Kjekkere gutter og flyvende smurfer

(c) Dolph
(© Dolph)

Vi skal alltid være litt forsiktige med å spå et kampforløp. Som mot Manglerud Star sist som eksempel, da spådde vi bråkjekt i andre kretser total dominans i tre perioder. Vi vant beskjedne 6-0, og Forum er blitt et fort, men vi eide ikke hele kampen. Det kommer vi neppe til å gjøre mot Sparta heller, men vi tenker at vi i det minst tør spå flyvende smurfer.

Sankt Hallvards menn har vunnet fire ev de fem siste kampene. Tapet kom mot Stavanger Oilers hjemme i Fort Forum 23. oktober, da ble resultatet 3-1 etter en "rysare" av en avslutning på kampen. Oilers var ikke spesielt gode, de var disiplinerte, men det var i sum Vålerenga som slet med å finne seg selv som forårsaket utfallet av kampen.

Vålerenga er sin egen verste fiende når det rakner som verst, men det har vi heldigvis sett lite til av denne sesongen.

Faktisk har vi stor sett observert spille- og spillerglede, innsats og tæl. Fra vi flyttet ut av Jordal Amfi frem til sluttspillet endte i våres så spillerne alt annet enn komfortable ut. Det virket som om spillegleden hadde fått seg en knekk. Forum var en nedtur, publikum sviketet og resultatene gikk mot oss.

Stang ut.

Vålerenga manglet noe.

Nå er det helt snudd på hodet. Spillegleden er til å ta og føle på. Spillerne smiler når de er på isen. Det er futt og innsats i så vel taklinger som i forsvarspill som i det offensive - ja rett og slett over hele linja.

Forum har blitt ordentlig hjemme, og våre nye gladiatorer har bragt ny optimisme inn i troppen. Ordentlig hjemme altså, smak på den. Det trodde nok mange at de aldri skulle få oppleve. Noen holder sikekrt hardt på at Fort Forum ikke er hjemme, men da er de dessverre ikke i takt med tiden.

Spillerne, støtteapparatet og administrasjonen har funnet seg til rette.

For en nødvendig stund.

Og se hvor vi nå ligger på tabellen. Det er ingen tilfeldighet. Det eneste som har vært sagt i forkant er topp fire, ikke noe snakk om gull eller andre metaller. VI skal være topp fire, og det er vi. Vi er faktisk topp to, og det med syv poeng ned til neste skrotlag. Storhamar er bare tre poeng foran oss, men vi har én kamp mindre spillt.

Deilig.

Sparta har forøvrig tre seire på fem siste forsøk. De har, som oss, tapt for storheten Ringerike. En fadese for begge lag. Sparta og oss altså.

Bygones.

Sparta ligger på 5. plass på tabellen med 32 poeng. Vi regjerer som nevnt andreplassen med 40 poeng. Klasseforskjell altså.

Vi meldte over her flyvende smurfer, og er Villiam Strøm (+21) og Axel Eidstedt i form og "på" kommer vi sannsynligvis til å få rett. Og vi kan spå så mye rart, men vi holder oss på det trygge - både Rasmus Ahlholm og Tobias Lindström lager poeng.

"Sikkert" som banken.

Kampen starter kl. 17:00 i Fort Forum, billetter kjøper du helst på Ticketmaster i forkant for å unngå kø.

Heia VIF!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!