Overblikket: U20-tap, hjelp og hjemmedommere

(c) Wiki commons
© Wiki commons

U20 spillte byderby tirsdag, vi vil gjerne ha hjelp fra deg, og vi bevitnet dommere som desperat forsøkte å gi hjemmelaget seieren tirsdag aften.

U20 med tap i byderby

U20 spillte serieåpning mot Manglerud Star tirsdag aften. Kampen gikk av stabelen i garasjen på Manglerud, og den endte 5-4 i Mangleruds Stars favør.

Vålerenga ledet 4-1 etter 2. periode, men så satte Manglerud Star inn en voldsom offensiv og puttet 4 i siste periode. Alle i spill 5 mot 5.

Å slippe inn fire mål i en periode når man leder 4-1 i forkant er i beste fall spesielt. Eller påfølgende arbeidsuhell. Eller en kombinasjon av begge.

Nå skal det sies at Manglerud Star er et av de desidert beste lagene i U20-serien, men uslåelige er de ikke, det viser de to første periodene.

Vi skal forsøke oss på å formidle fra U20-laget denne sesongen, så heng med!

Hjelp!

Vi skal som skrevet over forsøke ha fokus også på U20 elite denne sesongen. Det fikser vi sjæl med hjelp av et par hockeyvenner. Det får leve sitt eget liv.

Men vi kan ta med mer info.

Vi klarer ikke finne tid til å saumfare alle terminlister og tabeller, men med info fra dere der ute kan vi spre litt dagsaktuelle nyheter om de andre lagenhetene i Vålerenga. Gjerne hva som skal skje, men like gjerne hva som har skjedd.

Det er opp til dere.

Så, har du noe å melde, send et e-brev til overblikket@klanen.no.

Dommere i fokus

Tirsdag aften var det også en annen kamp som gikk av stabelen, nemlig Storhamar mot Lillehammer i siloen på Hamar, fremskutt kamp i GET-ligaens runde #2. TV-kamp. Lillehammer vant 4-3, noe som varmer et fortsatt trist Vålerengahjerte. Det er ikke det at vi liker Lillehammer spesielt, vi liker ingen andre lag som kniver med Vålerenga, men vi nører et glødende hat ovenfor de gule.

USJ!

Men til poenget. Dommerne.

Vi liker generelt ikke at det sytes over dårlige dommerprestasjoner. Vi pleier å si at ligaen og lagene får de dommerne de fortjener. Men tirsdag var dommerne i fokus langt mer enn vanlig, og på en negativ måte. De ga Lillehammer billige utvisninger, og de overså helt åpenbare utvisninger på Storhamar. Heldigvis, og på tross av dommerne, vant Lillehammer. Ikke heldigvis bare fordi vi hater Storhamar, men fordi det var rettferdig.

Dagens dommerduo var herrene Owe Lüthcke og Stian Halm.

Ok, personfokus off. De var dårlige. Bygones.

Det som ikke er bygones er poolen dommere man har tilgjengelig til enhver tid. De er for få. Hvis man nå anså tirsdagens duo, enten en av dem eller begge, til å være for svak i prestasjonen i nåtid kunne man benket en eller begge av dem for en kamp eller flere. Sånt er ikke uvanlig i andre ligaer i andre land. En pause, ikke nødvendigvis som en straff, men som et pusterom. Og så har det litt, ikke  mye, men litt å si for lommeboka. Du blir ikke rik av å dømme ishockey i Norge, men du har til et par krukker ekstra.

Løsningen på dette da?

Reruttering selvfølgelig. Og den er for dårlig. Alt for sjelden dukker det nye navn opp, både som hoved- og linjedommere. Det er samma ulla dag ut og dag inn.

Rekruttering begynner i klubbene, og det blir da på en måte i første rekke at klubbene må tenke 5-10 år frem i tid. Dernest er det kretsenes ansvar, og så forbundet. Men kretser og forbund må støtte opp om klubbenes arbeid på dette feltet. De må støtte mye.

Antallet dommere på toppnivå i rotasjon, mangelen på mulighet for rotasjon, sier sitt.

Kom igjen, NIHF! Opp i ringa!

God natt nye dommere, hvorhen dere er...

(c) Wiki commons
© Wiki commons


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.