Kampdag! Før Haugesund borte

Sekundet senere sto det 1-0 til oss!
(© Anders Grydeland - Grydis.no)

Vi fikk den seriestarten vi drømte om, sjøl om det lugga litt. Nå venter Haugesund der borte i vest. Det er kampdag! 

Det er vår ærede redaktør og store mentor Jonas som egentlig skriver "før kampen" men han har forlatt landet. Tror han skal finne seg sjøl eller noe. Da må en av oss andre kålhuene steppe inn og heve oss. Å erstatte Jonas er vanskeligere enn å måtte ta straffe i stedet for Rekdal, men jeg skal gjøre mitt beste. 

Vi starter med kampen mot Viking. Vi vant 1-0 etter at en deilig chip av et innlegg fra den vaskeekte Vålerenggutten Ivan Nâsberg. Han traff en velplassert Bård Finne - som kunne sette pannebrasken på en ferdigscora pasning rett foran supportertribunen. Det ble godt mottatt av oss, foråsidetsånn! Så hadde vi en periode der vi pissa på Viking etter alle kunstens regler, men vi klarte ikke å omsette i mål. Da ble det med den ene scoringa og tre flotte poeng.

Vi var ikke spesielt gode i de andre fasene av kampen, det ble litt stakato og noe upresist over det hele - men å vinne på en middels dag er en god egenskap. Seriestarter er ofte frynsete, og vi tapte tilsvarende kamp i fjor 2-0 så vi setter denne kampen på kontoen for glitrende fremgang.  

Det er en meget bratt startkurve på årets serie. Alle lag har tre kamper på ei uke. Det setter store krav til restitusjon og man får ikke vært på treningsfeltet for annet enn restitusjonstrening. Da er det vanskelig å få terpa på detaljer og øvd på ting som må endres fra forrige kamp. Heldigvis er det likt for alle lag denne uka. 

Vikingkampen viste oss at bredde i stallen er noe vi har meget god bruk for. Vi er godt forspent på midtbanen og i angrep, men likevel gjorde skader og eksamen(!!) det nødvendig å starte med Abdi og bytte inn Daniel Berntsen som begge bare har hatt en trening med nye lagkamerater. En! Det blir ikke opparbeidet mange relasjonelle samhandlingsmønstere på en trening. 

Begge gutta klarte seg imidlertid bra. Spesielt Abdi imponerte i sin første kamp, men også Berntsen viste seg fram. De andre nye spillerne bidro også, Mohamed Keita hadde et godt innhopp, og Enar Jääger fikk noen minutter på tampen. Velkommen tilbake til oss, din gamle røver!

Bård Finne har vært god i treningskampene og var aldeles strålende i seriepremieren mot Viking. Spesielt samarbeidet med en meget opplagt Ivan Näsberg var bra. 

Det er godt vi har bredde i troppen, det har allerede gitt oss 3 poeng.

Vi gratulerer Abdi, Keita og Berntsen med debuten for klubben i vårt hjerte. Alle tre ser ut til å bli gode tilvekster for laget og vil blomstre ennå mer når de blir bedre kjent med sine nye lagkamerater.  

Motstander Haugesund fikk på pukkelen i Drammen, der de tapte 3-1 i seriestarten og måtte reise slukøret hjem med 0 poeng, en mann utvist og en mann ut med brutal skade. Liban Abdi pådro seg to gule og er suspendert mot oss. Kristoffer Haraldseid hopper rundt på krykker etter at Marcus Pedersen holdt på å amputere begge beina hans fra knærne og ned. Haraldseid er dermed ikke aktuell mot oss.

Vi noterer at Haugesund leda 1-0 før Haraldseid måtte bæres ut og Liban Abdi måtte gå i dusjen. Det er vanskelig å si noe om hvor sterke/svake Haugesund er i år, og med tanke på at serien ikke har satt seg blir det en meget spennende batalje i kveld. Det kan godt hende Haugesund står lagelig til for hugg, men de kan like gjerne være i det umulige hjørnet.   

Haugesund er et guffent lag å møte på bortebane og Vålerenga har virkelig slitt på Haugesund Stadion opp gjennom årene. Tallenes tale er grusom: på 10 forsøk har vi bare en seier. Vi har tapt fem og spilt fire uavgjort. Målforskjellen er 18-10. Seieren kom i 2015 etter scoring av Christian Grindheim og assist av Rasmus Lindkvist. I fjor spilte vi 1-1 der borte etter at Ghayas Zahid utligna med kvarteret igjen. Servitør var igjen Rasmus Lindkvist.

La Rasmus spelle i dag da! 

Gutta våre reiste over vannskillet i går og er allerede på plass i Haugesund. Vi har fortsatt en del spillere ute med skade, og det tar noen uker før Ernest Agyiri og Daniel Fredheim Holm er tilbake. Vår islandske venn Samuel Kari Fridjonsson er ute i noen få måneder til. Magnus Lekven skal være rett rundt hjørnet. Heldigvis er Christian Grindheim, Henrik Kjelsrud Johansen og Magnus "Rets" Grødem tilbake i troppen. Moa lå nede mot Viking, men er på vestlandstur med de andre gutta. Hele troppen ser du her. Hvem som starter kampen får vi vite kvart på seks i kveld.

Jeg våger ikke å ha altfor store forventninger til denne kampen, og vil være fornøyd om vi har med oss ett poeng hjem i bagasjen. Vinner man hjemme og spiller uavgjort borte får man en fin sesong. Det sagt håper jeg gutta får opp intensiteten og presisjonen noen hakk fra Vikingkampen, samt at vi er litt mer nøye i avslutningene og litt mer fokuserte bakover.

Da vinner vi!

Yndlingsfloskelen min passer fint inn her. Om alle gutta løser arbeidsoppgavene sine på en tilfredsstillende måte har vi muligheter til å oppnå et godt resultat.

Bredden i troppen vår gjør nemlig at vi stiller med et godt lag i kveld, og vi mønstrer gode fotballspillere på alle 11 plasser. Det er dermed ingen grunn til at vi ikke skal kunne vinne, selv i Haugesund.

Det ruller en busslast med dedikerte supportere på vei fra Oslo til Haugesund mens du leser dette. Send dem en vennlig tanke, det er meldt kuling på fjellet og det skal regne katter og bikkjer i Haugesund. Ryktene forteller at det har kommet tak på bortetribunen, jeg håper det stemmer. De reisende skal støtte gutta under kampen og gå rett på bussen etterpå for å kjøre tilbake til Oslo. Det høres helt sjukt for de aller fleste, men folk som de som er på bussen nå - det er sånt materiale helter er laget av. Takk for at dere er til!

Det er kampdag og vi er klare. Måtte det beste Oslolaget vinne.

God kamp, og heia VIF!