En helt ny måte å oppleve fotballkamp

(c) EspenB
(© EspenB)

Møte spillerne på kampdag? Klart det! Spise og drikke godt? Klart det! Og det er mer, mye mer! Den store forvandlinga ligger ikke inne på stadion, men utenfor. Kampdagen har blitt så mye mer enn "bare" en fotballkamp. 

I gamle dager, da vi fortsatt levde en hjemløs tilværelse var ikke kampdagen all verden å skryte av. For mitt vedkommende var det ett par pils først og så inn for å rekke å synge kjerka før kampen. Man så sine 11 helter kjempe mot variabel motstand på banen, mens man selv ble hesere og hesere på tribunen. Stadion var et kjedelig handlesenter med fotballbane inni.

Sånn er det heldigvis ikke nå, bortsett fra det med stemmen da - den blir fortsatt hes. Man støtter laget ved å synge høyt. 

Vålerenga har snekra sammen et opplegg som gjør at du og dine kan få så mye mer ut av kampdagopplevelsen enn du hadde før, så velkommen hjem, og velkommen til 2018.

Årsaken til at jeg kommer drassende med dette nå er selvfølgelig at kong vinter er på sterk retur, og varmegradene marsjerer selvsikkert og taktfast oppover gradestokken.

Det gjør at det er mer behagelig å være ute, som igjen betyr at man kan bruke mer av tiden sin i frisk luft, samtidig som man bruker den på Vålerenga.

Ta kommende lørdag som eksempel. Vi møter som kjent Strømsgodset klokka 18 på Valle. Det skjer mye både i forkant av kampen og etter kamp, det skjer ting både for store og for små i timene før og etter kamp på stadion. 

Vi tar mulighetene du med de små krapylene du har pådratt deg har først, de mer tørste hevnvises til lenger ned i artikkelen.

Fanzone: Tippen har fått en helt ny hverdag og han drar i gang showet før kamp. Med nye sanger og breial attitude er han en sikker vinner hos unga. Fanzone har en mengde aktiviteter unga kan være med på og lekeplassen uttafor barnehagen er tilgjengelig for de besøkende. Blir unga tørste og sultne er både Folkets Kebab og Dominos Pizza tilstede med salgsvogner. For å ikke snakke om muligheten unga har til å knytte bånd med andre som også har Vålerenga som favorittklubb. 

Klokka 16:45 kommer minst en av trenerne samt spillerne som ikke er i tropp til Fanzone. Der får du et lite show og lagoppstilling til kampen litt senere. 

DNB er på plass for å dele ut de rasende billige billettene folk har kjøpt gjennom Jubl og det ryktes at de har giveaways også. Altibox og Synsam er der og man kan vinne signert Vålerengadrakt ved å tippe riktig pauseresultat. 

VålerengaSjappa er selvfølgelig åpen før kamp, og du kan skjemme bort unga dine og deg selv ved å dresse dere opp i kule klær. Kampbilletter selger se også.

Under kampen tar dere plass på vår fantastiske arena og lar dere underholde av blendende angrepsspill og lar dere imponere over trøkket, stemninga og støtten tribune sør bidrar med under kamp.              

EngaLive med Freddy dos Santos og Tina Wulf sender både før, under og etter kampen. Før kamp kommer Jostein Flo fra Godset og sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen fra oss i studio. Etter kampen kan dere sågar ta turen i kafeteriaen under hovedtribunen, som for anledningen er omdøpt til Players Lounge for å møte spillerne for autografer, selfies og småprat.  Alle er velkommen her, i alle fall til det er fullt, og lokalet tar 700 mennesker. Her er er det livesending fra EngaLive og intervjuer med spillere og trenere for de ferskeste reaksjonene etter kampen.

Kioskene er selvfølgelig åpne, som de er før og under kampen også. Om far eller mor vil ta seg en pils etter kampen har de mulighet til det i Players Lounge.

Barnefamilier får massevis - dere kan leke, oppleve, spise og ha det gøy før kampen, se kampen sammen og treffe spillerne etterpå. Det slår det meste av annen lørdagsunderholdning i boka mi. Store opplevelser for unga hele veien! 

Er du mer som meg, et litt ubalansert kålhue som liker å roe nevene med fuktig stimuli, ønsker du deg sikkert litt andre ting ut av kampdagopplevelsen en de med unger på slep.

Vi får vårt vi også!

Gastropuben Øst ligger på torget foran stadion og åpner dørene allerede 12 på lørdag. Det er grilling på uteserveringa fra ca klokka to. Inne har de kampdagmeny og godt utvalg utover det du finner i tappekranene ute. Totalt er det intet mindre enn 5 barer på kampdag, og inne har de masse tv-skjermer om du er opptatt av engelsk ball. 

På skjermene før kamp:
13.30 Everton -Liverpool 
16.00 Stoke -Tottenham  

Etter kampen er Øst det naturlige samlingssted og de drar i gang AFTERBALL på uteserveringa. Den kjente og kjære Ragnar Strandbakke skal trollbinde oss med fantastisk musikk. Se opp for Vålerengasvisker på løpende bånd!     

Protip: Er det lang kø på Øst stikker dere en kjapp tur på Players Lounge og tar en ventepils der. Null stress, bare kos. Ta en selfie med favorittspilleren og legg ut på sosiale medier. Du får flere likes enn den vanlige sutringa di, jeg lover!  

Etter å ha vist det rikholdige opplegget Vålerenga har laget på en vanlig seriekamp minner jeg deg nok en gang om hvordan det fungerte på eliteseriekamp for et år siden:

Dra på kamp - ett par øl - inn og se kampen - reise hjem eller på pub.

Det er en helt ny verden og det er lett å slå ihjel timene før kampen på Valle. Det er deilig å se at vårt lag er et av lagene som har kommet lengst i Norge i å utvikle kampdagen til noe mer.

Det opp til oss å vise at vi setter pris på tiltakene klubben gjør for at vi skal ha en god opplevelse, dermed er det viktig at vi faktisk bruker de nye tilbudene vi har fått.

Klubben kan bare legge til rette. Din opplevelse blir ikke bedre enn det du gjør den til sjøl. Er du gammeldags og går rett inn og rett ut av stadion går du glipp av ting. Fordelen for oss andre er at det da blir bedre plass for oss, valget er ditt.   

Kampbilletter kjøper du enklest her, Fanzone og Players Lounge har selvfølgelig gratis inngang. 

Vi sees før, under og etter kampen, Godset skal knuses, vi skal kose oss og snart er det sommer!

Heia VIF!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!