Redd sjela til Vål’enga

(c) Klanen
(© Klanen)

Sjela til Vålerenga står i fare, men du kan kjøpe den tilbake.

For snart 3 måneder siden tok vi en liten gjennomgang av ståa i de forskjellige delene av vårt kjære Vålerenga. Kortversjonen var at pandemi er dyrt, men at de forskjellige delene foreløpig har kontroll. Det har blitt gjort mange smarte grep, også i breddeklubben, som hittil er de hardest rammet.

Nå har tida gått og barneidretten måtte vente lenger enn man håpet på komme i gang. For Bredden betyr det at man egentlig ikke har sånn kjempegodt grunnlag for å samle inn treningskontingent. I skrivende stund, er det bare 60% som har betalt. Det betyr at de mangler ganske mye mer enn en million i kontingenter alene.

Sjela er det første som ryker

I møte med de brutale realitetene i regnskapet, tar Vål’enga grep. De går ikke konk, men du kommer ikke til å like grepene. Dårligere tilbud til barn og unge kan ramme klubbens evne til rekruttering i mange år fremover. Klubbens a-lag kan etter hvert få færre kvinner og menn som har vokst opp i klubben vår, men kanskje verst av alt: Man må vurdere om man fortsatt har råd til å hjelpe de som trenger det litt ekstra.

På et vanlig år, anslår Vålerenga at de hjelper ca 25% av medlemmene med økonomisk støtte (lavere avgifter) eller tilbud om dugnadsjobb (for å dekke avgifter) sånn at alle får vært med. Vålerenga er også en klubb der du ikke blir kasta ut om foreldra dine sliter økonomisk. Det er dette som er sjela til det Vålerenga vi elsker så høyt. Å miste dette, ville være nitrist.

Kjøp sjela tilbake

Men det finnes håp. Akkurat nå, lanserer bredden et initiativ der du kan betale kontingenten for et barn. Det er mulig å gi langt mer også, men 350 kroner kan mange av oss avse. I alle fall hvis det betyr at vi beholder sjela i Vålerengafamilien.

Alt du trenger av informasjon finner du på http://fnd.uz/GIENKONTIGENT

Og hvis du er av typen som trenger å begrunne gaven din til andre i husstanden, så kan du kjøpe en t-skjorte eller hettegenser med påskriften «Folkets Forening». De spenna går nemlig også til klubben.

For Enga, til den dagen vi dør!

-Klansstyret