Overblikket: Skadeskutt både i laget og i hodet

(c) Ukjent
(© Ukjent)

Det er ingen som er så flinke til å sutre når det går dem i mot som Frisk Asker. Og så ser vi litt på Lørenskogs ulovlige bruk av importer.

Før noen rakner...

...det manger et ? i tittelen. Teknisk virrvarr, men sånn er det.

Sutre, sutre, sutre

Frisk Asker manglet spillere mot oss søndag. Det skal ingen ta fra dem. Men å sutre over at de tapte av den grunn?

Lavmål.

Sånn er det hver gang dem taper for oss. Frisk Asker forsøker så godt dem kan å skape et fiendebilde av Vålerenga, men Vålerenga gidder ikke. Frisk Asker er og forblir den stygge andungen som bare er stygg og aldri blir svane.

Åjadda, de har vunnet noe, og de kan vinne noe denne sesongen. Men de vil for evig og alltid være sutre-Frisk.

Ikke mer å si om den saken.

Men for Vålerengas del ser det ut til at flaksen har begynt å følge oss. Stavanger Oilers er ræva, Lørenskog var skadeskutt, Frisk Asker var skadeskutt osv. Vi har rett og slett god gammaldags flaks etter en mildt sagt dårlig start på serien, og det kommer godt med i en antatt ellers litt småtrisk sportslig sesong.

Trist fordi prestasjonene vil variere. Ikke trist fordi vi har grå spillere, tvert imot, de er tross alt heltene våre!

Repeat offenders?

(Og ja, bildet er av Stig Johnsen, eier av Lørenskogs eliteavdeling - sånn enkelt sagt)

Og før den første steinen er kastet; Vålerenga gjorde sammen med Lørenskog noe tilsvarende for noen år siden, i 2013/14, og ble straffet med poengtrekk. Lørenskog fikk også poengtrekk den gangen. Vålerenga har lært, Lørenskog ikke.

Lært hva da?

Reglene.

Lørenskog har altså benyttet seg av fire spillere som ikke er spilleberettiget. De fikk et stempel, men manglet et papir, for at arbeidstillatelsen skulle være ok. Sakens kjerne her er at reglene ble endret i 2016, og det har ikke Lørenskog fått med seg. Det bemerkelsesverdige her er at det har ikke Norges Ishockeyforbund (NIHF) heller, og de har gitt spilletillatelse til de fire spillerne det gjelder.

Lørenskog har en egenplikt til å holde seg oppdatert på reglene, men det har NIHF også - og de skal i hvertfall ikke lede klubbene sine ut på ville veier. Uansett hvor mye vi liker å se Lørenskog tryne og regelrett driiite seg ut mener vi at i denne saken ikke kan straffes. Eller de kan sikkert, men de bør ikke, hverken av NIHF eller myndighetene.

Er det noen som bør straffes er det NIHF.

God natt sutre-Frisk, brenn lenge


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.