Tapet ikke glemt, men nå er Stjernen neste

(c) Oslo kommune
(© Oslo kommune)

Det er alltid forbanna surt å tape for Storhamar. Samme hva som er grunnen, og samme hvor mye. Det knyter seg hardt i hjerterota. Anyway, nå er tiden inn for å løfte huet og se mot torsdag, da kommer Stjernen på besøk og vi er plutselig i poengnød.

Eller ikke anyway enda. Vi klarer ikke helt legge kampen tirsdag aften bak oss før vi har fått det ut: Storhamar vinner fordi 7. far i huset, Thoresen med skjegget, får stå umarkert på Steffen Søbergs høyre side i slutten av 1. periode og bare vispe pucken inn. Onde tunger vil kanskje klandre Steffen, men den sideforflytninga var for drøy selv for veggen. Men at Thoresen fikk stå umarkert der var "gale menns verk".

Så, med fire minutter igjen av kampen, da på stillingen 1-0, klarer vi kunststykket å være seks utespillere på isen. Og når den utvisningen er ridd av holder Jonas Oppøyen i drakta til en av motstandere så den står som et seil i full storm.

Unødvendig begge deler. Veldig unødvendig.

Sånn, da har vi sagt det.

Bygones.

Nå kommer altså Stjernen på besøk, det skjer allerede torsdag og kampen starter kl. 18:30 i Furuset Forum, et Forum som til en viss grad har blitt vårt fort denne sesongen. Og hvis alle hockeyguder er gode og spillerne heltent og revansjesugne, ja da plukker vi tre poeng.

Det blir ikke tre enkle poeng. Vi slo Stjernen komfortabelt 8-1 hjemme i Forum i slutten av september, og relativt greit 5-2 i Fredrikstad i slutten av oktober. Men å se på resultatene og melde at detet er en walk in the park og at dette er tre poeng i lomma er å ta feil.

Voldsomt feil.

Fordi selv om forskjellen på 4. og 7. plass på tabellen er stor, 22 poeng, så er den ikke så stor at vi kan stille med B-laget og bare cruise inn 3 poeng. Og det tror vi ikke gutta gjør heller. Men det bør ikke vi på tribunen tro heller. Og gir gutta sitt på isen, ja da skal vi gjøre det samme oppe i høyden. Og dermed er oppfordiringen gitt.

Vi håper du tar turen.

Han eller hun som du potensielt blir stående ved siden av har samma interesse og mål som deg, men føler seg ensom alene der på tribunen. Vi skal ikke forsøke å trekke folk til tribunen ved å gå dem dårlig samvittighet for at de potensielt ikke kommer, det funker forferdelig dårlig. Hva vi sier er at det er plass til deg og at du er alltid velkommen, uansett.

Og kanskje blir du kjent med en ny figur?

På fem siste kamper har Vålerenga tre tap. Det er mye. Men tapene har kommet mot de tre over oss på tabellen. Det går nok an å finne en slags trøst i det, men nå ligger vi altså 7 poeng bak Storhamar på 1. plass. Vi har riktignok én kamp mindre spillt, men vi må opp i ringa. Avstanden ned til SParta på den mugne 5. plassen er bare tre poeng...

Stjernen på sin side har fem strake tap, hvor av to mot jumboene Ringerike og Manglerud Star. Dette gjør oss til "forsiktige optimister" inn mot torsdagens oppgjør, vel vitende om at ingen er så flink til å gjøre Vålerenga dårlig som Vålerenga selv.

Måtte det beste Vålerenga-laget vinne!

Velkommen til helvete, Stjernen. Det heter Forum og her herjer Vålerenga. Dere skal alle ligge og vri dere i mareritt natt til fredag, det skal Oslos stolthet, Sankt Hallvards menn sørge for.

Heia VIF!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!