Overblikket: Vårrengjøring

(c) nesrene
© nesrene

Det er vår, og da følger både tradisjonell og nødvendig vårrengjøring sted. Garderoben spyles, og ut med vannet surfer, seiler og renner en del spillere.

Vårspyling

Sånn er realiteten. Hver vår er det noen spillere som spyles ut av garderoben, selv den mørkeste krok blir rengjort. Noen legger skøytene på hylla for godt og surfer ut på en bølge av triumf over en lang karriere. Andre igjen har funnet seg nye arbeidsgivere og seiler ut, mens til slutt de som ikke skjønner noe og eller ikke har noen ny arbeidsgiver; de som virkelig blir spylt ut.

Det synes nå klart at fem spillere ikke er med i kabalen for kommende sesong:

  • Henric Nordin
  • Mathias Trygg
  • Fredrik Csisar
  • Espen Fanøy Salo
  • Jonas Knutsen

Og så kan man lure på om dette er gode trekk.

Ta for eksempel Jonas Knutsen; gått fra å være en liten bråkmaker av et "hothead" til å bli en mer moden spiller, en ordentlig grovarbeider. 10 poeng på Knutsen sist sesong er kanskje litt knapt og vi skal ikke legge skjul på at Knutsens og Tryggs avganger de som overrasket oss mest.

I tilefellet Henric Nordin så er det greit, han var en middels back som neppe var verdt pengene - penger vi ikke har. Fredrik Csisar har ikke levert siden han kom tilbake fra Lørenskog. Mathias Trygg derimot er litt mindre forståelig igjen, en spiller for en god del år til trodde vi.

Espen Fanøy Salo blir kommende sesong opptatt med utenomsportslige ting som ikke har med Vålerenga å gjøre. Et stort talent, men dessverre ikke tilgjengelig for det Vålerenga krever av spillerne kommende sesong. Ikke har han slått til i klubben heller, 6 poeng er ikke noe å strekke seg langt for.

Kort sagt.

Og dette betyr at vi må fylle på, enten fra U20-stallen eller utenfra.

Vi spår en blanding, litt innenfra og litt nytt.

Bare lommeboka setter grensen for fantasien.

God natt karer nevnt, takk for innsatsen...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.