Overblikket: Off season, men ingen grunn til å slappe av!

(c) Klanen
(© Klanen)

Vi er i sommerdøsen, it's silly season. Man kan forvente lavere aktivitet. Spesielt hos Vålerenga som tradisjonelt ikke har sagt så mye som et bøss i silly season. Men det var før, nå er saken annerledes. Vi rakner, hold dere fast.

Hjemmeside til besvær

For det har altså kommet nyheter fra klubben på løpende bånd. Bra. Men hvor er nyhetene nå?

En frustrert bruker av Klanen forumer etterlyser nyheter. Med rette. For hjemmesiden er renset for nyheter om annet enn en visstnok artig håndballkamp i Larvik med grilling som opptakt. Jada det er "Iskrigerne" og alt med "Iskrigerne" er gull, ikke sant? Og så er det en artikkel der om en sponsor, WePack. Sponsorer er viktig. Tipper de lager mer gull & grønne enn hva "Iskrigerne" genrerer totalt sett akkurat nå.

Hvis iskrigerne får lov til å gå på skjermen til man flytter inn i ny hall og man får se snuoperasjonen, fra å være et (sitat Jan Tore Kjær) "jævla sjukehus" uten kontroll på noen ting, til å bli et mønsterbruk - ja da kan kanskje "Iskrigerne" lønne seg i det store og hele.

Anyway; hjemmesiden. Eller rettere sagt hjemmesiden vs Facebook/Twitter. For på Facebook, og tidvis twitter, er klubben "oppdaterte". Vi skriver dette i gåseøyne fordi i Facebook og Twitter så drukner man fort i feeden av andre nyheter. Vi forutsetter da at folk følger mer enn bare Vålerenga Ishockey.

Så er problemet feeden da? Ja. Fordi klubben tilsynelatende til enhver tid bare har to nyhetssaker på hjemmesiden. Det kan godt være at saker er gjemt nedi der et sted, men vi finner bare to til enhver tid. Når folk vil ha informasjon så går de til hjemmesiden, primært eller sekundært. Andre primærkilder kan være Facebook eller Twitter. De vil ha informasjon om laget; avganger, nysigneringer og nye spillere.

På toppen av alt dette vonde; hjemmesiden tar et år å laste. Fix it! Hører dere Monk? Dette er forferdelig dårlig reklame for dere, selv om det ikke er dere som drifter sidene.

Og på toppen av alt det igjen; det er nå et langt blankt felt man må scrolle nedover i for å faktisk komme til nyhetene. Jeg håper folk flesst ikke gir opp og skjønner at de må lenger ned.

Og som om ikke det var nok; få vekk den jævla popup'en som dukker opp hver gang man laster forsiden. Den er vanskelig å stenge, etter sigende umulig på blandt annet Iphone. Og budskapet er diffust. Må man kjøpe sesongkort for å få nyheter?

Akkurat nå fremstår rett og slett hjemmesiden som like verdiløs som den gamle.

Det er trist, og det er unødvendig. Vi veit det er flinke og engasjerte folk som driver hjemmesiden og som poster nyheter på sosial medier - men akkurat nå har de ikke verktøyet "hjemmeside" på sin side.

Løsningen er i følge oss å poste saker på Facebook og Twitter som lenker til saker som ligger på hjemmesiden, men disse sakene må også gå an å finne igjen på hjemmesiden uten å gå via Facebook og/eller Twitter. Det er vår løsning.

Please fix it!

God natt netthelter, hvorhen dere er...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.