Gratulerer med dagen, og velkommen hjem

(c) EspenB
(© EspenB)

Denne dagen er vår. Dagen da vi åpner vårt nye stadion med fotballkamp, og holder innflyttingsfest etterpå. 

Kjære Vålerenga-supporter,

Vi skriver 9. september 2017

Denne dagen vil for alltid stå i gullskrift for vår klubb og for vår forening. Denne dagen er en av de aller, aller største i Vålerenga sin historie, kanskje er det den største. Fotballdelen av foreninga går inn i en ny tidsregning, vi har endelig fått vårt eget hjem.

Digre og svulstige ord, men de er sanne.  

Anleggsmaskinene har reist for å gjøre andre ting. Byggherre og byggeslusker har begynt på andre oppdrag. Nå rulles den røde løperen ut for de som har kjempa og jobba for vår egen stadion i flere tiår.

De store heltene, de virkelige heltene.

Nå kan dere nyte dagen, vidunderlige mennesker.

Dere er i mål nå, dere har lykkes.

Dere fikk det faen meg til!  

Det er smått uvirkelig, vet du. At vår forening har fått til dette midt i tjukkeste Oslo. Vår forening og venner av foreninga har jobba utrettelig, lobbyert, møtt politikere og stått på for å undersøke om det kanskje finnes en liten, liten mulighet for at vi kanskje, muligens - en gang i fremtiden - skulle kunne få egen stadion.

Det intime praktbygget vi innvier i dag er det aller beste beviset på at vi har lykkes, og i dag åpner vi portene for publikum for aller første gang. I dag åpner vi hjemmet vårt.  

Takk.

Tusen, tusen takk for at dere har fått det til. Denne stadion beriker en stor del av Oslo.

Jeg er stum av beundring, og jeg må innrømme at jeg ikke hadde trodd at vi skulle få egen stadion i min levetid.

Dere har gjort mine negative tanker til skamme.

Heldigvis, og ære være dere for det.

Klanen har også bidratt. Vi ga en million kroner klubben ikke hadde sjøl til forprosjektering, vi har lobbyert, vi har vært i møter. Mange av Klanens medlemmer finnes blant heltene, for mange i Klanen har jobbet intenst og mye for å få på plass egen stadion.

Så klapp deg selv på skulderen klansmann og -kvinne. Dine medlemskroner til Klanen manifesterer seg på en herlig måte i dag. De er en direkte årsak til at vi i dag rusler inn på vår egen nye, flotte stadion. Er du, eller har du vært medlem av Klanen har også du bidratt.

Jeg gleder meg enormt til i dag. Jeg kommer til å grine, jeg kommer til å le og jeg kommer til å klype meg sjøl i armen for å sjekke at jeg ikke drømmer. Nå er endelig ventetida over.

Nå skal vi hjem. 

Jeg skal ta meg tid til å bøye nakken ydmykt og sende en varm og kjærlig tanke til alle bidragsytere som har gjort dette mulig. 

Jeg håper det kommer mange, mange tusen i dag. Det fortjener klubben. I morgen er det jo utsolgt så da blir det over 17000 inne på stadion. 

Den offisielle åpninga er klokka 14:45 inne på stadion.

I dag!

15:00 starter den første kampen på egen jord. Vålerenga møter Kolbotn i Toppserien og det er gratis inngang. Klubben ønsker å teste billettsystemet så du må ha billett fra billettluka for å komme inn. 

Er du rastløs åpner ØST - Klanens nye gastropub på torget - klokka 12. Det er opplegg for unga fra samme tid, men uttafor puben.

Etter kampen åpner Klanen Børst & Ball på torget. Konsert med flere Osloband for å feire ny stadion. Har du ikke ordna billett kan den kjøpes i døra. 325 kroner inkl billettavgift.

I dag er den første dagen i resten av ditt liv, bruk den på å feire vår nye stadion. Bruke den på å feire Vålerenga.

Jeg vil jo ikke stå der og grine av glede alene.

Opp av sofaen, inn på stadion. Den nye tidsregninga starter i dag.

Endelig er dagen her, dagen vi har venta på i 104 år. Dagen da vår egen stadion åpner portene. 

Så kjære Vålerenga-venner, nå er vi i gang. Vi har kommet hjem, og nå skyter jobben med å bli Norges beste fotballklubb fart. 

Det er bare å nyte dagen, den er vår.

Gratulerer med dagen, og velkommen hjem!