Overblikket: Ylven og «Året rundt»

(c) nesrene
© nesrene

Siden vi skrablet sist har det rørt litt på seg – stikk i strid med all tradisjon på denne tiden av året signerer Vålerenga spillere så blekket spruter. Og så kikker vi litt på dette med «Året rundt med Vål’enga!».

Martin Lauvmann Ylven...

...har skrevet ny kontrakt. Ikke av den beskjedne typen. Neida.

Den godeste Hr. Ylven klinte til og skrev under for fem år. Sug på den, fem år!

- Det er ingen andre steder jeg ville spilt i Norge, sier Ylven til TV2. Og fortsetter: – Jeg har det kjempegodt i Vålerenga og har funnet min plass i klubben. Jeg trives ufattelig godt og det finnes ingen klubber i Norge som har mer spennende år foran seg enn Vålerenga.

Noen mener Ylven har potensialet til å bli en ny legende på høyde med Øystein Olsen. Vi tror det blir vanskelig å tangere Øystein Olsen, her snakker vil hockeygud for Oslo Øst – og Ylven har en bit igjen å gå for å komme dit.

Men uansett er det den gledeligste nyheten på lenge, og det er fantastisk at Ylven vil være en del av kjernen for laget som bygges inn mot ny arena står klar.

Vi tror det blir fem fantastiske år med Martin!

 

Året rundt med Vål’enga!

Denne sangen synges av patrioter over det ganske Vålerenga-land, og overalt hvor Vålerenga setter sine ben. Fra tribunen til dusjen og tilbake igjen - og alle stoppesteder der imellom. Men det er en kontroversiell sang for noen, har du tenkt på det?

Nei, vi snakker ikke poltikk, men religion. Ikke sånn gudetro etc., men Vål’enga – du er min rellion osv. Det sitter dypt. Mangfoldet er stort og en fellesnevner er en sterk tro på lagene.

Og her oppstår problemet.

Lagene. I flertall altså.

For som de fleste vet består Vålerenga, altså foreningen, av flere klubber – hvor fotball og ishockey er to av dem. Andre er amerikansk fotball, basket, håndball, ski og innebandy. Men her konsentrerer vi oss om fotball versus ishockey.

Fotballen opplever på ingen måte at portene rennes ned av folk. Det gjør ikke ishockeyen heller. Ingen av lagene ser ut til å begeistre mer enn bare den «lille» menigheten nu til dags. Mens man eksempelvis i tilfellet Storhamar opplever fullt fjøs flere ganger gjennom sesongen, var det glissent på Jordal - og i slutten av sesongen i Furuset Forum.

Noen kalte tallene for Forum for katastrofale.

Og da kommer sukket fra en del folk i, i denne sammenhengen, ishockeyfolket, både «live» og på ymse debattforumer, Twitter og Facebook: - Hvordan kan dere synge «Året rundt med Vål’enga» når dere ikke kommer på Jordal (og i Furuset Forum)?

Svaret er enkelt. Folk er forskjellig og har forskjellig smak. Og som alle andre i samfunnet dras folk til Jordal/Forum av tette oppgjør – gjerne mot erkefienden Storhamar. Eller Lørenskog, eller Stavanger Oilers. Manglerud Star eller Kongsvinger fenger ikke. Resten ligger midt på treet og er litt sånn «mehh».

Det samme gjelder i fotball; Lillestrøm trekker flere folk til Ullevål enn Sandefjord.

Og det er klart at hockeyfolket ser problemet med få folk på kamper. Økonomien i Vålerenga Ishockey er på bunnivå, og klubben mangler sponsorer. Dette får selvfølgelig konsekvenser for hva slags spillere man kan knytte til seg. Da smerter det å høre om 10.000 på Ullevål, når det knapt er 1000 i Furuset Forum. Nå er vi snille mot fotballen, 10.000 er det ikke på alle kamper, søndag var det 6778 solgte billetter.

Nå skal ikke vi snakke ned spillerne, de gjorde en flott innsats i serien sesongen som var, men det er hva vi får for de få kronene vi har.

Men når man klager på dette med «Året rundt» så fremstår man som litt – av mangel på noe bedre ord - sutrete. Og det hjelper ikke på å få folk til Furuset Forum og senere igjen Nye Jordal Amfi. Man kan ikke spille på en dårlig samvittighet folk ikke har for å få de til å komme til hallen!

Nope.

Hva man bør gjøre er å framsnakke sin egen idrett, i dette tilfellet ishockey. Fremheve hvilke kvaliteter, gleder og goder sporten, og der under Vålerenga, har. Fortelle de gode historiene. Drit i nedturene, dem kan man fortelle om en annen gang, når folk er hekta.

Og før noen føler seg ordentlig tråkka på; vi har hørt det samme i alle Vålerengas særidretters sammenhenger. Man går etter fotballfolket og spør hvorfor.

Så kjære hockey- og fotball-folk som synger og som følger året rundt, la det være dette med å være «sutrete». Folk er forskjellige, og dere er unike som faktisk støtter lagene året rundt. Dere er en verdifull resurs fordi dere a) i sum lager god stemning hvorhen dere går, og b) dere støtter klubbene økonomisk ved deres tilstedeværelse og ved å handle lunkne pølse i kiosken.

Fortsette å støtte Vålerenga Ishockey – og Vålerenga Fotball - året rundt, fortelle de gode historiene, og det sammen med sportslig suksess og nye moderne arenaer vil trekke folk til kampene. Vær litt «gla’kristne» og entusiastiske. Ta av litt.

Det blir suverent!

Vi er helt sikre!

Og husk, husk, husk!: Vi har to fantastiske happenings foran oss. Denne høsten flytter Vålerenga Fotball hjem til østkanten til sin nye arena på Valle. Og høsten etter flytter Vålerenga Ishockey inn i Nye Jordal Amfi.

World domination!

 

God natt Martin, takk skal du ha, hvorhen du er i «sommerdøsen»...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.