107 år i folkets tjeneste

(c) Grydis
(© Grydis)

Heia VIF! Vi gratulerer Vålerengens Idrettforening med dagen. 

I ei arbeidergate skulle historien starte i juli i 1913. På Oslos østkant ble det spelt for prest og fant, klubben var for alle.

Oppegående og bereiste kvinner og menn vet at linja ovenfor er henta fra Brakkebandet sin "Mitt Vålerenga", og det er en fin måte å starte en hyllest til den mest fargerike foreninga av dem alle. Historien er lang, det har vært mye opp og ned men det kan du lese deg til andre steder. Vålerengens Idrettforening er grunnen til at Klanen eksisterer og vi er stolte over hva foreninga får til.

76 nasjoner er representert i fotballavdelinga vår, det er integrering i praksis. Vålerenga Samfunn jobber knallgodt med integrering gjennom Vålerenga mot rasisme, de har Jobbsjansen for de unge som trenger litt ekstra hjelp for å lande en jobb og de har Enga-aktiv for supportere og andre som har litt mer rundt livet enn det som er sunt. Og de har gatelaget, laget for rusavhengige.   

Den lille bydelsklubben vår er en suksess uansett hvordan man snur og vender på det selv om medaljene ikke (alltid) renner inn. I tillegg til et stort samfunnsengasjement har vi et utmerket tilbud til barn og ungdom i en rekke idretter. Vi har topplag i dame- og herreball, topplag i dame- og herrehockey. Meget gode innebandy-lag, gode håndballag og gode basketlag. Jeg er litt usikker på aktiviteten i Vålerenga Ski nå om dagen men jeg er bombesikker på at Vålerenga Trolls, våre representanter i amerikansk fotball - som også spiller i øverste divisjon gleder seg enormt til å få tilbake kunstgresset på Jordal så de kan trene og spille kamper på hjemmebane igjen.

Som du ser har vi all verdens grunn til å være stolte av vår forening og det den står for. Vålerenga er så mye mer enn "bare" en fotballklubb eller en hockeyklubb. Den lille bydelsklubben fra Gamle Oslo på tjukkeste Oslo øst gjør mye for mange og mange gjør mye for klubben.

Det hadde vært gøy å se det samlede antall timer som legges ned i lønnet og ulønnet arbeid for foreninga og alle klubbene våre i løpet av et år, for det er ikke få. Sitter du på gjerdet og har lyst til å bidra, meld deg hos den idretten du liker best - de har garantert bruk for flere hender alle sammen.

I dag er det 29. juli, i dag har foreninga vår bursdag. Det er 107 år siden en gjeng satt seg ned i kassesnekkeriet i bakgården til Vålerenggata 29 og dannet forening. 

Er du fan som får med deg alt, ansatt, sympatisør, frivillig eller bare liker Vålerenga fordi draktene er så fine er denne dagen din. Nyt den og gled deg over at du er med på noe langt større enn deg selv - du er en del av Vålerenga.    

Du er en del av 107 år i folkets tjeneste og det kan du være stolt av.

Gratulerer med dagen!              


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!