Før Stabæk borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Vi har nå kost oss i dagevis over en pen hjemmeseier, og det å ha hatt full kontroll over team Rekdal. Smilene har kommet lett når vi har tenkt på agent Simon Larsen og hans enkle men verdifulle assistanse. Det vi husker er 3 pene mål, en vel gjennomført kamp, et velfortjent resultat og ett Vålerenga tilbake på vinnersporet. I dag møter hovedstadens menn de små blå fra Bekkestua i nærheten av Stabæk. Du kommer dit både med trikk og t-bane. Altså Bekkestua da, ikke Stabæk. Stabæk ligger finfint til på 14. plass, og kjemper med nebb og klør om å beholde plassen i Elite serien

La oss starte med Start kampen. Vålerenga har full kontroll, vi maler og maler, vi er konsentrerte bakover, slipper ikke Start til og til slutt så vinner vi fullt fortjent. Litt hjerneblødning, for moro skyld, helt på tampen når kampen er vunnet, det lever vi godt med. Det var forrige helg, nå er det en slik motstander nok en gang, en som lever nede i gjørma og som har slitt og nå skal prøve å ta noe fra oss.

Før jeg går videre, Mohammed Abu har signert lang kontrakt med Oslos Stolthet, vi gleder oss stort og begynner å tenke langsiktige varme tanker om medaljer og Europa turer. Ikke i år da, vi er jo ikke akkurat dønn forutsigbare.

Stabæk er et lag årets Vålerenga skal slå, og vi må øve på å vinne. Er det en ting jeg gjerne vil se i denne kampen så er det et Vålerenga lag som tar initiativ, setter to relativt tidlige mål, og bare kontrollerer ut kampen. Det er helt i orden å gjøre sånt på bortebane, vi trenger ikke finspill, og på Nadderud ser vi ikke en dritt av hva som foregår uansett.

Nadderud er en av Eliteseriens dårligste anlegg, Stabæk skriver at de flytta inn i gymsalen i 2008, og at avtalen var at de skulle betale 9 mill i året for å ha tilholdssted der. De klarer å formulere seg som at omstendighetene tvang de tilbake til Nadderud. Du skal du være bra reklamemenn for å svelge den. Sannheten er vel at de inngitt en avtale, 9 mill i året for Telenor Arena, men den avtalen var det jo reklamegutta som hadde laget, du vet Ingebrigt Steen Jensens og hans venner, gutta som før flyttingen hadde solgt inn at her vokser alt inn i himmelen. Sånn er det vel når du har hele livet levd av å tegne piler som bare peker oppover, og omstendighetene var vel at realismen slo beina under drømmene til reklamegutta.

Vi har en liten serie i serien gående – de 7 siste – det ble 3 poeng mot Start, og vi forventer 3 poeng mot Stabæk. De siste 7 er alle overkommelige motstandere, og vi må øve på å slå sånne motstandere, og da synes vi at denne høsten er flott å bruke til den slags øvelse.

På skadefronten så er Peter Godly Michael og Enar Jääger ute med lange skadeopphold. Erik Israelsson er også ute med en mindre skade og er derfor uaktuell mot Stabæk.

Alt tyder på at Henning Bergs Stabæk kommer til å kjempe for å unngå nedrykket og hvem av dem der nede som klarer seg er helt umulig å si. At Henning Berg har kommet inn i Stabæk har tabellmessig og spillemessig ikke betydd så mye, men vi vet jo alle at Henning Berg ikke har peiling på norsk fotball – det beviste han i 1992 da han gikk fra Vålerenga til Lillestrøm.

Stabæk har ikke bare en forvirret Henning Berg, der er andre spillere med litt Vålerenga relevans. Moussa Njie og Marcus Sandberg har spilt for oss.  

Innbyrdes statistikk mellom Stabæks og Vålerenga sier at Odd har vunnet 18, vi har 11 uavgjorte og Vålerenga har 12 seire.

Vålerenga har alle sine aller best kampklar. Jeg tipper vi stiller med dette laget

Adam Larsen

Amin Nouri – Mr Boof – Tollås Nation – Sam Adekugbe

Fredheim Holm – Abu – Grødem

Chiddy – Sam Johnson – Bård Finne

 

Lørdag og fotball, det kan ikke bli bedre enn det. Det smeller i dag klokka 1530.

Vi må gjøre jobben, og hvis du er en av de som nå tenker at bare vi vinner denne, tar poeng i den neste……da var det deg som jinxa det hele

Vi ses! Heia Vålerenga 

(c)
(© )


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!