Kampdag! Sandefjord hjemme

(c) Anders Grydeland - Grydis.no
(© Anders Grydeland - Grydis.no)

Vi har slikket sårene og tørket tårene etter torsdagens tunge forestilling i Haugesund og gleder oss til kampen i kveld.

Kampene kommer tett som hagl nå. Dette er den tredje kampen siden mandag. Det er også 9. april, men vi trenger neppe frykte invasjon av hvalfangere fra Sandefjord - hverken til lands eller til vanns. Det kommer vel en håndfull spillere og en håndfull supportere, og det skremmer jo ingen.  

Vålerenga står med en seier hjemme og et bortetap så langt. Viking fikk svi på Ullevaal og vi fikk svi i Haugesund.

Det finnes ingen veldig gode grunner til å finstudere tabellen etter bare to serierunder, men vi ligger på 7. plass før helgens kamper. Over Lillestrøm - og det er verdt å bemerke. Det er alltid verdt å bemerke det. 

Kveldens kamp er av typen "skal vinnes". Om vi har tatt mål av oss til å være høyt på øvre halvdel av tabellen er det nødvendig. Poengtap mot de presumptivt dårligste laga har vi ikke råd til, spesielt ikke på eget gress.

Dessuten driver ikke vi med sånt lenger, vi vinner de kampene vi skal. Dette er nytt av året og det er en regel som tiltredes sterkt herfra.   

Åtte ganger har vi vært vertskap for Sandefjord på Ullevaal Stadion. Det har gått veldig bra for vår del, og vi står bokført med sju seire og ett tap. Tapet kom tilbake i 2009, og er det eneste tapet vi har mot denne klubben noensinne. Målforskjellen på Ullevaal er komfortable 20-7 i vår favør. 

Skadelista vår er blitt litt kortere for klubben melder Moa skadefri og han trer naturligvis rett inn i troppen. Ernest Agyiri og Daniel Fredheim Holm er fortsatt ute. Samuel Kari Fridjonsson, Magnus Lekven og kaptein Christian Grindheim like så. Det får vi ikke gjort noe med, annet enn å nevne at tiden leger alle sår.

De som er klare til kamp og i troppen skal vi imidlertid heie fram på sedvanlig vis i kveld. Det svingte bra av Bendit og tildels Vestbredden mot Viking, og jeg håper vi klarer å holde det trykket oppe i kveld. Det er opp til deg og meg å få til det.    

Vi har så mage gode fotballspillere i troppen at vi skal mønstre et meget habilt lag selv om mange er skada. Troppen finner du her.   

Motstander Sandefjord er nyopprykket, og hadde seieren i lomma med ledelse 1-0 fem minutter før full tid mot Lillestrøm på vårt Åråsen i første serierunde. Så klappa de helt sammen og lot pakket fra togstasjonen score to kjappe. Da ble det tap da.

I kamp to møtte de Rosenborg, pådro seg en klønete utvisning og fjorårets suverene seriemester vant 3-0 på cruisecontrol. Felles for begge tapene er at Sandefjord hadde gode førsteomganger, så vi må møte opp til kampen fra start.

Som den oppmerksomme leser har skjønt, har Sandefjord samla 0 poeng så langt. Vær derfor forberedt på at Sandefjord kommer til å gjøre alt i sin makt for å endre dette på Ullevaal i dag. I følge egne hjemmesider går de for seier. De har merket seg slett forsvarsspill mot Haugesund og mener sin sjanse ligger i å utnytte det.

Vi får se da, vøtt! 

Vi har møtt Sandefjord før i år. Vi spilte treningskamp mot dem på Kadettangen i Bærum 18. mars. De holdt følge ganske lenge, men uten å skape all verden. Vårt lag derimot, skapte mye og vant kampen 4-0. Det burde vært mer. Zahid putta først, så satt Finne to pinner før Kjelsrud Johansen avslutta målkalaset rett før slutt.

Sandefjord hadde lite å by på, la oss håpe de fortsetter med det i kveld.

Jeg har forsøkt å finne ut av skadesituasjonen til Sandefjord, men siden ingen skriver om det laget, og de ikke nevner noe på sine hjemmesider er jeg fortsatt like klok. Jeg vet dog at Viktor Demba Bindia har karantene etter det røde mot Rosenborg.  

Kampbildet i kveld blir preget av et voldsomt høyt ballinnehav av oss, og et Sandefjord som ligger bakpå og blir løpende mye i mellom. Så står det på vårt tempo på ball og presisjonen på pasningene samt deres evne til å forsvare seg. Er vi kjappe, kloke og presise vinner vi enkelt. Er vi unøyaktige og trege gjør vi det vanskelig for oss sjøl.

Det har vært kladdeføre i begge kampene våre så langt i år. I disse påsketider håper jeg Deila har vært raus med glideren foran og at det er godt feste bak.

Da skal du få se på fotballag!

Kampen starter 18:00 og om du ikke sitter fast i en snøskavl på påskefjellet er det hyggelig om du trommer sammen kompiser og venninner og tar turen. 

Klubben trenger deg, noe Ronny Deila gir klart uttrykk for på klubbens sider: "Støtten betydde veldig mye sist". Dessuten har Klanens arbeidslag for værprognoser og kontraproduktiv tilrettelegging meldt 16 varme i kveld. Det er faktisk shortsvær, så kom deg til Ullevaal, vi har en kamp å vinne!  

Det er kampdag og vi er klare.

God kamp, og heia VIF!