Vålerenga møter Manchester United 30. juli

(c) EspenB
(© EspenB)

Celebert besøk, men hva betyr det for oss? 

Folk som holder med verdenslag har blitt litt bortskjemte opp gjennom åra. Storlaga kommer gjerne til Oslo for å vise seg frem og måle krefter med Oslos Stolthet. Det gir fansen til disse laga en unik mulighet til å se favorittspillerne sine i levende live i eget land.

Det er der essensen i disse kampene ligger. Brorparten av tilskuerne kommer for å se verdensstjernene på ordentlig. Sånn var det da Liverpool var her, og sånn var det da Real Madrid var her og sånn var det da Barcelona var her. Og sånn var det i 2012 da Manchester United var her sist. Sånn blir det denne gangen også.

Kampen spilles 30. juli klokken 19:00

Den beinharde Vålerengasupporter innser at disse kampene ikke er for oss. Treningskamp mot europeiske topplag er ikke for oss. Eliteserien og cupen er for oss. Samt europacup mot rare lag fra utlandet i ny og ne, det er for oss.

Så hva er greia da? Hva betyr en sånn kamp for oss? Og for Vålerenga?

Den samme beinharde supporteren innser at disse kampene er en fin mulighet for klubben til å tjene noen ekstra kroner. 

Klanen.no møtte opp på ettermiddagens pressekonferanse for å sjekke ut hva Vålerenga selv mener om disse kampene.

I tillegg til Ronny Deila, Ronny Johnsen og Finn Graff satt lederen for Mancherster Uniteds norske supporterforening, Bernt Hjørnevik på podiet. Den foreninga har sjuke 42000 medlemmer. Klanen, som er suverent størst av fanklubber av norske klubber har til sammenlingning i overkant av 5000 medlemmer.

Hjørnevik er sikker på at Ullevaal fylles til randen denne kvelden og det planlegges aktiviteter for Unitedfansen i dagene før kamp.   

Ronny Deila var klar på at denne kampen passer oss utmerket. Vi har ingen andre kamper i perioden og kan sikte oss inn på denne kampen fremfor å spille den inneklemt mellom to serierunder. Den går dermed ikke på bekostning av noe, men blir i stedet en stor og fin opplevelse for gutta. Det er gøy å vise seg frem for mye folk og det er gøy å spille mot verdensstjerner. Dessuten vil Deila benytte anledningen til å snakke med Mourinho eller andre i trenerteamet. Det er sikkert mye å snappe opp der også og å knytte kontakter er aldri feil.

Ronny Johnsen poengterte at kampen er ekstremt viktig for Manchester United for det er en av de siste kampene før serien i England starter opp og det er umåtelig viktig å komme riktig ut av startblokkene siden Premier League er så jevn. Han mener det er all grunn til å tro at et toppa lag entrer matta på Ullevaal. 

Daglig leder Erik Espeseth var også hjertelig tilstede på pressekonferansen så vi kasta oss over ham i et ledig øyeblikk. Det er jo alltid interessant å høre om det ligger noen kroner i potten for klubben vår. De tidligere årene har det vært et risikoprosjekt for vår klubb å invitere storklubbene. Kommer det lite folk på kampen er det rent pengesluk. Kommer det mye folk er det penger å tjene.

I år er det annerledes. Det er Prounite som arrangerer kampen og det betyr at Vålerenga er invitert til å spille mot engelskmenna. Vålerenga får følgelig betalt for å spille på samme måte som Manchester United får det. Summen vi får for å møte de røde djevlene veit jeg ikke noe om.

Det er dog fint for en klubb med anstrengt økonomi å slippe å ta risiko, og Espeseth fortalte at Vålerenga ikke hadde noen planer om å arrangere kamp mot en storklubb i år. Det er dermed desto mer hyggelig å bli invitert av Prounite. De kunne jo invitert Lyn eller Lillestrøm - eller Rosenborg for den saks skyld. De valgte å invitere Vålerenga.

Espeseth forteller videre at det utløses en bonus til Vålerenga om det blir fullsatt på kampen. Vi anmoder dermed Vålerengas supportere om å snakke kampen opp i stedet for ned sjøl om du ikke har tenkt deg på kampen. Det profitterer klubben i vårt hjerte på.

Klubben melder på sine sider at det blir spesialpriser for sesongkortholdere og frivillige på Vålerengas kamper. De samme har forkjøpsrett i en periode før salget starter for røkla. Billettene til kampen legges ut for åpent salg på Ticketmaster 10. mai kl. 09.00.

Kanskje du skal vurdere å dra likevel? En ting er i alle fall helt sikkert - du blir ikke aleine på tribunen.

Noen kommer for å se Vålerenga vinne også.