Ballen er lagt død, leve hockey!

(c) Kenneth Myhre
(© Kenneth Myhre)

Glem ball, nå er det puck som gjelder. Og karer som faktisk blør for drakta. 

Så er den over, sesongen 2017. I alle fall for de som sparker ball. En flau utgang på sesongen.

Men vent litt, sesongen er på ingen måte over for oss med blå-røde hjerter.

Vålerenga-supportere driver ikke med sesonger, det er alltid sesong for oss -  det er derfor vi synger "året rundt med Vålerenga".

Iskrigerne har rukket å spille 22 kamper i grunnspillet. De danser videre torsdag, da møter de Lillehammer borte - og førstkommende lørdag er det Stjernen "hjemme" i Furuset Forum.

Om du tror ballgutta har utfordringer så har du nok ikke satt deg inn i hverdagen til hockey-gutta. De spiller hjemmekamper i Furuset Forum, de trener i ungdomshallen på Jordal. Den gamle Amfi`n er revet og er et digert høl med onde kulverter og annet svineri. Ny hall er klar først i 2019 - om hockeygudene vil.

Og halve laget er for tiden ute med skade! Kaptein speedo er ute, halve førsterekka er ute, masse backer er ute.

Likevel haler de inn tre-poenger etter tre-poenger. De står med seks seire på de sju siste kampene.

Senest i går vaska de is med Manglerud Star og gikk ikke av isen før det sto 6-2 til oss i kampen om Oslo. Den kampen har Overblikket mer om. 

Det laget driver med nå om dagen imponerer meg dypt. Selv med alle skadene virker de ustoppelige. Unggutter kommer inn og tar ansvar, rutinerte røvere klokker inn så mye istid i løpet av kampene at det nesten er uvirkelig.

Ingen gir seg på harde møkka. Her er gutter og menn som blør for drakta, dekker skudd og gjør alt i sin makt for å sikre klubben poengene. Enkelte andre idretter i foreningen har mye å lære av disse gutta.  

Tilskuertallet er stigende og ser ut til å ha lagt seg over 1000 per kamp for godt. Det er likevel fortsatt plass til flere i Forum.

Og det bringer meg til hovedbudskapet i denne teksten. På Jordal har det vært slik at man godt merker på tilskuertallene at fotballsesongen er over. Flere venter med å gå på kampen om pucken til kampen om ballen er forbi.

Jeg håper det er tilfellet i år også. Jeg er redd for du tenker at det er så langt til Furuset. Det er ikke langt, vøtt. 12 minutter med banen fra Ensjø, så er du der. Hallen ligger ved siden av T-banen. 

Ta turen på lørdag. Kampen mot Stjernen starter 16:00. Det er finfin oppvarming til hva du enn skal på lørdagskvelden.

Og etter kampen kan du møte spillerne og ta de festeste selfiene du kan tenke deg. Meet & greet der, altså. 

Billetter kjøper du i døra, eller på nett om du vil bidra til mindre kø.

Nå er ikke tida til å furte, nå er tida kommet for puck.

Savna du innsats mot Sogndal i går? Prøv hockey!

Og best av alt, Sogndal er ikke med. Ikke Lillestrøm, Brann eller Rosenborg heller, for den del.

Drit i ball, se hockey.

Vi sees på tribunen på lørdag! 

 

  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!