Hjertevarme Vålerenga Vertshus holder åpent julaften

(c) Ki Therese Smolic
(© Ki Therese Smolic)

Ingen trenger å være alene på julaften, tradisjon tro åpner Vålerenga Vertshus dørene.  

Julaften står for døra og det som er en gledens dag for deg og dine kan være en tung og vanskelig dag for andre. Ikke alle har et nettverk rundt seg og blir sittende alene på julaften. Årsakene til det kan være mange, men alle skal vite at det ikke er nødvendig å være alene denne kvelden.  

Heldigvis har de hjertevarme ansatte på Vålerenga Vertshus oppdaget at mange ønsker et sted å gå og de ansatte har valgt å gjøre noe med det for lenge siden. Det har etterhvert blitt en tradisjon at Vålerenga Vertshus åpner dørene på julaften - og i år gjør de det igjen.

Dette er kanskje den tradisjonen undertegnede setter aller høyest i Vålerengasfæren, for den er veldig, veldig fin. Jeg har tatt mål av meg til å komme innom på julekvelden helt siden første gang de åpna dørene denne dagen, men har ikke klart å få det til ennå. Jeg prøver igjen i år, som i fjor.  

Så om du føler for selskap, vil være selskap eller bare har lyst til å møte andre ta turen innom - gjerne sammen med noen om du ønsker det, man trenger ikke komme alene.      

Klokka 20.00 åpner dørene og du inviteres til julehygge med pakker, julestemning og lystig lag. 

Inngang er selvfølgelig gratis og Vålerenga Vertshus finner du på hjørnet av Strømsveien og Hedmarksgata øverst på Vålerenga.

En stor takk til daglig leder Mona Skogen og de ansatte for at de uselvisk stiller opp på jobb selveste julaften år etter år. Dere er hel ved, og det blir ikke mer Vålerenga enn dette. Jeg håper dere får en fin julekveld.  

Kvelden kan for eksempel se sånn ut:

Strømsveien etter mørkets frembrudd. Det har snødd 10-15 cm og gatelysa skinner så flott i all snøen nedover gata. Det er så det nesten er dagslys, så lyst skinner det. Det er ren idyll og det er julaften. Høyt oppe i Strømsveien ligger et rødt hus. Det har inngang på hjørnet og ei trapp opp til inngangen.

Et lite skilt forkynner at her, her ligger Vålerenga Vertshus. Der de andre stedene stenger tidlig og folket går hjem stritter det røde vertshuset i mot. Du ser den varme lune stemninga lyse ut vinduene og du hører glad latter fra innsiden. Spora etter de som ler er fortsatt tydelige i snøen og du smiler. «Dette blir fint», tenker du og går inn døra. Julekvelden er din, og du deler den med andre.

  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!