Overblikket: Söderström feiret Vålerenga-gull

(c) Atle E.
(© Atle E.)

En Storhamar-trener som feirer Vålerenga-gull, bønda sliter og så har farmerlaget Grüner har vært on the road. Og så er det kamp i morgen.

Vålerenga - Sorhamar

Det er en stund siden siste kamp, og nå  er det tid for den store klassikeren i Norsk ishockey igjen, og for første gang skal Storhamar gjeste Furuset Forum. Vi har møtt Storhamar to ganger denne sesongen. Først i "hjemme" i fjellhallen på Gjøvik, deretter i siloen på Hamar.

Begge kampene endte med tap for Vålerengas del.

Siden den gang har vi blant annet slått Lørenskog, Frisk Asker og Stavanger Oilers. Av dem er kanskje Frisk Asker- og Stavanger Oilers-kampene de mest verdigulle for vår del. Vålerenga veksler mellom det brilliante og det katastrofale. SIden vi tapte for Storhamar sist har vi også tapt hjemme for blant annet Manglerud Star (6-3) og Sparta (5-1).

Vålerenga må fokusere på det enkle, men allikevel gå ut å styre kampen fra start. Blir vi liggende lavt og vente på feil fra Storhamars side vil vi bli straffet hardt. Til det er Storhamar for gode, det motsatte vil skje, de vil trykke oss bakover, bakover, bakover og til slutt scorer de.

Og så må vi holde oss unna utvisningsbåsen. Vålerenga kan ikke risikere undertall. Det kommer selvfølgelig til å skje, vi kommer til å få minnutter, men vi må få så få av dem som mulig.

Følger vi disse to enkle forslagene er vi to hakk nærmere seier.

Lenger nedi «Overblikket» finner du info om potensielt reisealternativ til Furuset Forum, og ikke minst om billetter.

Heia VIF!

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Storhamar-treneren feiret gull med Vålerenga

Overnfor Hamar Arbeiderblad kommer Storhamar-trener Fredrik Söderström med en innrømmelse.

- Mannen til søsteren min, Per-Ragnar Bergkvist, spilte for Vålerenga i 99. Så jeg har faktisk stått på Jordal Amfi og feiret Vålerenga-gull - mot Storhamar, sier han med et stort glis til Hamar Arbeiderblad.

Ut over dette har herren lite fornuftig å si annet enn at Vålerenga kunne spillt i Allsvenskan. Hele intervjuet med gnomen kan du lese her.

Bønda sliter

I forkant av kampen mandag snappa vi opp at SSU, Storhamar Supporterunion, sliter med å fylle en buss. Nå skal ikke vi peke nese når det gjelder å få folk på kamp med buss - men det ynder bønda å gjøre når vi må avlyse eller ikke får fyllt helt opp. Da er de kjepphøye da.

Nå da?

Grüner - Tønsberg

Farmerlaget vårt, Grüner, har vært på veien og besøkt Tønsberg. Fra Vålerenga var Hans Hagen, Andreas Ringlund Hansen og Rolf Aastad med.

Grüner vant kampen 5-3. Grüner ligger nå på 7. plass på tabellen, ett poeng bak Furuset, og ett poeng foran Tønsberg.

Våre menn utmerket seg kanskje mest bakover dessverre; de fikk hhv. -2, -2 og -1 i protokollen. Hans Hagen hadde fire skudd på mål i løpet av kampen, mens Rolf Aastad hadde to.

Dette er Grüners tredje strake seier etter en lang rekke med tap.

Vi gratulerer!

Tour of Oslo

Da er vi over i avdelingen for kommende gleder, og først ut i rekka er Vertshusbussen. Den kjører Tour of Oslo mandag til hjemmekampen mot Storhamar kl. 19.00. Opp til Furuset Forum altså.

Ruta er som følger: Bohemen kl. 18.00, Vålerenga Vertshus kl 18.15 og Øst kl. 18.30. Prisen er hysteriske 75,-, og det selges leskedrikk ombord.

Det er viktig at de som skal med melder seg på i forkant. Påmelding til Nina via telefon 917 55 725. Det blir eksempelvis slik at hvis ingen melder seg på fra Bohemen så kjører ikke bussen ned i gravehelvetet der.

Etter kampen returnerer bussen til Vålerenga Vertshus kun, 37-bussen går rett utti gata for de som skal videre - eller så finner man T-banen to steinkast og et hopp borti svingen.

Billetter til Vålerenga - Storhamar

Som nevnt rett over her; kampen spilles mandag kl. 19.00 i Furuset Forum.

Det blir mye folk, så er du en smarting går du rett over til Ticketmaster og kjøper billett nå.

Og når det er sagt - det blir neppe utsolgt, men jo lenger du venter jo mer crappy plasser får du.

God natt Söderström, velkommen til helvete!

Tidligere "Overblikket":

(c) Atle E.
(© Atle E.)


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.