Overblikket: ...og pucken er i gang!

(c) nesrene
© nesrene

Så er endelig pucken droppet for Vålerengas del i sesongen 2016/2017. Og årets sesong startet nesten akkurat som forrige sesong; St. Hallvards menn vant 2-1 i spilleforlengelse på Hamar. For...

...i tilsvarende kamp i fjor vant St. Hallvards menn 2-0, og Storhamar ser ut til  ha fått et Vålerenga-kompleks. Vi antar dragene, evt. ruin-gutta, vil gjøre hva som helst for ikke å møte Vålerenga i tilsvarende kamp i starten av 2017/2018-sesongen.

Kampen var tett og jevn. Vålerenga tok ledelsen midtveis i 2. periode. Colin Spaberg Olsen dro seg hele veien inn fra venstre vant, rundet en forvirret gul, og fintet ut Oskar Östlund i Storhamars mål. En nydelig scoring. Vi spår at Colin kommer til å få en stor sesong for St. Hallvards menn.

Vålerenga holdt hodet kaldt - nesten. Tobias Lindström feiler på offensiv blålinje. Joakim Jensen får pucken og går hele veien opp, og legger pucken frekt under Steffen Søberg. Resultatet holdt inn, og det var duket for inntil fem minutter sudden death.

Snaue halvminuttet er gått. Storhamars nye helt, 43 år gamle Petteri Nummelin spiller en puck i vanvare langs egen blålinje og Filip Gunnarsson plukker den opp. Skyter først en gang fra venstre, Östlund slipper en retur, og så får 5841 tilskuere se Filip Gunnarsson sette den kontant inn.

Himmel for Vålerenga, deilig helvete for Storhamar.

Selv om det er ett poeng mindre enn full pott ved full tid er det noe eget ved å vinne i sudden death, det smaker bedre. Akkurat som det er enda litt mer bittert å tape på sudden death. Men vi mangler totalt medfølelse med folket hjemmehørende i siloen.

Nå venter Lørenskog hjemme i Jordal Amfi, førstkommende torsdag kl. 18:30. Lørenskog slo Kongsvinger 6-1 hjemme i rønna, men det kan neppe kalles en bragd. Ergo skal Lørenskog være mulig å tukte.

God natt Pettri...

...vi tror ikke du sover godt, hvorhen du er...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.