Kickoff lørdag - for Vålerengafolk flest

(c) EspenB
(© EspenB)

Klubben har overgått seg sjøl, kickoff-festen blir massiv og helt i tråd med å være klubben for alle.

Jeg påstår at Vålerenga med årets kick-off viser at de mener alvor med å bli Oslos Stolthet, klubben for alle.

De siste åra har kick-offen til klubben vært holdt på Wallmans. Ikke et vondt ord om Wallmans, men dress, inngangspris på 700 kroner, midtuke og et begrenset antall plasser til supportere har ikke vært veldig inkluderende. Det har vært sponsorfest, rett og slett. 

I år gjør klubben noe annet. Nå er det tilbake til røttene og det er mulighet til å bli med for de aller, aller fleste. Dere under 18 år får ha meg unnskyldt denne gangen. Voks opp`a!

Jeg har i årevis gnåla om at alt vi trenger for et skikkelig kickoff i (det jeg mener er) ekte Vålerenga-ånd. Et tilbud alle kan være med på. Et skramleband, en scene, spillerne, partnerne, supportere, stemning og øl. Enkelt og greit. 

Jeg har åpenbart blitt bønnhørt, for opplegget klubben har på Sentrum Scene lørdag overgår de villeste fantasier. Det er i tillegg så gjennomført spiker`n på hodet at det bare må bli suksess! Jeg gir deg Vålerengarelevansen band for band:  

Valentourettes er tufta på det gamle bandet til rockepoeten Jokke. De spiller Jokkelåter og Jokke (jada, jeg veit han var Skeidfan - men ingen er perfekt) har fulgt Vålerengagjerninga til veldig mange mennesker opp gjennom åra. Mang en busstur til obskure bortekamper har gått med til å høre på og synge med på Jokkes musikk. Bandet har spilt på Børst & Ball - og tok bare en låt i Skeiddrakter. Takk for det.  

Vi har mottatt følgende melding etter publisering og er irettesatt: Valentourettes har ikke spilt på Børst og Ball (de ville gjerne men hadde konsert på Rockefeller helgen etter og der ble det litt konflikt med særinteresser til den andre arrangøren).De som spilte på B & B var Valentinerne til Jokke + Rugset, (tidligere vokalist i Valentourettes.) Tror aldri du ville sett Baarli i en Skeiddrakt :-). Takk Jørund. 

Aslak Borgersrud fra Gatas Parlament er oppvokst på Vålerenga, rapper, østkantpøbel, og ofte tilskuer på kampene. Og en god musiker. Og har laga Vålerengamusikk i ren kjærlighet til klubben og stedet. "Vi er alle fra Vål`enga" spilles før kamp. Har spilt på Børst & Ball. 

Islandsgate. Bandnavnet er henta fra gata de bor i. Den ligger på Vålerenga. Gutta har spilt i en rekke band tidligere, og ga ut sin første plate som Islandsgate i høst. Den handler om Vålerenga. Om klubben, om stedet. Om kjærligheten de føler for begge deler. Gutta er på de fleste kampene. Hiten "For Enga" spilles ved innmarsj oppvarming. Har spilt på Børst & Ball 2 - deres første konsert noensinne.   

Brakkebandet er som god vin, de blir bedre og bedre med åra! Lunde, Krogstad, Haug og Kaasa er tidligere fotballspillere for Vålerenga og danna bandet i den perioden. Nå har de børsta støvet av gamle kunster og spiller for oss på lørdag. Står bak monsterhiter som "Mitt Vålerenga" (som du ennå hører i pausen på kamp) "Haralds Pokal" "Vi tenker på deg" og "Jeg og pappa". Har spilt på Vålerenga!

DJ Solli er en av få norske artister som spiller i New York og Las Vegas (Ja, han gjør faktisk det). Han er tidligere Vålerengaspiller han også og er vel mest kjent som spiller. En godgutt som veit å sette fyr på dansegulvet. Har tilogmed vært DJ på Bohemen. Har spilt på Vålerenga!

Øystein Greni, Freddy Dos Santos og Bernt Hulsker. Den sammensetninga hadde du ikke sett for deg, i alle fall ikke på en scene! Greni er mest kjent som vokalist i Big Bang - som bla har "Girl in Oslo" Freddy er en levende klubblegende som nå jobber i klubben og Bernt er tidligere spiller. Han ble en populær mann og fikk faktisk flere sanger på tribunen enn han fikk kamper for Vålerenga. 66,63 % av bandet har spilt på Vålerenga!

Konfransier er Kasper Wikestad. Kjent kommentator og Vålerenga-venn både på gress og is. Hele familien har sesongkort på Ullevaal.  

Mine venner, dette er en helt sjuk line-up. Du kommer ikke til å se noe lignende igjen. Noensinne! 

Og jeg bare nevner det, tilogmed lokalet passer inn i settinga. Sentrum Scene ligger på Arbeidersamfunnets plass. Ikke noe er overlatt til tilfeldighetene.

Min billett er (som du sikkert har skjønt) i boks for lenge siden. Mange andre har tenkt som meg og kjøpt billett. Over 1300 billetter er solgt, og det er plass til ca 1750 mennesker på Sentrum Scene.

Det er ikke så rart at billettene selger godt.

  • Alle band har Vålerengarelevans. Alle!
  • Tilskuerne i salen (og en del av artistene) er de samme folka du deler gleder og sorger med på Ullevaal Stadion gjennom sesongen. 
  • Spillerne kommer, trenerne kommer og administrasjonen kommer.
  • I kjent Vålerenga-ånd får vi oppleve folk som gir av seg sjøl - med glede.
  • Salen kan de fleste sangene - det blir høy gåsehudfaktor, allsang og deilig stemning.
  • Vålerenga er viktig for deg, musikk er viktig for deg. Det må bare oppleves!

Du kan kjøpe billett på nett helt til dørene åpner på lørdag klokka 19:00. Det sparer du kroner på. Du betaler 295 på nett og prisen i døra er 350.

350 spenn i døra for fem band og DJ. Det er uansett latterlig billig!

For en herlig kveld det kommer til å bli.

Vi sees på lørdag.