Overblikket: Sparta borte

(c) Klanen
© Klanen

Tre runder av GET-ligaen er unnagjort. Vålerenga bader i sumpa. I dag er det runde #4.

I sumpa

I skrivende stund vaker vi rundt i sumpa på niendeplassen. Null poeng. Bak oss puster og peser Kongsvinger på den plassen de som oftest befinner seg. Vi er uvant med situasjonen.

I aften møter vi et Sparta som har to seire + en seier etter straffer (Stavanger Oilers) av tre mulige.

Intet godt nytt.

Eller?

Joda, det er potensielt godt nytt der fremme. For hvis Vålerenga spiller som de siste 5 mot Lørenskog, eller som store deler av kampen mot Frisk Asker søndag, så kan dette la seg gjøre. Det er én ting som er viktigere enn alt annet - og det er at vi må holde oss unna utvisninger. I siste to kamper har fem av syv scoringer imot kommet i undertall.

Da sier det seg selv. Ingen utvisninger!

Vi tapte kampen mot Frisk Asker og vi tapte kampen mot Lørenskog - på utvisninger. Da sier det seg selv, vi må holde oss unna dumme og unødvendige utvisninger. For eksempel holde albuene nede. Det holder å tackle rent. Det burde være enkelt for våre karer.

Rutine.

Og så må vi skaffe oss flere overtall, det sier seg selv at det øker sjansen for scoringer betraktelig. Det betyr ikke at vi skal begynne å kaste oss og få spontan fallesyke som visse andre lags spillere gjør og får. Men det betyr at vi kan utfordre trange rom og med det øke sjansen for at motstander må ty til ulovligheter for å stoppe oss.

Og utfordrer vi trange rom er det fullt mulig det åpner seg opp andre steder. Andre steder vi kan spille puck.

Men du... Du ja! Du som snakker om krise... Vi har spillt 3 runder. I hockey er det kort vei fra helvete til himmel og vice versa. Snart er vi på topp igjen!

Lykke til i kveld!

Heia Vålerenga!

God natt overtall, hvorden du er...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.