Fagermo mot Fagermo - før kampen mot Odd

(c) EspenB
(© EspenB)

I kveld møter vi Odds Ballklubb i seriens tredje runde, les deg opp før kampstart.  

Vi gleder oss til kampstart og lar oss more over det faktum at det blir Fagermo mot Fagermo på Falku..øh, Skagerak Arena i kveld. Dag-Eilev Fagermo er vår, det kan ingen endre og han har klart å sette sitt avtrykk på spillere, struktur og posisjonsspill hos oss allerede. Jeg ser tydelige tegn til endring i innstillinga til spillerne også, en ny moral ser ut til å ha slått rot og det er vakkert!

Fagermos Vålerenga møter Fagermos Odd. I Odd rykka assistenttreneren opp i sjefstolen da Dag-Eilev sa que sera sera, jeg vil trene Vål`enga og reiste til hovedstaden. 

Odd spiller fortsatt Fagermo-ball, nytrener`n er Fagermo-mann så der er lite endret. Spenninga ligger i om 12 år med Fagermostil er bedre enn noen få måneder med samme stilen - men med opphavsmannen ved roret.

Er det slik? Tja, det er ikke godt å si. Spør meg seint i kveld så skal jeg svare, men jeg tror ikke det. En enkel kamp blir det uansett ikke. 

Denne sesongen

Vi kan se på fakta så langt i sesongen. Odd har starta sesongen på verste vis, med tap for to lag som er tippa langt nede på tabellen. De tapte 2-1 hjemme for Sandefjord og 1-0 borte for Strømsgodset. De har med andre ord en smultring i poengprotokollen så langt (en skjebne de deler med fire andre lag) og vil nok være meget motivert til å vise sin gamle trener at han gjorde et dårlig valg da han dro til Oslo øst.

Vi på vår side fløy høyt som rakker`n etter at Dønnum tuppa oss til en litt heldig seier over Sarpsborg 08 i første kamp, men så ankom en dommer fra Drammen Valle i kamp to. Han var som en fjellvegg av feil og vi klina trynet rett i den fjellveggen. Et klassisk eksempel på at dommeren kan avgjøre kamper helt på egen hånd. Han hadde så mange feil i kampen mot Stabæk at dommerobservatøren visstnok har sagt at dommerrapporten først er klar høsten 2023 og blir en serie på 18 bøker. Den serien skal hete "Min kamp" 

Nok om det, Rohit Saggi kommer nok sterkere tilbake og Herolind Shala slipper karantene etter å ha blitt dytta overende av en Stabækspiller. Det er da noe selv om kampen ble ødelagt av et feil rødt kort vår vei og et gult kort til oss når de skulle hatt det røde for stempling av Lekven i første omgang.

Men jeg sporer helt av her. Vi klarte å redde uavgjort mot Stabæk og står med fire poeng så langt. Det er ett poeng mer enn etter to kamper i fjor.

Historikk

Når vi først er inne på historikk er det ok å se på historien mellom oss og Odd. Vi har møtt dem 61 ganger og har vunnet 30 av dem. 14 er endt uavgjort og vi har 17 tap. Målforskjell er 111-78 favør oss. En hyggelig statistikk. I fjor vant vi 1-0 hjemme etter scoring av Dønnum tre minutter på overtid. Det var vakkert! Borte spilte vi uavgjort 1-1 og Bård Finne satt vår pinne før de utligna tre minutter på overtid. Det var ikke like vakkert.

Nok historie, nå er det dagens kamp som gjelder. 

Tropp 

Fagermo har plukka ut en bruttotropp på 20 mann til denne kampen. Siden jeg ikke gidder å skrive alle navnene kan du se på bildet under i stedet, jeg har rappa det fra klubben - hele troppen står der, med bilde av gutta og greier.     

(Saken fortsetter under bildet)

(c) Vålerenga Fotball Elite
(© Vålerenga Fotball Elite)

Det er 20 mann i troppen i stedet for 18 fordi man ikke visste om Shala fikk utestengelse eller ei og så er det noe smårusk på enkeltspillere de vil se an frem til i dag før de tar en avgjørelse. Det vi vet er at Adam Larsen Kwarasey, Deyver Vega og Jonatan Tollås Nation ikke er klare til denne kampen. De to sistnevnte ventes å være klare igjen mot Viking til helgen. 

Klubben signerte Benjamin Stokke i går og han er allerede med i troppen som du ser. Med denne signeringa har vi tre rene angripere i troppen og står bedre rusta mot slitasje i den mest hektiske sesongen noensinne. Det kan vise seg meget viktig. Velkommen til oss Benjamin, gjør oss stolte! Vi har på ingen måte glemt at du viste din kjærlighet for Vålerenga allerede tilbake i 2018 i Kristiansund da du tok straffe mot oss for KBK. Med to touch på ballen før den gikk i mål gikk det som det måtte gå - og målet ble annullert. Til overmål gikk du av banen til pause med skaden du pådro deg da du tok straffa. Vi vant den kampen 1-0. Pur klasse av deg og tusen takk! Vi gleder oss til å se deg i kongeblått. 

Laget i kveld

Jeg tipper laget blir helt likt det vi så mot Stabæk selv om Osame Sahraoui leverte en god søknad om plass i førsteelleveren med sitt oppofrende spill i debutkampen sin nå sist. Han ordna straffa som ga utligning til 2-2 og kunne scora om han ikke ble hindret. Vi har et fantastisk talent i ham og jeg vil gjerne se mer av ham. 

Mitt tips til laget i kveld:

Klaesson

Borchgrevink - Lædre Bjørdal(K) - Näsberg - Adekugbe

Lekven - Oldrup Jensen - Shala

Dønnum - Vilhjalmsson - Finne

Jeg føler meg ganske trygg på at Fagermo klarer å gire disse gutta opp til riktig tenningsnivå denne kampen også og at de gjør som de skal. Du vet, være nitidig og nøye i detaljene, ha fokus på kampen og løse arbeidsoppgavene på godt vis. Da vinner vi og må jeg tippe et resultat tror jeg på 3-1 til de kongeblå fra Oslos stolthet.

Intet mindre, men snart kommer kampnervene og jeg knekker som aks for ljåen og er sikker på at vi taper. Sånn er livet som Vålerengasupporter. 

Med ønske om at du får en god kamp hvor enn du skal se den, og heia VIF!

     


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!