Sammen er vi sterke

(c) Klanen
(© Klanen)

Jeg ser på kalenderen, vi er allerede i september. Det nærmer seg nå ettårs dagen for når vi flytta inn på Vålerenga Stadion. I tiden opp mot flyttingen var det mange tanker, mange ideer og mange ønsker for hvordan det skulle bli på tribunen.

Noen ganger i livet overgår realitetene drømmene, og det skjedde på Vålerenga Stadion, for makan til akustikk hadde jeg ikke en gang turt å håpe på. Før Stadion åpnet så holdt vi en innsamlingsaksjon til tribunevegger, og det må kunne sies at det har vært en svært vellykket investering.

Akkurat det å samle inn penger, til et viktig formål, det er litt i Klanens natur. Vi er den største og beste supporterforeningen i landet, vi klarer sammen å få til det andre supportermiljøer bare drømmer om.

Klanen har store planer for å videreutvikle tribunelivet, for å ha smarte løsninger som bidrar til å trekke stemningen ytterligere opp. Dette er saker jeg kan vende tilbake til. Jeg har derimot et sterkt ønske om å formidle at det er viktig at du som supporter støtter opp om arbeidet som vi alle nyter godt av. Det er to utrolig viktige ting du kan gjøre, den aller viktigste er at du møter opp på kamp og bidrar til å lage stemning. Vi har plass til enda flere stående og syngende supportere. Den andre tingen er at du passer på at du er medlem i Klanen. Medlemskapet koster kr 250,- og må fornyes hvert år.

Klanen er en supporterorganisasjon, som har som sin misjon: «Å støtte Vålerengens Idrettsforening» og vi alle på vår egen måte. Mye av styrken vår ligger i det å være stående og syngende supportere. Ditt bidrag er viktig uansett hvilken måte du velger å bdira på, Vålerenga fortjener engasjement - ditt engasjement.

Du har sett TIFO’ene, bannerne, flyerne, flagga, to-stangs flagga, røyk og bluss. Jeg synes alle disse tingene sammen med sang skaper flotte øyeblikk som er med på å skape stemning på tribunen, på stadion. Selv for de stakkars menneskene som ikke har skjønt at fotball er aller best på stadion, som har benket seg foran TV’n så skaper dette stemning. For du kan se lidenskap, du kan høre lidenskap.

Ingen i Klanen eller i supportermiljøet får betalt for innsatsen de legger ned, alt skjer på dugnad. Dugnad er ikke et skjellsord, det er noe fantastisk flott, det er mennesker som kommer sammen og gjør ting sammen, som både du og jeg har glede av. På den måten treffes mennesker som kanskje ikke hadde kommet til å møttes, man skaper vennskapsbånd og man gir av sin tid – det er rett og slett nobelt, spesielt i en tid hvor aviser er fulle av artikler om hvor mye det en og det andre koster.

Jeg håper at du som leser dette, tenker at det er flott at så mange bidrar – hvordan kan jeg bidra? Det eller viktigste du kan gjøre er å sørge for at du er medlem. Skulle du ønske å bidra ytterligere så er det mange områder hvor du kanskje kan finne noe som interesserer deg.

Styret er frivillige som stiller til valg, og som legger føringer for arbeidet som skjer i organisasjonen, og som håndterer mange typer saker

TIFO-Gruppa er frivillige som møtes, de syr flagg, de maler bannere, de planlegger TIFO’en og gjennomføringen.

KST er frivillige som stiller på kamp og arrangementer og de jobber med sikkerheten, slik at du og jeg skal være trygge på kamper, uten at vi trenger å ha en rabiat vekter på tribunen vår som tror at aggressive sanger er det samme som at her er det bråk

Klanen.no er frivillige, både de som sørger for at nettstedene er operative og alle vi som skriver på klanen.no

Klanens WEB-Radio er frivillige som reiser på fotballkamper og filmer og kommenterer eller som sender radiosendinger på hockeykamper

Medlemsservice er frivillige som svarer på e-posten du sender når du lurer på noe med medlemskapet ditt

Økonomi er frivillige som fører regnskap, som betaler regninger og som hjelper oss og holde oss til budsjetter som er satt opp

Turgruppa er frivillige som legger til rette for bussturer og reiser til kamp

http://klanen.no/Nyheter/Klanen-soeker-nett-helter

http://klanen.no/Om-Klanen/KST-trenger-deg

 

Skulle du ha lest helt ned hit og tenker, men hvordan blir jeg medlem, så kan du fikse det her: http://klanen.no/Om-Klanen/Bli-medlem


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!