Dø kjempende eller leve som horer?

(c) JonasA
(© JonasA)

Hockey: Det er snart sluttspill, vi har sett inn krystallkula men klarer ikke å tyde det vi ser.

Det gjenstår en runde i grunnspillet 2017/18 når dette skrives. Vi og en ukjent, men betydelig mengde deilig karma kan sende skauen ut i kvalik på tirsdag.

Endelig er det klart for sluttspill, og man trenger ikke være mann og fra Snåsa for å se at Lillehammer blir vår motstander i kvart. Lillehammer velger oss fremfor Oilers. Reisebelastning, økonomi, interesse og muligheter til å gå videre er elementer som taler for at vi velges som motstander.

Så langt er krystallkulen meget klar og tydelig, det er om vi klarer å velte Lillehammer og går til semifinale tåka kommer sigende. Da synes det klart at Storhamar velger oss etter å ha slått ut Stjernen eller skauen.

For hvor skal Vålerenga spille hjemmekampene sine da? Her utsettes klubben for noen ganske så brutale valg. 

Alternativ 1 er vår midlertidige hjemmebane, Furuset Forum.

Fordelene ved å spille evt semi mot Storhamar der er mange:

  • Det er NHL-rink, Storhamar er vant til europeisk størrelse på banen   
  • Det er vår hjemmebane, gutta er godt kjent i hallen. Storhamar har bare spilt en kamp der
  • Vålerengas supportere er i overvekt og gutta får hjelp fra tribunen
  • Storhamar får ikke hjemmefordel med mange tusen supportere i ryggen på våre hjemmekamper
  • Det er Storhamar som får (den lille) reisebelastninga som er mellom Oslo og Hamar

Mange bekker små blir en stor å.

Alternativ 2 er Fjellhallen på Gjøvik, et steinkast med noen fiskesprett unna Hamar.

Det er en fordel ved å spille der også. Og den er ikke ubetydelig for en klubb som sliter økonomisk.

  • Hallen rommer 5800 tilskuere, Forum tar 2050. Det er altså betydelig økonomisk gevinst ved å spille der. Vi kan enkelt si at klubben tjener det samme på en kamp i Fjellhallen som tre kamper i Forum.

Så det reelle valget er om klubben skal jage pengene i en hall vi ennå ikke har vunnet i, eller om den anser at muligheten for finale er tilstede og man ønsker å gi seg selv best mulig sportslig utgangspunkt.

Siden overskriften satt ting voldsomt på spissen kan vi fortsette med det litt til. Ved å legge evt semifinale mot Storhamar på Gjøvik, stjeler ikke klubben en semifinaleserie fra sine egne supportere? Driter klubben i sine egne om de setter Gjøvikpenga foran eventuell sportslig suksess?

Storhamarfansen er flere så de legger igjen mer penger. Vil Vålerenga heller ha pengene deres enn våre egne supporteres penger?

Har klubben råd til å la være å tenke sånn?

Det er kun et fåtall fra som reiser fra Oslo til Gjøvik for å se på. Vi har ikke vært flere enn 7-800 i de to kampene i grunnspillet, og vi var klart færre i kamp to enn den første. Her blir det kamp i mjøsregionen annenhver dag i godt over ei uke - 12-15 mil unna Oslo. Det skal spilles på Hamar også.  

Det gidder ikke mange, og støtta blir deretter. Tro meg, Storhamarfansen gidder å dra til Gjøvik for å se laget sitt mot Vålerenga. Det har de vist to ganger allerede, de hadde klar hjemmebanefordel på Gjøvik hvor de var fire-fem ganger så mange som oss. De vant kampene der oppe også. 

Om Vålerenga anser at de er sjanseløse mot Storhamar tar de Gjøvikpenga og stikker på sommerferie med en neve dollars i lanken. Å komme seg til semi er tross alt godt prestert i en sesong som denne. Spesielt ærefullt er det dog ikke å løpe etter pengene når en vet at muligheten til å slå ut Storhamar er større i Forum.

Om klubben anser at den har mulighet til å løfte bøtte - selv en veldig, veldig liten mulighet til å løfte bøtte - må de spille i Forum fordi de sportslige forutsetningene for seier er bedre der.

Klubben ryker sannsynligvis ut i semifinale mot Storhamar, de har vært urovekkende gode i år - alle har sett det.

Derfor klickbait-overskriften “Dø kjempende eller leve som horer” Bær over med meg, jeg kaller ikke klubben min horer - det skulle tatt seg ut!

Da står man igjen med lav inntjening i Forum, men man gikk all inn og prøvde. Vi har æren i behold.  

Har klubben råd til å sette æra øverst? Ære betaler ingen regninger, men hva om vi kommer til finale?

Krystallkula på Klanskontoret gir oss intet entydig svar.

Det er en forferdelig vanskelig avgjørelse og jeg er sjeleglad jeg ikke skal ta den.

Om det blir nødvendig da, Lillehammer er gode og kan meget vel stoppe oss i kvartfinalene.

Du er daglig leder i Vålerenga hockey, hva ville du valgt:

Gjøvik Fjellhall eller Furuset Forum?


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!