Fornuften seiret. Seriestart hockey fredag 8. september

(c) Kevin Skjøthaug
© Kevin Skjøthaug

Og vi kan se frem til tidenes Vålerengahelg. Livet er mer gøy for oss som elsker Vålerenga!

Endelig er det klart, og vi har fått det som vi vil. Vålerenga Hockey har flytta seriestarten til fredag 8 september.

For oss som er glade i Vålerenga er dette en meget viktig og riktig avgjørelse. Nå kan vi se frem til en kongehelg uten sidestykke i Vålerengas historie.

Fredag spilles Vålerenga-Storhamar i Fjellhallen i Gjøvik.

Lørdag er det ofisiell åpning av vår nye stadion på Valle. Jeg gjentar: Åpning av vår nye stadion!!! før Vålerenga-Kolbotn i Toppserien. Etterpå blir det Børst & Ball på torget vårt. Og sol selvfølgelig, hele dagen blir det sol.

Søndag er det historiens første hjemmekamp for Vålerenga Fotball Elite på vår egen stadion. Vi møter Sarpsborg 08 for fullsatte tribuner.

Har du ikke rydda plass i kalenderen til disse tre store opplevelsene må du ta grep.

Det blir nemlig ekstraordinært festlig og opplevelser du har med deg helt til du leverer suppeskåla for godt og legger deg pent i penalet.

Har du planer om å leie suiten på Scandic Helsfyr den helgen? Da er du for seint ute. Faktisk er det ganske mange som har booka rom der den helgen, for mange vil ikke gå glipp av et eneste sekund. 

Helga begynner med bortetur. Vålerenga Hockey flytter sin kamp fra Furuset Forum til Gjøvik Fjellhall. Dette fordi klubben ser at Furuset Forum er for liten til et sånt event. 2000 plasser byttes ut med 5500 plasser i Fjellhallen. Du kan jo gange 3500 med 200 kroner for å finne ut hvorfor det er lurt.

Hamarsingene har nemlig en ryggmargrefleks som gjør at de løper på dør så fort de hører at det spilles hockey. De er rare oppå der, men akkurat den greia der misunner jeg dem. At Patrick Thoresen har kommet hjem etter 16 år i utlendighet er heller ingen ulempe for folket fra Hamar. Det blir garantert fullt i fjellhallen når Ylven skal tre ham gjennom plexiglasset på Gjøvik.

Fjellhallen har forøvrig fått nye vant i sommer, så det kan hende at Ylven må ta i litt.

Og endelig får jeg muligheten til å besøke Fjellhallen, der har jeg ikke vært!

Vi har allerede masa på Klansstyret om at de skal ordne et tog til oss den fredagen. Jepp, det hadde vært skikkelig kult om Klanen Railways hadde gjenoppstått denne fredagen. Vi hat kjørt tog til Gøteborg, Hamar, Fredrikstad og Skien med fotballen. Nå er det hockey sin tur, om vi får det til. Følg med på Klanen.no for mer info.

Og til slutt vil jeg si unnskyld for all masinga om denne saken til daglig leder i VIF-Hockey Gunnar Thøgersen, og rette en stor takk til alle som har bidratt til å legge press på klubben. Dette var så viktig for meg, og jaggu fikk vi det til!

Seriestart hockey, åpning stadion, Vålerenga - Kolbotn, Børst & Ball og Vålerenga - Sarpsborg 08.

For en nydelig helg det blir.

Livet ER mer gøy for oss som elsker Vålerenga!