Deilig seier og full pott

(c) Arne Næss
(© Arne Næss)

Vi flyr høyt nå, vi Vålerengasupportere - vi har fått en serieåpning som smaker grilla fugl!

Vi har fått den seriestarten vi drømte om, men ikke turte å snakke høyt om. Halleys komet passerer jorda oftere enn at Vålerenga vinner sine to første seriekamper - nesten, den passerer hvert 75. år.

Forrige gang vi starta med to seire var tilbake i 2011, men så må vi helt tilbake til 1984 forrige gang det skjedde. Det er smått utrolig men sant. De 6063 tilskuerne som dukka opp på Valle i går fikk altså en kamp med historisk sus.

6063 tilskuere er selvfølgelig uhyre skuffende, men sånn er det når wattnisser får bestemme seriestart. Til sammenligning var det over 8500 på Ullevaal i den første kampen mot Viking i fjor - i april.  

All ære til oss som var der. Søndag klokka 8 med massevis av kalde grader er ikke fotballkveld. At folk uteblir fra kampene er den aller beste måte å fortelle NFF og klubber at dette vil man ikke ha. Jeg kommer tilbake med lang og sint sak om hvorfor tidlig seriestart er ødeleggende for norsk ball selv om NFF sier det gjør den bedre.

Men drit i det i dag! i dag går vi rundt med de breieste smila på sørsiden av Nordpolen. For Vålerenga viste oss hva som bor i laget, og de viste bare litt. De har mye mer inne! Det var til tider sjansebonanza foran Odd sin keeper og vi rulla opp angrep etter angrep. 

Vår nye mann Sam Johnsen har allerede rukket å bli en favoritt. Det er så deilig å se en angriper som jobber, river og sliter. Som er i konstant bevegelse, som søker rom og som utrettelig jobber beinhardt for å være der når kula kommer. 

Det har gitt ham to mål på to kamper. Mine damer og herrer, vi har fått oss en spiss som virker!

Når vår nye venn kommer i skikkelig kampform blir det mye moro foran motstanderens mål, jeg tror det bare er å finne frem kuleramma.

Juklerød starta kampen svakt i går, men spilte seg mesterlig opp i andre omgang. To målgivende står det respekt av, da har du gjort ting riktig. Straffebommen får gå som læring for unggutten, han setter den neste gang - og heldigvis kosta bommen ingen poeng.

Vi viste nemlig stor moral etter at de fikk inn en pissescoring etter litt slapp opptreden av en ellers god Kwarasey. Alle som følger Vålerenga visste at Bilal Njie kom til å score mot oss - vi visste den scoringa kom. Jeg vet ikke hvem som har ganna oss, men fint om den ganninga kan oppheves nå, værsåsnill?

Det trenger ikke være sånn at alle som har spilt for Vålerenga scorer mot oss i påfølgende kamp. Denne sesongen har vi igjen Stengel, Grindheim, Hulken, Singh og Berntsen. La oss nekte disse gutta å score!

En liten avsporing der, altså.

Moral ja! Min påstand er at fjorårsutgaven av Vålerenga hadde tapt denne kampen. Årets utgave er sterkere i hodet, sterkere i kroppen og sterkere i samholdet. Da evner du å snu kamper - som i går. 

Det er så deilig!

Bakover på banen ser vi fine ut. Det jobbes og kriges godt. Tollås er en naturlig sjef der bak og Nâsberg ser ut til å ha gjort fremskritt i vinter. Jeg må si jeg liker ham mye bedre som midtstopper enn back.

I bakhånd har vi digre Felipe Carvalho også - han meldes å være fit for fight neste kamp.

Er vi i tillegg så heldige at vi får beholde kaptein Fredheim Holm skadefri kan dette bli en kanonsesong. Jeg var meget skuffet over at Grindheim reiste i høst, men enn så lenge er han ikke det minste savnet ute på banen. Ibrahim og Lekven begynner å få ut potensialet sitt også, og når Chiddi Ejuke lærer seg når han skal holde på kula og når han skal sende den videre har vi et angrep få norske lag kan matche.

Det oser mål!

Full pott etter to serierunder er som sagt ikke vanlig kost for oss tribuneslitere. Vi skal likevel vokte oss vel for å ta helt av, det er 28 vanskelige kamper igjen før status gjøres opp.

Men faen heller, fra en litt lunken optimisme før seriestart er nå troa på suksess sterkere enn på mange år.

Det er faktisk verdt å bruke litt tid på å glede seg over. Nå er det landslagsopphold og påske, det gir de nye gutta ennå bedre tid til å lære seg spilleideene til Deila og bygge relasjoner med sine nye lagkamerater.

Det ser lyst ut nå, gi meg solbrillene mine!

Tusen takk til de 6063 som tok turen i går, tusen takk til mine medsangere for rå stemning og skikkelig trøkk kampen gjennom. Tusen takk til laget, som viste moral og snudde kampen på mesterlig vis. Sammen vant vi denne kampen. 

6 poeng på to kamper er full pott og gutta har tidvis vist strålende spill så langt. Konklusjonen er enkel:

Advarsel, Enga er tilbake! 

  

   

    

 

      


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!