Overblikket: Vi forsker på damelaget

(c) VIF
© VIF

I dag tar vi for oss et leser-spørsmål; hvordan er egentlig dette med damelaget organisert? Leder i breddeklubben svarer.

Sånn er det med damelaget

Vi tok en e-post-prat med leder i breddeklubben, Øivind Wikstøl.

På breddeklubbens nettsider kunne vi tidligere i uken lese «På kvinnelandslaget representerer Anniken Olafsen og Mia Isdahl (Lørenskog/Vålerenga) klubben.». Hvordan kan det ha seg at de representerer to klubber? Eller er Vålerenga og (grøss!) Lørenskog slått sammen?

- Nei, men mange av damene spiller guttehockey i andre klubber enn Vålerenga. Det er grunnen til at de representerer to klubber.

Akkurat, men de spiller i andre klubber?

- Noen av damene har kanskje flyttet fra Oslo, spiller og trener guttehockey der de bor. Samtidig fortsetter å spille damehockey for Vålerenga fordi det er klubben i deres hjerte, og det heller ikke er damelag dit de flyttet. 

Men velger de å spille i andre klubber fordi nivået i Vålerenga er for høyt?

- Ja, det er et «problem» for noen av jentene våre at nivået på våre egne guttelag type U15 og U16 er for høyt for enkelte av jentene, og at vi ofte har ganske store årganger og dermed ikke plass til dem. Man trenger ikke gå lengre enn til Manglerud så er det lettere å få plass på lagene nå. Dermed blir det sånn.

- Vi satser jo nå på jenter i Vålerenga, og har startet to egne jentelag (U9 og U11-13), og ansatt egen jentetrener (Camilla Bakkene), og så har vi har eget styremedlem med ansvar for jentehockey. Vi skal arrangere jentedag 26. november for å rekruttere flere jenter. Så håpet er at om noen år så har vi igjen stort sett egenproduserte spillere.

Vi ønsker lykke til med jentedagen og den fornyede satsningen på jentehockey!

Vålerenga - Storhamar

Kampen går altså av stabelen mandag førstkommende kl. 19:00 i Furuset Forum. Den leser du deg opp til her.

Vi skal ikke gjenta oss selv (i dag) - bare peke hit hvor du kan lese det som trengs.

God natt bønder, på mandag blir det deng!

Tidligere "Overblikket":


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.