Kjære Vålerengaspiller

(c) Grydis
(© Grydis)

Du er er elsket. Fra det øyeblikk du for aller første gang trekker den nydelige kongeblå drakta over huet, til det øyeblikk du ikke lengre er i blant oss så er du elsket. På søndag skal du spille en viktig kamp mot Start i Kristiansand. Jeg driver og sender mailer, samt meldinger på Facebook for å ordne meg bussbillett slik at jeg kan være til stede for deg.

Det er jo ikke slik at du som Vålerenga-spiller er eneansvarlig for de resultatene vi har oppnådd, ei heller den plasseringen vi nå har på tabellen. Du er fortsatt elsket. Du er Vålerenga-spiller. Vi vil alltid heie på deg.

Fremtiden din er lys! Du er allerede Vålerenga-spiller! Hver dag når du kommer på trening kan du se fremdriften på den nye stadion. Om bare et år så får du nytt "kontor", vi har alle sett på nyhetene at Tor Olav Trøim satser på deg i tiden fremover. Du får en ny fantastisk trener, klubben du jobber i får ny daglig leder. Du trenger ikke være bekymret, livet smiler til deg. Jeg vet at det å spille fotball er jobben din, men det har ikke alltid vært sånn - du ble fotballspiller fordi det å spille fotball er jævlig gøy. Du ble god fordi du trente hardt, hadde talent, hadde det moro og fordi noen satset på deg.

Mange av oss som hver helg møter opp på stadion for å se deg spille, vi kunne bare drømme om å få lov til å gjøre det du gjør, å leve det livet du har akkurat nå. Vi på vår side hadde ikke ditt talent, vi hadde ikke din arbeidsmoral på treningsfeltet - men en ting har du og jeg til felles, vi synes fotball er jævlig gøy. Du som Vålerenga-spiller skal vite at selv om vi i dag ligger langt nede på tabellen, så betyr ikke det at du er mindre elsket. Vi som står på tribunen kan godt fyre oss opp å gi uttrykk for sterke meninger, i sterke ordelag, men det er bare fordi vi vet du kan. Vi har sett deg spille fotball mange ganger, og noen ganger har du vært briljant, så vi vet du kan.

Kan ikke du og jeg inngå en pakt - her og nå? Vi legger gårsdagen bak oss, vi starter på nytt - serien starter på søndag, første kamp i denne serien er mot Start.

Du forplikter deg til å spille fotball fordi det er jævlig gøy. Jeg står på tribunen og heier deg frem fordi fotball er jævlig gøy. Så jævlig enkelt.

PS! Hvis du vil at vi skal heie litt ekstra, å ha det litt ekstra gøy så er det lett. Bare ta et sugende retur-løp, gå på et ekstra gjennom løp, klem til i en takling. Vi meg at du mener alvor og trykker til i duellen. Ta et løp for å skape rom for lagkameraten din. Og aller, aller viktigst: slå en tunnel! 

Vi har ryggen deres! Så jævla enkelt.