skje og jeg brøler ikke ut min begeistring før vi eventuelt er sikre vinnere.

Jeg åpner ikke engang munnen. såpass har jeg lært.

Involver deg, følg laget i de siste grunnspillkampene, og vis at du er Vål`enga.

Kampbilletter kjøper du her. Vær tidlig ute, spesielt til kampene mot Storhamar og Oilers - jeg tipper de selges ut.

Det står om seriemesterskap, det første siden 2014. Vålerenga har spilt seg frem til en fantastisk posisjon før de siste åtte kampene.

Vålerenga har alt i egne hender.

Du kan bidra til seriemesterskap, din tid er nå.

Vi sees!              


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!