Fotball-VM må bare holde på, vi skal til Trondheim

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

Fotball er best på stadion, og vi reiser til Lerkendal Stadion for å møte de engang mektige Rosenborg. Søndag klokken 20:00 møter vi Trondheims nest beste lag. Bli med på tur.

I graven sin inne i Nidarosdomen ligger St Olav og smiler i det stadig voksende skjegget. Han ser akkurat det samme som meg, Rosenborg er litt ute av det, fortsatt et godt fotballag, fortsatt foran oss på tabellen – om du leser sånt. De er bare ikke så gode som de har vært, vi smiler, vi var i Bergen og viste at vi er fult på høyden med Brann så nå er det på tide å jekke ned Rosenborg. Intet annet ville glede St Olav, han er tross alt en av oss. Han lidte også skjebnen, som vi har lidt mange ganger, og bli herja med av trøndere i bakholdsangrep.

Nå vil jeg be deg om å parkere TV’n – droppe en dag med Fotball-VM, ta turen til Trondheim og støtt Vålerenga. Husk hva som skjedde i fjor, i kvartfinalen i cupen, 1-2 og jubel hele veien hjem. Dette kan bli din søndagskveld

Tiden da vi fryktet trøndere er over, Rosenborg sine spillere er jo fra så stort geografisk område at man må være Dag-Eilev Fagermo for å argumentere for at dette er trøndere.

Bohembussen kjører, det er noen ledige plasser. Send e-post til post@sjappa.net og meld deg på. Avgang er som alltid fra Bohemen, avreise klokken 09:30 (det er ikke engang tidlig jo). Prisen for turen er kr 600,- til gjengjeld så fraktes du både til og fra kampen. Det blir sikkert tid til noen kalde på Three Lions før kampen. Vel om bord i bussen så er vertskapet Steffen og Fredrik, de har med seg GPS og finner veien, de styrer musikken, krangler litt og serverer deg kalde leskende drikker mens du blir kjent med nye mennesker samtidig som du nyter det enorme parkanlegget som også er kjent som Norges natur.

Så er du lei av små spinkle brasilianere som ligger og ruller i gresset, eller portugisere som faller som de er påkjørt av toget når de får ett klapp på skuldra. Og du vil oppleve det ekte, den organiske fotballen, den virkelige gleden da må du ta turen

Er du riktig heldig så står du igjen på Lerkendal og klapper for alle gutta, mens du gløtter over banen og ser det vidunderlige flotte synet av en Kåre Ingebrigtsen som er på gråten.

Bli med, og god tur

Heia VIF


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!