Ringerike Panters er neste offer for iskrigerne

(c) EspenB
(© EspenB)

Det er bortekamp på Hønefoss i morgen. Vi møter dumpekandidat nummer 1.

Vi klarte å snu den fryktelige tapsrekka med tre strake med seieren mot Stjernen i Forum på torsdag. Søberg holdt nullen og vi satte fire pinner. Så enkelt kan det altså gjøres. 

Jeg foreslår at enkelt blir resepten mot panterne fra Ringerike også. Vi er milevis bedre enn dem i alle ledd så gjentagelse av debuten vår i Schongshallen vil være en gedigen nedtur. Vi hadde en sedvanlig hodeløs midtperiode og lot dem ta ledelsen 3-0 i vår debut i den hallen. Vi henta opp igjen den ledelsen i 3. periode før vi lot dem avgjøre i sudden. to poeng til dem og ett til oss. 

Flaut var det.

Det synes nok gutta også, for vi maltrakterte dem hele 9-2 i Forum senere på høsten.

Søndag ettermiddag møteslagene igjen. Jeg regner med at sifferne i målprotokollen er ganske lik kampen i Forum. Vi er, og skal være, mye bedre en de nyopprykkede. Ei blemme mot dem denne sesongen får holde.

Ringerike innehar siste plass på tabellen og har kjempa seg til 10 poeng på 23 kamper. De har fryktelige 42-96 i målforskjell og jeg tipper de passerer 100 i ræva søndag.

Vi får håpe for deres del at de utvikler seg mye i løpet av sesongen slik at de står bedre rusta til neste sesong. Det er synd at det ikke er mer spenning i bunnen av tabellen en det er nå. 7 poeng opp til M/S tar de aldri igjen.

Vi har som sagt slitt de siste kampene før Stjernen-kampen, men de tre tapene kom mot lag som i utgangspunktet skal være like gode eller bedre enn oss. (Ja, at det finnes bedre hockeylag enn Vålerenga i dette landet må du leve med) Alle de tre lagene ligger over oss på tabellen nå, men det kan vi gjøre noe med - vi er tross alt bedre enn på mange år, og det er gøy! Da bør/kan du også bruke muligheten til å raljere og si at han dærre EspenB, han har jo ikke peiling på hockey i det hele tatt. Jeg gleder meg!

Vi har samla sammen 45 poeng på de samme 23 kampene. Vi har putta 84 feiende flotte gåller og hatt skikkelig uflaks ved 46 anledninger i år.

Poengligaen er en nytelse å lese for tida. Vi tapetserer pallen med tre av topp fire. Lindstrøm topper med 33 poeng (17+16) Så følger en bonde fa Lillehammer før Rasmus Ahlholm innehar 3. plass med 28 (14+14) og monsterbacken Stefan Espeland herjer på 4. plass med 27 poeng (3+24) 24 assists på 23 kamper er meget habilt. Nestemann på lista er vår egen Lindstrøm med 16 assists. 23 assists på 23 kamper - alle pasningene til Espeland er ferdigscora! 

I morgen bør det ikke være noen som helst tvil, Vålerenga vinner enkelt om de gjør det enkelt. Innsats, tæl og kriging tar jeg som en selvfølge denne sesongen og det vil skuffe meg om vi undervurderer dem denne gangen også.

Calle Spaberg Olsen debuterte mot Stjernen på torsdag. Han er 16 år og er et av de største talentene Norge har sett. Jeg håper han får være med A-laget i morgen også, jeg tror han kan stelle istand mye gøy på isen mot pantertantene.

Spets er ute og skal vel ryggopereres så han er borte lenge. Martin Røymark soner karantene for en litt klønete takling og er ikke tilbake riktig ennå.

Likevel skal det holde i massevis, vi er Vålerenga.

Heia VIF!

   

     

 

     

  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!