Når tiltalte for voldtekt kommer på besøk

Ingen forbindelse

Supporternorge er i harnisk. En som er tiltalt for sovevoldtekt - og som har vært anmeldt for det samme før får fortsette å være idol for barn og unge, fortsette å sprade rundt på treningsfeltet og være kompis. Fortsette som om ingenting har hendt, og nå skal han til Valle.

Det er stor skam, og det er en skandale!

Mannen er tiltalt, ikke anmeldt eller mistenkt. Tiltalt! Politi og påtalemyndighet mener at det kan føres bevis for at han utenfor enhver rimelig tvil er skyldig.

Han skal i retten i august og er uskyldig til det motsatte er bevist, sier Molde.

Jeg gjentar: Politi og påtalemyndighet mener at det kan føres bevis for at han utenfor enhver rimelig tvil er skyldig. Det er ikke lenger en sjel i Norges land som ikke veit hvem han er.

Molde slår på stortromma og gjør ham til visekaptein for å virkelig påpeke for omverdenen at slike holdninger og handlinger er verdier som verdsettes høyt i den klubben. Det er svakt det, Molde.

For en jævla møkkaklubb Molde er! 

I tillegg forsøker Molde febrilsk å glatte over fakta, og feie problemet under teppet ved å fjerne nøytrale bannere fra borteseksjonen. Bannere med teksten “Mot voldtekt” bør applauderes, ikke fjernes. Molde som klubb overser de mest elementære ting, og det er ikke greit. Det er faktisk ikke greit i det hele tatt.

Det gjør meg forbanna og det gjør meg rasende.

Og jeg har ikke engang nevnt offeret og offerets familie. Hva med dem? Hva synes lagkompisene hans? 

Molde er frekke nok til å ta med seg fyren når de reiser på besøk til andre lag. Det er soleklart rødt kort fra meg det også. Supportere i samtlige lag de har møtt i år har vist at han er ikke velkommen så lenge han har dette hengende over seg.

I morgen kommer han til oss. Molde tar ham med seg til vårt hjem.

Ville du tatt med deg en sånn fyr på besøk til andre? Selvsagt ville du ikke det.

Hva er det egentlig som foregår oppe i surrehuene til ledelsen i den klubben?

Den voldtektstiltalte er på ingen måte velkommen hos oss. Jeg blir faktisk fysisk uvel av tanken på at jeg skal befinne meg på samme sted som ham i morgen.

Han gjør meg kvalm.

Jeg er et følelsesmenneske og lover å brøle mitt hat hver gang jeg ser ham med ballen. Jeg ønsker ham vekk fra Valle, han har ikke noe der å gjøre. Han er ikke velkommen i mitt hjem.

Det er mulig jeg er satt sammen annerledes enn andre, men gleden over å se mitt eget lag er ikke der til denne kampen. Den gleden er fortrengt og erstattet med sinne. Det blir ingen oppladning med øl og venner på meg i morgen. Det blir ingen feiring etterpå om vi skulle vinne kampen.

For dette er for dumt, Molde. Det er ikke en eliteserieklubb verdig. Er dette deres bidrag til å gjenreise folks tillit til Norsk fotball?

For ordens skyld - hadde min egen klubb takla tilsvarende sak på samme unnfallende og klønete måte hadde jeg lagt alle ressurser i å få klubben til å suspendere personen til sak er over. Dette handler ikke om klubbtilhørighet. 

Morgendagens kamp handler ikke om fotball, for meg handler den noe større enn det.

Den handler om retten til å være trygg selv om man blir full og sovner på fest.

Kan ikke Moldespilleren forholde seg til det, lås ham inn!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!