Gratulerer med bronsemedalje gutta, det er nå det starter

(c) Groruddalen.no
(© Groruddalen.no)

Vi legger medaljen i skuffen og bretter opp ermene - Sparta venter

BILLETTER TIL FØRSTE SLUTTSPILLKAMP TORSDAG 12. MARS 19.00 I FURUSET FORUM KJØPER DU HER!

La oss bruke par-tre ord på serieavslutninga mot Grüner i går aller først. Pinlig, flaut og nedverdigende. Sånn, da er det sagt og vi skal prise alle hockeyguder for at Frisk og Lillehammer også tryna da det gjaldt som mest.

Nå er den kampen begravet og glemt. 

3. plass gjorde at vi fikk velge mellom Sparta og Frisk og valgte klokelig Sparta.

Selv om ingen feirer annet enn mesterskap i vår stolte klubb synes jeg innsatsen har vært over all forventning så en diger gratulasjon er på sin plass. Grattis gutta, dere har imponert i grunnspillet!

Til ettertanke kan jeg nevne at om herrelaget i fotball hadde klart en bronse i serien hadde supporterne dansa rundt på øyevippene og feira ut året. I hockey legges bronsemedaljen i skuffen og glemmes - det er merkelig opplegg. 

Grunnserien er nå historie og den ble tross avslutninga meget bra med tanke på en forferdelig rekke med skader uten sidestykke i moderne tid. Vi kan rutte med seriemesterskap og bronse de to siste sesongene. Det er meget habilt.

Så har skadesituasjonen gjort at vi har henta hjem Karterud, og mannen er et angrep alene når han er i form. Sesongen gjennom har vi hatt Lindstrøm, Ekelund og Thomas Olsen som har levert greit framover, nå kan vi føye på Røymark og Karterud i tillegg. Det er topp opplegg!

Vi priser de før nevnte hockeygudene og håper de er enige med oss i at det har vært nok skader denne sesongen. Vi har fått vår rasjon og vel så det.

Sparta er altså kvartfinalemotstanderen og selv om skiltet med Hockeytown havna i pisserenna på Bohemen for mange år siden er det ingen grunn til å ta lett på denne kvartfinaleserien. Kampene mot Sparta har vært tette og jevne sesongen igjennom og skal vi ta oss til semi er det framfor alt èn ting som gjelder og det er 100%.

Sluttspill er på ingen måte grunnserie, det er nesten en helt annen idrett. 100% innsats i hvert bytt, 100% fokus på restitusjon og 100% fokus på detaljer er det som gjelder. Gutta er på vei inn i sluttspillbobla og jeg håper de får være der inne lenge.

Det blir ikke enkelt.

Vi har alle muligheter til å slå Sparta fire ganger i løpet av sju forsøk, men med gårsdagen friskt i minne er det nødvendig å minne om at de seirene ikke kommer av seg sjøl. Det kreves 100%

Vi kan bidra på vårt vis. Gutta forteller at god stemning på tribunen er med på å få dem til å ta ut de siste prosentene i hver kamp - så la oss hjelpe dem med det da! 

Kom på kamp, åpne kjeften og bli med på sanger, klapping og hoiing. Vis gutta at du har ryggen deres og at du er der for å hjelpe dem til seier. 

Det er jo et paradoks at veldig få ønsker å se Vålerenga i Furuset Forum, men nå ønsker vi å se dem der så lenge som mulig denne våren. Finalespill hadde vært utrolig kult, men veien dit er lang, bratt, hard og vanskelig.

Dra din del av lasset så kanskje du får se gutta i NM-finalene og alle veit at der kan hva som helst skje. Nye Jordal lokker i det fjerne, men innflyttinga der kommer ikke et sekund tidligere av at Vålerenga Hockey blir slått ut av sluttspillet. Da er det mer gøy å kose seg på veien dit med sluttspill så lenge som overhodet mulig. Vi tar gjerne en bøttefest etterpå også, vi rekker det. 

Hansken er kastet. Kvartfinalemotstander er Sparta og vi skal støtte gutta fram til semifinalene. Den første semifinalen er i Furuset Forum på torsdag klokka sju, billetter kjøper du her.

Jeg vil se og høre deg på tribunen da. 

Ferdig snakka!     

BILLETTER TIL FØRSTE SLUTTSPILLKAMP TORSDAG 12. MARS 19.00 I FURUSET FORUM KJØPER DU HER! 

  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!