Ventetiden - en lang lidelse

(c) Grydis
(© Grydis)

Trond kommer med en bønn til spillere og sjefen i dagene før kamp. Gi oss endelig noe å feire! 

Det er fredag, snart er det søndag, bare sove to ganger til så er det kamp. Jeg går rundt i byen og tråkker, har ferie så jeg har all verdens tid. Tid til å nyte Oslo på sitt vakreste, tid til å fundere og drømme litt. Jeg kjenner det igjen, det er bortetur, det er langt å reise. Håpet om seier er nesten enda sterkere. På hjemmekamp kan jeg bare ta banen hjem å furte litt for meg selv. På bortetur blir det jo ordentlig fest med tre poeng i bagasjen. Jeg er klar for en ordentlig fest, og jeg håper gutta vil gi oss en.

Du kan gjerne kalle meg evig optimist, men jeg tror virkelig at vi snur dette nå. Søndag blir vendepunktet. Så da drømmer jeg litt om hva som kan skje. Husker du Moa i sin siste kamp før han dro til Tyskland for å bli rik? Da scora han 3 mot nettopp Start. Kom igjen Moa jeg veit du kan. Kanskje Stengel finner frem skuddfoten. Hva venter du på? Gå på skudd da. Når du kan treffe tverra fra midten så kan du vel klinke til fra 30 meter. Lukk øya og klin til, om ikke for annet enn å underholde oss. Ghayas kan du ikke finne frem en av disse magiske gjennombruddspasningene dine, den lille flikken som åpner hele Sørlandet. Kom igjen da Ghayas, jeg vet du kan, jeg har sett deg gjøre sånt siden du var 17 år. Pelle, du må opp i ringa, du må være spielfuhrer, du må gå først i krigen. Vinn duella, sett standarden og for Guds skyld vis gutta at det funker å gå på de tunge dype løpa gjennom forsvarsfireren. Vi veit du kan, du har gjort det hundrevis av ganger før. Daniel - alt jeg ønsker meg er en tunnel. Vær så snill da Daniel, slå en tunnel, rund spilleren, tråkk på ballen og bukk til Klanen.

Kjetil vi veit hva du står for, hold gjengen sammen, steng døra - og er det en av midtbanegutta som sluntrer unna på returløpa, så la han få høre det. Vil han ikke høre, så send han opp til oss så skal vi hjelpe deg med å skrike det høyt nok. Elias, det er en perfekt dag for å dra frem høyre-venstre finta som du viste oss mot Odd i fjor. Sander du starta året med å dra deg gjennom ledda med lange, usedvanlig raske skritt. Kom igjen da Sander, dra deg gjennom og skap overtall i neste ledd. Rasmus, den ekstra overlappen, du vet den hvor du skrur på toppfarta? Og kommer rundt på kanten, ja takk, jeg tar gjerne en 8-9 sånne på søndag.

Kjære Kjetil Rekdal - du er en av de slueste jævlene jeg veit om, du var det som spiller, du er det som trener. Nå er tiden inne, analyser helvete ut av Start, finn mulighetene og utnytt de som bare den kyniske Kjetil Rekdal kan. Skulle vi ligge an til å vinne så er det lov å drepe kampen. Du har gjort det mange ganger før, nå er det på tide å gjøre det igjen.

La makrellen ligge igjen å sprelle i sør, den kan uansett ikke brukes til annet enn flykrasj. Vi følger dere til Kristiansand, vi kommer med stor kraft. Har hørt at Bohembussen er full, Vertshusbussen kjører med gjengen dere sponsa. Ultrasbussen kommer som nattbuss. Blue Lagune tror jeg valgte handel på Svinesund i stedet for kamp. Håper Romerikebussen kjører, men har ikke hørt noe derfra. Ellers kommer det folk med biler og tog, noen har lagt deler av ferien sin til Sørlandet for å være med på kamp. Det bor folk på hotell, hytter og telt som kommer og synger for dere.

Jeg gleder meg til kamp, håper mine drømmer blir til virkelighet. For egentlig alt jeg ønsker meg er jo en heidundranes fest på bussen hjem.