Reisebrev fra gutter 03 på tur til Hamburg

(c) Kristin Iversen
(© Kristin Iversen)

Alle møtte presist og spente på Gardermoen fredag 10. august.
Vi vakte oppmerksomhet både på Gardermoen og ved ankomst i Hamburg, når vi kom i Vålerenga drakter

Agron's fetter hadde ordnet et flott opplegg for oss. Vi ble hentet med privatbiler på flyplassen og kjørt til hotellet.
 
Sportslig fikk vi bevist for oss selv og andre at vi er et godt fotball lag. 
Bundesligaen for U15 i Tyskland er organisert med 4 avdelinger: Øst, Sør, Vest og Nord. Vi møtte to lag fra avdeling Nord. 

(c) Kristin Iversen
(© Kristin Iversen)

 
I første kamp fredag spilte vi mot GW Harburg fra nivå 2. Det ble en spennende kamp, der vi spilte en meget god kamp, men tapte 2-0. I første omgang hadde vi veldig mye bra banespill, som førte til mange målsjanser som vi vanligvis omsetter i mål.  

Tror ikke jeg tar i for mye om vi skulle ledet 3-0 til pause. I andre omgang jevner det seg mer ut og vi slipper til 2 mål i mot. Spillemessig en av våre beste kamper, der relasjoner og samhandlig var veldig bra. Når det kommer til avslutninger, kanskje en av våre sløveste. Med normal uttelling hadde vi vunnet denne kampen. I forhold til utvikling og fra en treners perspektiv «tar jeg heller det», så kan vi fokusere og øve mer på avslutninger når banespillet nå var på plass. 
 
Lørdag  var vi på omvisning på Hamburg SV stadion og bytur.
 
Søndag spilte vi mot TSV Neindorf, som er et av de beste ungdomslagene i Tyskland! (For øyeblikket topp 3 i serien). Her fikk vi bryne oss på et veldig godt fotballag der vi tapte 5-0. Denne klubben «produserer» spillere til toppklubber i hele Tyskland. Vi møtte bl.a. en spiller som var i ferd med å signere for Bayer Leverkusen. Kult! 
 Vi fikk kjenne på et nivå opp. Vi var nærvøse før kampstart, men når fløyta gikk stod vi på fra start. 
Vi hang med i store deler av kampen og turte å spille spillet vårt, der vi også fikk produsert noen god målsjanser. (Igjen uten uttelling da.) Alt i alt var de for gode for oss, men vi «gjorde oss på ingen måte bort». Vi viser «guts» og står på, kjemper gjennom hele kampen. Det synes jeg er bra, for det viser at vi tar utfordringen og ønsker å prestere, selv om vi merker at de totalt sett er et hakk bedre enn oss. Med andre ord, meget bra karakter hos alle gutta. 
 

(c) Kristin Iversen
(© Kristin Iversen)

 
En stor takk til Klanen! Dere er helt enestående, som stiller opp i alle mulige sammenheng og nivåer. Gjennom dette veldig generøst og avgjørende bidraget deres, fikk vi gjennomført denne turen. Dette var en veldig bra tur for lagbyggingen og lærerikt for gutta å reise bort sammen. Virker som dette har vært en veldig inspirerende tur og motivasjonskilde for alle, om å jobbe videre for å bli så god som mulig. Vi er sikre på at denne turen vil bidra til at vi kan fortsette å jobbe med det sportslige og sammensetningen i gruppa. 
 
Vi er heldige som har de aller beste supporterne! 

 

Tom Tveråen 

Hovedtrener VIF G15-2 (G 2003) 

(c) Kristin Iversen
(© Kristin Iversen)