Omvisning på ny stadion - vi gjengir etter beste evne

(c) EspenB
(© EspenB)

100 dager før avspark i et nytt og grandiost kapittel i vår historie var vi så heldige at vi fikk omvisning på vår nye stadion - i vårt første hjem.

Sola skinte som seg hør og bør fra skyfri himmel og sammen med resten av bloggsfæren i Vålerenga fikk vi kyndig og god guiding av Stig-Ove Sandnes. Han kunne fortelle at bygget er helt i rute og at alt går etter planen.

Pust letta ut venner, alt er på stell!

Dessverre glemte noen igjen notatblokka mi på jobb i dag så dette kommer rett fra hjernebarken. Om ikke alle detaljer er 100% korrekte beklager jeg det.

Atle E. tok bilder, trykk her for galleri.

Torget foran tribune sør er ikke på langt nær ferdig ennå, så vi starter under den venstre gangveien som går opp fra torget til hjørnet mellom supportertribunen og hovedtribunen. Der kommer det barnehage, og utearealene til barnehagen vil være på torget. Det er fint for unga når vi spiller hjemmekamp, det er jo lekeplass på stadion. Slit dem ut der før kamp, så sitter de rolig under kampen.

Ved siden av barnehagen vil man gjerne ha inn et treningssenter og det er forhandlinger på gang. Bortafor der igjen skal Klanen ha Vålerengasjappe og pub med uteservering. Jeg har tatt mål av meg til å skrive egen sak om puben, men må samle litt mer info først. Enn så lenge er det ikke annet enn tomrom under supportertribunen. Ting kommer etterhvert.

Hovedtribunens kjeller - nivå 0, den er på høyde med banen - er spillernes og pressefolks domène. Her finner du arbeidsrom for fotografer, akkrediteringsrom, garderober for A-laget og damelaget samt bortelagets garderober. Her finner du kontorer for trenere, massasjerom og annet snacks. Og stadion sett fra spillertunellen er et fantastisk skue. Det er ikke ferdigstilt ennå i denne etasjen, men vegger er oppe og det har kommet maling på mange av dem. Vi traska gjennom alle romma og det ser ut til å bli meget bra. Borterst i nivå 0 i hovedtribunen er det også rom for skøytefolket. Det er erstatning for de gamle brune brakkene som sto ved Valle Hovin. Disse rommene er bokstavelig talt rett ved isen på Valle Hovin.

Så rusla vi opp til grunnplanet, der det er store mingleområder ute ut mot Valle Hovin og du finner kantina som vil fungere som folke-VIP når Vålerenga spiller kamp. Det legges parkett der i disse dager, så vi måtte nøye oss med å glane inn gjennom de store glassflatene.

Videre mot Vallhallsiden har du inngang/resepsjonen til den videregående skolen. I skoledelen har man kommet så langt i ferdigstillelsen at vi måtte ha poser på verneskoa for å ikke møkke til. Bortafor der igjen ligger det nå en flott og ferdig flerbrukshall med teleskoptribune på den ene kortsiden. Her er det også garderober. Jeg håper alle hallidrettene i foreninga får treningstid der. 

2, 3 og 4 etasje er klasserom i ulike størrelser, felles for dem alle er store glassflater slik at det er lyst og trivelig. Dagslyset slipper til overalt. Biblioteket har store glassflater inn mot stadion. Det var nydelig! Det er duse, lyse jordfarger på vegga.  Pri 1 i byggeprosektet er å få ferdig skolen til 1. august. 

i 3 og 4 etg vil du finne VIP-traktering på kampdager. Stadion er et mektig skue når du stiger ut på tribunen fra hovedbygget. I 4. etg er det laget god plass for tv-kameraer og de har rett og slett fabelaktig oversikt over alt som skjer på arenaen. 

I 5. etasje finner du Vålerenga sine kontorer. Også her har mye kommet på plass. I tillegg til kontorer finner du et resepsjonsområde ved heisen, møterom, kontrollrom og speakerbua samt seks kommentatorbokser.

Bygget ser meget gjennomtenkt ut, i alle fall for en lekmann som i dag lett lot seg imponere.  

(artikkelen fortsetter under bildet)

(c) EspenB
(© EspenB)

 

Litt om selve banen og arenaen: De skal i gang med å legge rørene med undervarme og etter det kommer kunstgresset på plass. På tribunen er det en del arbeider med seter igjen. Safe standing-setene har begynt å komme opp på bortesupporterfeltet og feltet blir avgrensert med et permanent gjerde. Rammeverket til tribuneveggene på supportertribunen er på plass.

Det blir tre storskjermer på stadion. En storskjerm mellom tribune nord og patriot-tribunen og to storskjermer rygg mot rygg mellom hovedtribunen og supportertribunen. Det blir altså storskjerm ut mot torget, og det er fett!

Det ble masse inntrykk for en supporter som var inne i det nye hjemmet til klubben i hans hjerte for aller første gang.

Og vit dette: Jeg er svært lykkelig over å få oppleve at Vålerenga flytter inn i sitt første egne hjem i min levetid. Det er faktisk vanskelig å sette ord på hvor stort det er for meg.

Jeg sleit med å ta inn over meg og fatte at det skal spilles kamp i vår egen storstue om 100 dager.

Men jeg ser fram til åpningshelga nå mer enn noen gang. Det blir en enorm opplevelse!

Takk til Frank Ove Hansen fra Vålerenga som gjorde besøket mulig, og takk til Stig-Ove Sandnes for omvisninga.

Drømmen om egen stadion er i ferd med å bli virkelighet.

Jeg veit det, for nå har jeg sett det sjøl. 

Heia VIF!