Overblikket: Ved nærmere ettersyn...

(c) Atle E.
(© Atle E.)

...er vi ikke enige med oss selv. Vi snakker om de to grisetaklingene i kampen mellom Vålerenga og Storhamar mandag som begge resulterte i skader. Og så bringer vi nytt om kapteinen vår, han spillte jo ikke mandag. Og om Anders Braavold.

Grisetaklingene

Phillip Marinaccio sin takling på Vegard Aspehaug etter drøye 17 minutters spill var soleklar, et ordentlig grisetiltak. Tre meter fra vantet dundrer Marinaccio inn og dytter hardt i ryggen på Vegard Aspehaug som igjen dundrer inn i vantet flyvende horisontalt. Hodet først og så fulgte bena etter. Dommerne Hallin og Persson lot Marinaccio slippe unna med to minutter. Vi kan ikke annet enn å tenke at de to stripete karene, i likhet med Marinaccio var mentalt forvirret i gjerningsøyeblikket.

Hva Marinaccio ville oppnå er uvisst, resultatet ble ødeleggende.

I og med at dommerne kun delte ut to minutter på overfallet man ville fått fengselstraff hadde man gjort det på gata i Oslo så vil sannsynligvis Player Safety-utvalget ta saken, og Marinaccio bør få minst 5 kampers karantene, vi holder en knapp på 8. Noe mindre enn 8 kamper vil sette utsagnene om at dette må bort fra sporten fordi det setter sporten i et dårlig lys.

Men det viktigste; det er farlig for spillerne, livsfarlig.

Mener man at dette må bort må man fjerne overtrederne lenge nok til at de har lært.

Vel vitende om at vi snakker om egne spillere også. Vi har hatt karantener vi også. Vi kommer sikkert til å få igjen. Våre karer er ikke helgener de heller.

Men de er snille, det er ikke alle de onde motstanderne. Motstanderne er onde.

Spesielt Storhamar.

Så til taklingen fra Robin Dahlström på Martin Laumann Ylven da. Den ga 5 minutter + dusj (videodømming), etter videodømming etter matchen ble det tildelt matchstraff på Dahlström som betyr minst én kamps karantene pluss at kampen innrapporteres om dommer mener det var fornuftig.

Det var det.

Og her er (var) vår usikkerhet. Vi så ikke ordentlig. Nå har vi sett det ordentlig. Dahlström kommer bak Martin, henger der i ca. 5 meter, begge har grei fart og så treffer Dahlström klokkeklart i ryggen/skulderen på Ylven 2-3 meter fra vantet. Ylven mister balansen og går med hodet/skulderen inn i vantet først. Resultat: skulder ut av ledd.

8 kamper på Dahlström? Ikke urettferdig.

Hør våre ord!

Brede Frettem Csizsar

Bredet skadet seg på trening og har brukket kragebenet. Hvor lenge han er ute er uvusst, men syklister bruker omlag 4 uker. Noe raskere går det neppe i en kontaktsport som ishockey.

Vi håper uansett at det går med lynets hastighet og at Brede snart er tilbake.

God bedring!

Anders Braavold...

...er tilbake på is. Antatt kampklar om 14'ish dager tror man.

God natt Hallin og Persson, på tide med en liten timeout?

Tidligere i «Overblikket»:


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.